Mastercard'lılara Müjde! - Son Dakika
Teknoloji

Mastercard'lılara Müjde!

Mastercard\'lılara Müjde!

MasterCard müşterileri 20 Ekim'de Apple Pay temassız ödemeyle tanışıyor.

21.10.2014 00:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Apple, daha hızlı ve güvenli temassız ödemeler için geliştirdiği Apple Pay çözümünü 20 Ekim Pazartesi günü yayımlanacak iOS 8.1 işletim sistemi güncellemesiyle kullanıma alacağını duyurdu. Uygulama ilk etapta ABD'deki müşterilerin mobil cihazlarından güvenli temassız ödemeler yapmasını sağlayacak. iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air 2 ve iPad Mini 3 kullanıcıları, iOS 8.1 güncellemesiyle Apple Pay sistemiyle buluşacak.

Apple Pay teknolojisinde Apple ile iş birliği içinde çalışarak ödeme sistemleri altyapısını sağlayan MasterCard kart sahipleri, Apple Pay sistemini kullanan ilk müşteriler olacak. MasterCard Digital Enablement Service (MDES), MasterCard kredi veya banka kartı sahiplerinin Apple Pay kullanmasını sağlıyor. Güvenli bir ödeme deneyimi yaratmak üzere geliştirilen Apple Pay, dünyanın en güvenli ödeme teknolojisini kullanarak sektör standardı EMV şifrelemesini kullanıyor. Ayrıca Apple Pay, tüketicileri daha fazla korumak adına, Touch ID parmak izi okuma sistemini MDES tokenizasyon güvenliğiyle buluşturuyor.

Tüketiciler, mobil uygulamaların içinde ya da bir fiziksel mağazada ödeme yaparken parmaklarını Touch ID'ye okutarak veya şifrelerini girerek Apple mobil cihazlarını temassız okuyucuya okutuyor. Ödeme işlemi birkaç saniye içinde onaylanıyor. Online alışverişlerde ve uygulama içi ödemelerde ise tüketiciler, hızlı ve sorunsuz bir alışveriş deneyimi için Touch ID veya şifre ile ödeme işlemlerini kolaylıkla tamamlıyor.

20 Ekim'den itibaren

iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air 2 ve iPad mini 3 sahipleri, 20 Ekim tarihinden itibaren ABD'de Bank of America, Capital One, Citi ve Wells Fargo'dan sahip oldukları MasterCard tüketici kredi veya banka kartlarını Apple Pay aracılığıyla kullanabilecekler. Diğer pek çok bankanın yanı sıra Barclaycard, USAA, PNC, Navy Federal Credit Union, US Bank, Fifth Third, First Hawaiian, First National Bank of Omaha, First Niagara, Key Bank, Silicon Valley Bank, SSFCU, SunTrust ve Synchrony Financial'dan MasterCard tüketici kredi veya banka kartına sahip olan tüketiciler ise Apple Pay'i önümüzdeki aylarda kullanabilecekler. MasterCard, geniş bir banka bazı ile birlikte çalışarak güvenli ödemeler için tüketici kredi ve banka kartlarını kısa bir süre içerisinde Apple Pay'e uygun hale getirecek. Yüzlerce kart sağlayıcı kurum ortağıyla anlaşma sağlandı.

MasterCard kart sahipleri, aralarında MLB, Panera Bread, Staples ve Target'ın da bulunduğu ABD'nin lider perakende markalarının uygulamalarında ürün ve hizmetler için basit ve güvenli ödeme yapabilecek. Temassız ödemeler, aralarında Subway, Toys R' Us, Walgreens ve Whole Foods Market'in de bulunduğu ABD'li satıcılardan bazılarının mağazalarında ve ABD'de bulunan tüm Apple Store konumlarında bugün kabul ediliyor. Tüketicilerin Apple Pay'den faydalanmalarına yardımcı olmak için MasterCard, Apple App Store'da olan ve tüketicilerin konumlarına yakın temassız ödeme kabul eden satıcıları kolaylıkla bulmasını sağlayan "MasterCard Nearby" mobil uygulamasını da geliştirdi.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Mastercard'lılara Müjde! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement