Maski'den Su Sayaçlarına Sıkı Denetim - Son Dakika
Güncel

Maski'den Su Sayaçlarına Sıkı Denetim

Maski\'den Su Sayaçlarına Sıkı Denetim

MASKİ Genel Müdürlüğü Abone İşleri Dairesi Başkanlığı, 10 yıllık damga süresini doldurmuş mekanik sayaçların elektronik kartlı sayaçlarla değişim işlemlerini büyük bir titizlikle yakından takip ediyor.

05.09.2016 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, elektronik kartlı sayaca geçen vatandaşların sorun yaşamamaları için değişimi yapılan sayaçların tesisatını tek tek kontrol ederek, abonelere ulaştırılan hizmetin kalitesini yükseltiyor.

Sayaçların montajının doğru yapılıp yapılmadığını inceleyen MASKİ ekipleri, abonelerin herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmamaları adına düzenli kontroller gerçekleştiriyor. Toplam 100 bin sayaç üzerinden yapılan bu işlem, köyden mahalleye dönüşen yerleşimler kapsam dışında tutulmak üzere ilk etapta Şehzadeler, Yunusemre, Kırkağaç, Soma, Alaşehir, Sarıgöl, Salihli, Turgutlu ve Saruhanlı ilçelerinde yapılıyor. İkinci etap saha çalışmasında ise diğer ilçeler de dahil edilerek, kabul işlemleri tamamlanacak.

SARUHANLI'DA 6 BİN SAYAÇ KONTROL EDİLDİ

Vatandaş memnuniyetini odak alarak 17 ilçenin tamamında hizmet veren MASKİ Genel Müdürlüğü, Saruhanlı ilçesindeki elektronik kartlı sayaç aboneliklerinin kabulünü yaptı. İlçedeki yaklaşık 6 bin sayaca ait tesisat, Abone İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışan görevli personel tarafından tek tek denetlendi. Hatalı olan kollektörler hakkında vatandaşın bilgilendirilmesi sağlanarak sorunun giderilmesi amacıyla tebligat düzenlendi.
Kartlı sayaç sayesinde, su daha az fiyata mal olmaya başladı

Saruhanlı'da yaşayan vatandaşlardan kahvehane işletmecisi Önder İten, kartlı sayaçlarla ilgili olarak, "Daha evvelden kartsız sayaçlarımız vardı. O sayaçlarda ne kullandığımızı doğru düzgün tespit edemiyorduk. Kaçak olduğunda, bu kaçağın borcu da bizim üzerimize kalıyordu. Ama yeni sayaçlar gelince hem eski tesisatın kontrolü yapıldı, hem de yüzde 10 indirimli olduğu için su bize daha az mal olmaya başladı. Ben suyu sürekli olarak kullanan bir esnaf olarak bunun farkına vardım. Artı, biz aynı zamanda ev sahibiyiz. Kiracılarımızla artık su konusunda hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz. Önceden su borcunu ödemeden giden kiracılarımız oluyordu. Dolayısıyla hep sıkıntı yaratıyordu bu durum. Şimdi herkes ödediği kadar kullanıyor. Eski sayaçlardan kurtulduğumuz için mutluyuz. Daha mantıklı oldu. Biz yapılan hizmetlerden memnunuz. Bir sıkıntımız yok. Büyükşehir daha yeni bir yapılanma olduğu için birtakım aksaklıklar olabilir tabi ki, ama bunların hoş görülmesi lazım" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Maski'den Su Sayaçlarına Sıkı Denetim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement