Maski'den Balıklı'ya Yeni Sondaj - Son Dakika
Güncel

Maski'den Balıklı'ya Yeni Sondaj

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Gördes Balıklı Mahallesi'nde açtığı yeni sondajla mahalleye yetersiz gelen içme suyu sorunu için alternatif çözüm sunuyor.

01.09.2016 14:46  Güncelleme: 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MASKİ Genel Müdürlüğü, Gördes ilçesine bağlı Balıklı Mahallesi'nin ihtiyacı olan içme suyunu temin etmek amacıyla mahallede yeni bir sondaj çalışması başlattı. 160 metre derinliğinde açılan sondaj kuyusunun delgisinin tamamlanmasının ardından, su girişim yerlerinin belirlenmesine yarayan log alımı yapılarak çakıllama işlemi gerçekleştirildi. Kompresörle kuyu temizliği yapılmasından sonra, kuyudan elde edilen suyu analiz etmek üzere deneme pompası kurularak çalıştırılacak.

17 İLÇEYE SAĞLIKLI VE KESİNTİSİZ İÇME SUYU

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Gördes'te gerçekleştirilen sondaj çalışmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, " Manisa'nın 17 ilçesine sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temin etmek için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Bu amaçla açtığımız sondajlarımızdan birini de Gördes Balıklı ilçemize kazandırdık. Kuyumuzun delgi işlemini tamamladık. İçme Suyu Dairesi Başkanlığı'mızda görevli jeoloji ve jeofizik mühendisi arkadaşlarımız zeminin yapısıyla ilgili incelemelerini yaptılar. Bir sonraki aşamada da su numune alımları yapılacak. Mahallemizin yetersiz su problemini böylelikle ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Maski'den Balıklı'ya Yeni Sondaj - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement