Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Yerel

Mart Dünya Kadınlar Günü

Siirt'te Tüm Eğitim Sen tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde "Kadına yönelik şiddettin engellenmesi" konulu panel düzenlendi.

08.03.2015 22:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te Tüm Eğitim Sen tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde "Kadına yönelik şiddettin engellenmesi" konulu panel düzenlendi.

Siirt Üniversitesi (SİÜ) Konferans Salonunda SİÜ Doç.Dr. Koray Özrenk'in oturum başkanlığında yapılan panele konuşmacı olarak Gazeteci yazar Yıldız Ramazanoğlu, SİÜ Fen- Edebiyat Fakültesi Öğretim görevlisi Figen Kanbir ve SİÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Fadıl Ayğan katıldı.

Mersin'de katledilen Özgecan'ın babası Mehmet Aslan'ın görüntülü mesajnın izlenmesinin ardından panelin açılış konuşmasını yapan Tüm Eğitim-Sen Genel Başkanı Selman Aksu, tarih boyunca hak ve özgürlükleri başta olmak üzere mücadeleleri ciltler dolusu olan kadınların gününü kutladığını söyledi.

Aksu konuşmasında şunları ifade etti:

"Halen hemen yanı başımızda Ortadoğu karanlığında 7 bin civarında Kürt, Türkmen, Sünni, Şii ve Ezidi kadının DAİŞ terör örgütünü elinde bulunuyor. Kimi kadın savaş ganimeti olarak görünüyor ve pazarlarda satılıyor. Kimi ise vahşice katlediliyor. Bu önemli günde Dünya'nın duyarlılık göstererek kadın haklarına buradan başlamalarını temenni ediyoruz."

Özgecan'ın katillerinin kısa süre içerisinde bulunmasını kamu vicdanını  rahatlattığını anlatan Aksu, son bir ayda Nusaybin ve Siirt'teki kadın cinayetlerinin halen zanlılarının bulunmamasının kamu vicdanını derinden yaraladığını belirterek, yetkililerin bu konuda duyarsız ve sesiz kalmalarını temenni etiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından panele katılan Siirt Vali Vekili Bahadır Yörük ve sendika Genel Başkanı Aksu tarafından konuşmacılara plaketleri verildi.

Panele AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, AK Parti, CHP ve Hüda-Par İl Başkanları, kamu kurum yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement