Mart Dünya Kadınlar Günü'ne Doğru - Son Dakika
Yerel

Mart Dünya Kadınlar Günü'ne Doğru

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları ve Ulaşım Daire Başkanlığı'nca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ulaşımı kadınlara ücretsiz yapma kararı alındı.

03.03.2015 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları ve Ulaşım Daire Başkanlığı'nca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ulaşımı kadınlara ücretsiz yapma kararı alındı.

Uygulama kapsamında Büyükşehir Belediyesi özel halk otobüsü, Mardin merkez Artuklu 11 nolu Şehir içi minibüs kooperatifi ve özel halk otobüsleri, Nusaybin Midyat ve Kızıltepe özel halk otobüsleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün yanı sıra kadınlar için tüm özel günlerde uygulanacağı belirtildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanı Mekiye Güzel, yaptığı açıklamada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kadınlar için büyük bir önem arz ettiğini belirtti.

Bu günde kadınların kendi sorunlarını ifade etmeleri ve toplumsal bir duyarlılık oluşturmaları gerektiğini kaydeden Güzel, açıklmasında şöyle konuştu:

"Bu günde kadınların kent imkanlarından faydalanmasını kolaylaştırmak için bizler üzerimize düşen görevi yapacağız. Bizler yerel yönetimler olarak ta ulusal arası günleri yerelde yaşatmak, duyurmak ve bugünlerin anlam ve önemine ilişkin çalışmalar yaparak şehrimizi toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaşandığı bir yer haline getireceğiz. Kadınlar kendi renkleri ile 8 Mart günü şehrin her yerine ulaşabileceklerdir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mart Dünya Kadınlar Günü'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement