Masal Şatosu Bayramda Çocukları Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Masal Şatosu Bayramda Çocukları Bekliyor

Eskişehir'de, Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki 26 kule ve minareden esinlenerek inşa edilen, her yaştan çocuğu hikayelerdeki masal kahramanlarıyla buluşturan Masal Şatosu, Ramazan Bayramı'nda 30 bin çocuğu ağırlamayı bekliyor Masal Şatosu Yöneticisi Arslan: "Bayramın birinci günü kapalıyız ancak diğer.

27.07.2014 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERGÜN HAKTANIYAN - Eskişehir'de, Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki 26 kule ve minareden esinlenerek inşa edilen, her yaştan çocuğu hikayelerdeki masal kahramanlarıyla buluşturan Masal Şatosu, Ramazan Bayramı'nda 30 bin çocuğu ağırlamayı bekliyor.

Masal Şatosu Yöneticisi Eray Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 Mart'ta açılan Masal Şatosu'na vatandaşların ilgi gösterdiğini söyledi. Binanın 3 bin 300 metre kapalı alana sahip olduğunu dile getiren Arslan şöyle konuştu:

"Biz her alanını aktif ve etkin bir şekilde kullanıyoruz.  Şatoda Efsaneler Diyarı ve Gizemli Yolculuk olmak üzere 2 farklı seans sistemimiz var. Efsaneler diyarında animatronik robotlarımız Nasrettin Hoca, Keloğlan, Dede Korkut ve Midas'ın Altın dokunuşunun olduğu ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Buralarda gruplar halinde gezilerimiz var. Gizemli yolculuktaysa 4-11 yaş grubu arasına hitap ettiğimiz bir alan. Orada da çocuklar interaktif bir şekilde hikayenin içine dahil oluyorlar, tiyatro oyuncuları ile desteklenen bir alan. Şehir dışından gelen ziyaretçilerimiz oldukça ilgi gösteriyorlar. Yaklaşık 4 aylık süreçte 400 bin kişi Masal Şatosu'nu gezdi. Bina içinde toplam 53 kişi ile hizmet veriyoruz. Ankara, Konya, Kütahya, Afyon, Bursa gibi illerden ciddi ziyaretçi alıyoruz. İstanbul hattında YHT'nin açılmasıyla İstanbul bölgesinden daha fazla ziyaretçi alma durumu söz konusu olacak."

"Bayramda 30 bin ziyaretçi bekliyoruz"

Arslan, Masal Şatosu'nda çalışan personelin alanlarında uzman olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Hizmet kalitemiz yüksek seviyede. Bayramın birinci günü kapalıyız ancak diğer günlerde 25-30 bin civarında ziyaretçi bekliyoruz. Çocuklar buraya girdiği zaman bambaşka bir dünyayı görüyorlar. Çünkü hepimizin çocukluğunda yaşadığımız, okuduğumuz masallar hikayeler ne varsa hepsi Masal Şatosu içinde buluyor. Çocuklar burayı bir yaşam alanı olarak görüp tekrar tekrar gelmek istiyorlar. Çünkü birçok karakter onların kendi dünyalarında barındırdıkları karakterler. Burada birebir bu karakterlerle karşılaşıyor olmaları, onların evlerine ziyaret gerçekleştiriyor olmaları hem bizi hem onları çok mutlu ediyor."

Türkiye'deki 26 kule ve minareden esinlenerek inşa edilen Masal Şatosu'nda Dede Korkut hikayeleri, Kral Midas'ın canlandırıldığı masal odaları, Nasreddin Hoca'nın fıkralarının anlatıldığı, aralarında Keloğlan ve Tepe Göz'ün bulunduğu masal kahramanlarıyla buluşturan bölümler yer alıyor. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Masal Şatosu Bayramda Çocukları Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement