Martab Kapatıldı - Son Dakika
Güncel

Martab Kapatıldı

Martab Kapatıldı

Muğla'da 2008 yılında faaliyete geçen Marmaris- Köyceğiz- Datça Turizm Altyapı Birliği (MARTAB), Büyükşehir Yasası ile birlik içindeki belde belediyelerinin kapanması ve üye bazı tesislerin aidatlarını ödememesi üzerine kapatıldı.

10.07.2015 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da 2008 yılında faaliyete geçen Marmaris- Köyceğiz- Datça Turizm Altyapı Birliği (MARTAB), Büyükşehir Yasası ile birlik içindeki belde belediyelerinin kapanması ve üye bazı tesislerin aidatlarını ödememesi üzerine kapatıldı. Birliğin mal varlığı, gelir ve giderleri Marmaris Belediyesi'ne devredildi. Birliğin de başkanı olan Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar, üzgün olduğunu söyledi.

MARTAB, 2007/13030 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu'nun 4'üncü maddesine göre Marmaris Belediyesi ile birlikte Armutalan, Beldibi, Turunç Bozburun ve İçmeler belde belediyeleri, Ula İlçesinin Akyaka ve Gökova belde belediyeleri ve 15 köyde faaliyet vermek üzere 2008'de kuruldu. Birliğe 2014 yılında Datça ve Köyceğiz belediyeleri de katıldı. Birlik yedi yıllık süre içinde çok sayıda başarılı çalışmaya imza attı. Bölgenin turizm dökümünü de çıkartarak istatistiki veriler hazırladı. Marmaris ve çevresini, ülke içi ve dışındaki ulusal fuarlarda temsil etti. Büyükşehir yasasıyla birlik içindeki belde belediyelerinin kapanması ve birlikteki üye bazı tesislerin aidatlarını ödememesi üzerine MARTAB'ın kapatıldığını açıklayan birliğin de başkanı olan CHP'li Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, "Bizim çok önemsediğimiz gerçekten turizm sektöründe lokomotif görevi yapan sadece otelciler ve acentecilerin değil, turizmden dolaylı olarak yararlanan her kesimin bünyesinde olması gereken bir kuruluşu kapatmak çok zor. Yönetmelikler ve yasal bir düzenlemeyle Türkiye'de oluşturulmuş turizm bölgelerinden biriydi. MARTAB bünyesinde sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, kamu kurumları ve muhtarlıklarla birlikte güzel bir oluşum içinde lokomotif Marmaris Belediyesi olmak koşuluyla son yıllarda çok ciddi çalışmalar yaptık. Turizmi bir çatı altında topladık. Ama maalesef büyükşehir yasasıyla birlikte belde belediyeleri kapanınca Marmaris tek başına kaldı. Datça ve Köyceğiz belediyelerinden ricacı olarak, geçen yıl birlik içine katarak bir hafta öncesine kadar Marmaris, Datça ve Köyceğiz Birliği adı altında çalıştık. Fakat gördük ki ilgili kurum ve kuruluşların duyarsızlığı ve katkı sağlamaması, yıllık sembolik bin ve 2 bin lira gibi aidatlar ödenmediği gibi birliğe dava açanlar da olunca, toplanarak kapatma kararı aldık. Birliğin malları, alacak ve borçları Marmaris Belediyesi'ne devredildi" dedi.

Ali Acar, birlikte çalışan sekiz personelden bazılarının belediyeye kaydırıldığını, bazılarının da yasal hakları ödenerek görevlerine son verildiğini söyledi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Martab Kapatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement