Marul Cinayetine Ömür Boyu Hapis İstemi - Son Dakika
Güncel

Marul Cinayetine Ömür Boyu Hapis İstemi

Marul Cinayetine Ömür Boyu Hapis İstemi

Bursa’da marul tarlasına girdiği iddiasıyla bir kişiyi öldüren şahsa ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı.

17.04.2014 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da marul tarlasına girdiği iddiasıyla bir kişiyi öldüren şahsa ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı.

Merkez Osmangazi ilçesi İsmetiye köyünde tarlasına ektiği marulların sürekli çalınması üzerine nöbet tutmaya başlayan N.D. (54), yaklaştığını fark ettiği iki kişiye doğru yürüdüğü esnada av tüfeğiyle ateş açıldı. Bunun üzerine nöbet tutarken yanında bulundurduğu pompalı tüfekle karşılık veren N.D., M.A.'nın ölümüne sebep oldu. Daha sonra polisi arayan N.D. tutuklandı.

Hakkında "kasten adam öldürmek" suçundan ömür boyu hapis sistemiyle dava açılan şahsın yargılanmasına başlandı. Ölen M.A. ile birlikte marul tarlasına gelen ve ateş ettiği iddia edilen tutuksuz sanık S.C.'nin de "adam yaralamaya teşebbüs" suçundan 3 ile 10 yıl arasında hapis cezası istendi.

"HIRSIZLIK OLAYLARINDAN DOLAYI TARLADA NÖBETE BAŞLADIM"

Daha önce iki kez tarlasından marul çalındığını ifade eden N.D., "Bu yüzden tarlada nöbete başladım. Gece tarlanın yanında iki kişiyi gördüm. Onlara doğru ışıkla bakarak daha önce marullarımın çalınması sebebiyle tartıştığım kişiler olduğunu fark ettim. S.C.'nin elinde tüfek vardı ve bana doğru ateş etti. Ben de eğilip onların soluna doğru ateş ettim. Gittiklerini düşündüm ve yola doğru baktığımda bir kişinin yattığını gördüm. Başkaları olabileceğini düşünerek telefonla yakınlarıma, polise ve ambulansa haber verdim" diye konuştu.

M.A.'yı iki yıldan beri tanıdığını anlatan tutuksuz sanık S.C., "Olay gecesi M.A.'nın canının sıkılması sebebiyle Demirtaş tarafına bira gittik. Arabada içerken M.A. tuvalet ihtiyacı için durmamı söyledi. Ana yoldan tarla yoluna girdim. M.A. arabadan indi. 5 dakika sonra küfürler duyup arabadan indiğimde silah sesi geldi. M.A.'nın vurulduğunu gördüm. O anki psikolojimle olay yerinden kaçtım. M.A.'da ve bende silah yoktu" dedi.

Duruşmada M.A.'nın yakınları, N.D.'nin cezalandırılmasını istedi. Duruşma, eksik evrakın tamamlanması için ertelendi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Marul Cinayetine Ömür Boyu Hapis İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement