Maski'nin Çevre Denetim Faaliyetleri Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Maski'nin Çevre Denetim Faaliyetleri Sürüyor

Maski\'nin Çevre Denetim Faaliyetleri Sürüyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, evsel ve endüstriyel nitelikle atıksuların çevreye zarar vermemesi için yürütülen çevre denetim faaliyetlerini sürdürüyor.

11.07.2016 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, evsel ve endüstriyel nitelikle atıksuların çevreye zarar vermemesi için yürütülen çevre denetim faaliyetlerini sürdürüyor. Atıksu mevzuatları çerçevesindeki çalışmalarla, Manisa'nın nehirleriyle bağlantısı olan arıtma tesislerinin daha sağlıklı çalışması sağlanarak kirlilik minimum seviyeye indiriliyor.

MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde işletmeye aldığı ve inşa ettiği atıksu arıtma tesislerinin sağlıklı ve düzenli şekilde işlemesini sağlamak amacıyla yaptığı çalışmalarına devam ediyor. MASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çevre denetim faaliyetleri kapsamında, ilçelerdeki işletmelerin atıksu kalitesi belirleniyor. Daha önce özel laboratuvarlar tarafından yapılan numune analizleri, MASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan atıksu laboratuvarlarıyla daha hızlı, güvenilir ve ekonomik olarak gerçekleştiriliyor.

Uzman personelle güvenilir sonuç

Analizleri yapılmak üzere toplanan numunelerin pH, iletkenlik, sıcaklık ve çözünmüş oksijen ihtiyacı parametrelerinin ölçümü numune alma sertifikasına sahip çevre mühendisleri tarafından titizlikle yerinde yapılıyor. Aynı gün içerisinde çevre denetim araçları yardımıyla, soğuk zincirli ve mühürlü olarak laboratuvarlara ulaştırılan numuneler, uzman personellerle laboratuvar ortamında detaylı olarak inceleniyor. MASKİ'nin yürüttüğü bu faaliyet sayesinde sanayi tesislerinin atıksu kontrolleri çevre mevzuatına göre yapılarak, vatandaşlara daha kaliteli ve ekonomik hizmet ulaştırılması sağlanıyor. İlk etapta Salihli ve Saruhanlı'da başlatılan çevre denetimleri, Ahmetli, Akhisar ve Alaşehir ilçeleriyle devam edecek. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Maski'nin Çevre Denetim Faaliyetleri Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement