'Masallar, Türküler, Bir de İnsanlar' Oyunu Cezaevinde Gösterilecek - Son Dakika
Güncel

'Masallar, Türküler, Bir de İnsanlar' Oyunu Cezaevinde Gösterilecek

\'Masallar, Türküler, Bir de İnsanlar\' Oyunu Cezaevinde Gösterilecek

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve İstanbul Devlet Tiyatrosu; Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile birlikte bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor.

20.03.2014 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk öykü dünyasının önemli yazarlarından Sait Faik Abasıyanık'ın öykülerinden uyarlanan 'Masallar, Türküler, Bir de İnsanlar' adlı eser, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde cezaevlerinde gösterilecek. Deneyimli oyuncu Turgay Tanülkü'nün başrolünde oynadığı ve 14 Şubat 2014 tarihinden itibaren İzmir'de bulunan Ceza İnfaz Kurumlarında sergilenmeye başlayan oyun sırasıyla tüm Ceza İnfaz Kurumlarında gösterilecektir. Abasıyanık'ın insan sevgisi, doğa sevgisi, yaşama sevinci ve gelecek umudu taşıyan öykülerinden derlenen oyun, bireyin yaşam alanlarında kendinden kopan, kendine yabancılaşan durumlarını ve aslında bireyin kendi içindeki tutsaklığını dile getiriyor. İçeriden dışarıya, dışarıdan içeriye bakış açısıyla örülü 'Masallar, Türküler, Bir de İnsanlar' insanın içsel özgürlüğünü yaşatan bir masalı, bir insanı, bir türküyü halk tiyatrosunun öğeleriyle iç içe anlatıyor. Tüm ülkeyi dolaşarak cezaevlerinde tiyatro gösterimi yapmanın 30 yıllık hayali olduğunu dile getiren Tanülkü, emekli olmadan önce böyle projeyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtmiştir. Güray Tonbul'un yönettiği oyunda TANÜLKÜ'nün yanı sıra; Soner AKÇAY, İrfan ERDAĞI, Bahri ÖZTÜRK ve İsmet Ege TONBUL da rol alıyor.

Turgay TANÜLKÜ Kimdir; Turgay TANÜLKÜ, (d. 18 Temmuz 1953) Uşak'ta doğdu, Ankara devlet konservatuarı tiyatro yüksek bölümünden 1976'da mezun oldu. Aynı yıl Ankara Devlet Tiyatrosu'nda göreve başladı. 1970-71 döneminde Leningrad'da Tiyatro Akademisi'nin drama kurslarına katıldı ve Psikojimnastik eğitimi aldı. Turgay Tanülkü körler okulu, Çocuk ıslahevleri ve Türkiye'de 8 Bölge Cezaevinde Tiyatro grupları kurdu. Halen kurduğu gruplarla çalışmalarını sürdürüyor. Tanülkü 1987-89 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Sahne ve Görüntü Sanatları Tiyatro Ana sanat Dalı Oyunculuk bölümünde Rol ve Sahne dersleri verdi. Sanatçı 1984'te Konya'da Uluslararası Reji ödülü aldı. Ankara Yarı Açık Cezaevi Oyuncuları'nın oynadığı Yasalar ve İnsanlar, Misafir adlı oyunlarla Almanya Yeşiller Partisi barış ödülünü Reji dalında, 1988-89 döneminde aldı. Ayrıca meslek hayatı boyunca birçok Sinema, Televizyon ve Seslendirme çalışmaları da yapmıştır. Halen Devlet Tiyatroları sanatçı kadrosunda yer almaktadır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Masallar, Türküler, Bir de İnsanlar' Oyunu Cezaevinde Gösterilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement