Maski'den Net Mesaj; "Artık Yalnız Değilsiniz" - Son Dakika
Güncel

Maski'den Net Mesaj; "Artık Yalnız Değilsiniz"

Maski\'den Net Mesaj; "Artık Yalnız Değilsiniz"

MANİSA Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, işlemlere başladığı ilçelerin yanı sıra, devralacağı ilçelerde de mahalle muhtarlarıyla buluşarak bilgilendirme toplantılarına devam ediyor.

24.09.2014 09:43  Güncelleme: 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu kapsamda MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, Gölmarmara ilçesi mahalle muhtarlarıyla görüşerek, muhtarların sorunlarını dinledi ve çözüm önerileri üzerine konuşuldu. Mahalleye dönüşen köylerin yalnız olmadığını vurgulayan Başaran, "Artık sahipsiz değilsiniz. Sizlere hizmet verecek Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ var. Siz istemeden biz sizlere hizmet vereceğiz" dedi.

Manisa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte kurulan MASKİ, ilçelerde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Gölmarmara ilçesine çıkarma yapan MASKİ, Gölmarmara Belediyesi Meclis Salonu'nda mahalle muhtarlarıyla görüştü. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran başkanlığında gerçekleşen toplantıya, MASKİ İçme Suları Dairesi Başkanı Nurettin Aytekin, MASKİ Plan-Proje ve İnşaat Dairesi Başkanı Bircan Kaynak ve Büyükşehir Belediyesi Gölmarmara Koordinatörü Mücahit Tünay katıldı. MASKİ'nin kurulum aşamasında olduğuna değinen Başaran, muhtarların önümüzdeki süreç ile ilgili sabırlı olmalarını isteyerek, MASKİ'nin yapacağı hizmetlerle gelecek nesillere güzel bir miras bırakılacağını müjdeledi.

Su Kıtlığı ve Kanalizasyon Yetersizliği

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, mahalle muhtarlarının hizmet beklentileriyle ilgili olarak; "Su kıtlığının fazlaca hissedildiği günümüzde, bilinçli su tüketimi konusunda önlemler alınması gerektiğini sürekli vurguluyoruz. Özellikle bu yaz kuraklığı fazlaca yaşadığımızı gözden kaçırmamalıyız. Bu nedenle içme sularının tarımsal sulamada kullanımı hem ekonomik açıdan olumsuzluk yaratıyor, hem de suyu ziyan etmiş oluyoruz" diye konuştu. Tek tek söz alarak sorunlarını ileten Gölmarmaralı muhtarlar, en önemli sorunlarından bir tanesinin kanalizasyon sisteminin yetersizliği olmasını dile getirdiler. Muhtarlar, bundan kaynaklanan sıkıntılar yaşadıklarını ifade ettiler.

Paket Atıksu Arıtma Tesisleri

Su kaynaklarının azalması ve bilinçsiz su tüketiminin yol açtığı sorunlar üzerine konuşulurken MASKİ'nin önemine değinen MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Başaran, "Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ olarak Manisa'nın geneline hizmet verecek 'Paket Atıksu Arıtma Tesisleri' yapılarak kaynakların geri dönüşümüne katkı sağlayacağız. Paket Atıksu Arıtma Tesisleri planlanırken hizmet vereceği mevcut alandaki nüfus, yerleşim alanının sınırları, gelecek dönemlerde kurulabilecek olan sanayi tesislerinin etkileri hesaplanarak bu çalışmaları hayata geçirmeyi planlıyoruz" dedi.

Sahipsiz Değilsiniz

MASKİ'nin en önemli avantajlarından bir tanesinin büyükşehir olması dolayısıyla Manisa'nın her noktasına eşit derecede hizmetler gideceğini vurgulayan Başaran, "Eski dönemde Köy Hizmetleri, Köy-Des, İl Özel İdaresi dönemlerinde köyler hizmet alma noktasında ekonomik şartlara göre ekipman ve lojistik desteği alabiliyordu. Bu kapsamda örneğin köye verilen kanalizasyon borularını köyde yaşayan vatandaşlar imece usulüyle döşüyorlardı. Fakat boruların yetersiz olduğunu ve köyün tümüne yeterli gelmediğini biliyoruz. Boruların bittiği yere boşalan kanalizasyon atıkları hem mevcut alanda koku ve sinek oluşumuna neden oluyor, hem de mevcut tarımsal arazinin verimliliğini düşürmesi önemli bir sorun oluşturuyordu. Bir de bu soruna ek olarak bu kanalizasyonun yeraltında mevcut haritasının ne şekilde olduğunun bilinmemesi, işimizi oldukça zorlaştırıyor. MASKİ bu sorunların giderilmesi açısından oldukça işlevsel bir rol üstlenecek. Artık sahipsiz değilsiniz. Sizlere hizmet verecek Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ var. Siz istemeden biz sizlere hizmet vereceğiz" diye konuştu.

Projelendirme Süreci Çok Önemli

Gölmarmaralı muhtarların kanalizasyon sorunlarının ne zaman giderileceğini sormaları üzerine, MASKİ'nin tam kapasiteyle hizmet verebilmek için projelendirme sürecinin önemli olduğuna değinen Başaran, "Planlama ve projelendirme süreci hizmetlerin sağlanabilmesi açısından oldukça önemli. Kanalizasyon hattının haritasını çıkarmamız gerekiyor. Zemin etütlerinin özenli bir şekilde yapılması lazım. Döşeyeceğimiz borulardan verimli bir şekilde yararlanabilmek için yerin yatağı, debisi, boru çapının ne kadar olması gerektiği gibi konuyla ilgili tüm detayları hesaplayarak ilerlemeliyiz ki, daha sonraki dönemlerde aynı sıkıntıları yaşamayalım" diye konuştu.

Klor Ölçüm Cihazları, Vanalar ve Şamandıra Problemleri Çözülecek

MASKİ'nin beklenen hizmetleri verebilmesi için tek gelirinin ilçelerden devrolacak su kullanım bedellerini tahsil etmesiyle gerçekleşeceğini ifade eden Başaran, "Bütçemiz ilçelerde MASKİ tahsilatlarının başlamasıyla gerçekleşecek. Bu anlamda gelir gider dengesini sağlamamız gerekiyor. Her ilçemizde MASKİ'yi devralmadık. Bu yüzden büyük bütçeli çalışmalar için size şimdiden bir tarih veremiyorum. Fakat mevcut su depolarınızda yaşadığınız sıkıntılarla ilgili tedarikleri sağlayacağız, mahallelerde eksik olan klor ölçüm cihazlarınızı, depo giriş çıkışlarındaki vanaları yenileyeceğiz ve şamandıra problemlerinizi en kısa zamanda gidereceğiz" diyerek mahalle muhtarlarının sorunlarına en kısa zamanda çözümler üreteceğinin sözünü verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Maski'den Net Mesaj; 'Artık Yalnız Değilsiniz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement