Türker: Başbakan Konuşmasıyla Veda Ettiğini Hissettirdi - Son Dakika
Güncel

Türker: Başbakan Konuşmasıyla Veda Ettiğini Hissettirdi

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Başbakan'ın ziyaretine ilişkin, "Konuşmalarından Genel Başkanlıktan veda ettiğini hissettirdi." dedi.

25.06.2014 18:36  Güncelleme: 20:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin, "Daha partisi, resmen gelirken bile 'adayımız' diye telaffuz etmiyor, medya telaffuz ediyor. Bize davranışlarından, konuşmalarından Genel Başkanlıktan vedaymış gibi hissettirdi. Neler yapılacağını söyledi ama kendisinin bile telaffuz etmediği bir şeyi, 'Biz destekleriz' ya da 'desteklemeyiz' demek Türkiye'de zaten yanlış olan siyaseti biraz daha yanlışlığa itmek demektir" dedi.

Türker, Başbakan Erdoğan ile DSP Genel Merkezinde yaptıkları görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı.

"GENEL BAŞKANLIKTAN VEDA EDİYORMUŞ GİBİ HİSSETTİRDİ"

"Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçimi dolayısıyla başlattığı bu görüşmelerde adayın kim olduğunu ya da olup olmayacağını söylemediğini aktaran Türker, "Bir taraftan 'ben aday olacağım', bir taraftan da genel başkanlıktan veda görüşmesi gibi. Çünkü genel başkan sıfatıyla ziyaret ettiğinin altını çiziyor" dedi.

GÖRÜŞMEDE, BAŞBAKAN NELER ANLATTI?

Görüşmede cumhurbaşkanının neler yapması gerektiğini ele aldıklarını söyleyen Türker, "Bu konuda toplumu kucaklaması gerektiğini, bu kucaklamanın yalnız bir yere havaalanı, yol veya baraj yapması değil, insanların doğal haklarıyla ilgili olduğunu söyledik. Özellikle önümüzdeki dönemin, cumhurbaşkanlığı seçiminin yaralama olmadan gerçeklemesi noktasında yürümesini söyledik" diye konuştu.

ABDULLAH GÜL DE DSP'Yİ ZİYARET ETMİŞTİ

Türker, iktidar partisinin adayı olarak geçen dönem Abdullah Gül'ün de DSP'yi ziyaret ettiğini anımsatarak, o ziyaretteki yaklaşımla bu yaklaşımın birbirine benzediğini ancak Başbakan Erdoğan'ın, adayların resmi bildiriminden önce adaylığı dillendirmek istemediğini anladıklarını ifade etti. Erdoğan'a, adayları dinlediklerini söylediğini aktaran Türker, yarın da CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak önerdikleri Ekmeleddin İhsanoğlu'nun partiyi ziyaret edeceğini hatırlattı.

Türkiye'de halkın istediği kişiyi cumhurbaşkanı adayı olarak belirleyemediğini, 20 milletvekilinin imzasıyla veya oyu yüzde 10'u geçen partilerce aday gösterildiğine dikkati çeken Türker, halk tarafından cumhurbaşkanı seçimi yapılacaksa da cumhurbaşkanı adaylarını belirleme yetkisinin sadece parlamentoda olmasının bu seçimin halkın iradesine dayanmayacağını da Erdoğan ile paylaştığını kaydetti. Türker, sözlerine şöyle devam etti:

"CUMHURBAŞKANI ADAYI GÖSTERMEDE HALK İNİSİYATİFLERİNE DE İMKAN TANINMASI GEREK"

"Milli iradenin yalnız iktidar partisinden değil iktidar ve muhalefet partilerinden oluştuğunu, bunun dikkate alınması gerektiğini ve özellikle liderler arası kutuplaşmanın toplumun siyaset üretmesini engellediğini dile getirdik. Bu konudaki çalışmamızı da özellikle ilettik. Bir kaç gün önce, değerli Bakanımız Hikmet Sami Türk yayınlamıştı. Eğer halk, cumhurbaşkanını seçecekse cumhurbaşkanı adayı göstermede halk inisiyatiflerine de imkan tanınması gerektiğini, bunun bu süreçte ortaya çıktığını belirttik.

Konuşmalarından anlıyoruz ki, bir sürpriz düşünmezse, o güne kadar koşullar farklı gelişmezse Başbakan, cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor. Böylesi bir yarışta kendisine başarılar diledik."

"İHSANOĞLU'NDAN KÖTÜ SÖZ ETMEDİK"

Aday olması halinde Erdoğan'ı destekleyip desteklemeyeceklerinin sorulması üzerine Türker, bütün adayları dinleyeceklerini vurguladı. Türker, şöyle konuştu:

"Daha partisinin kendisi, resmen gelirken bile 'adayımız' diye telaffuz etmiyor, medya telaffuz ediyor. Bize davranışlarından, konuşmalarından Genel Başkanlıktan vedaymış gibi hissettirdi. Neler yapılacağını söyledi ama kendisinin bile telaffuz etmediği bir şeyi, 'biz destekleriz' ya da 'desteklemeyiz' demek Türkiye'de zaten yanlış olan siyaseti biraz daha yanlışlığa itmek demektir. O da dedi ki, 'Salı günü açıklayacağım'. Demek ki kendi grubunda paylaşacak. Biz kendisine cumhurbaşkanı adaylığının, yalnız partisiyle paylaşılmaması gerektiğini, adaylık aşamasında bile halkın temsilcileriyle paylaşılması gerektiğini söyledik."

Görüşmede Ekmeleddin İhsanoğlu'nun isminin gündeme gelip gelmediğine ilişkin soru üzerine de Türker, "Ondan bahsettik, söz ettik ama kötü söz etmedik. Başbakan da kötü etmedi. Ekmeleddin Bey'in aday olduğunu söyledi. Biz, 'Aday adayı daha' dedik. Adayı demek Yüksek Seçim Kuruluna verildiği gün demektir" dedi.

"BAŞBAKAN'I BİRAZ NEŞELİ BULDUM"

Cumhurbaşkanlığına soyunanların Türkiye'nin siyasetinin yönlendirilmesinde rolü olanlar ziyaret edildikten sonra ortaya çıkmasını sağlıklı bulduğunu belirten Türker, sözlerini şöyle tamamladı:

"Başbakan'ı biraz neşeli buldum. Bu neşesini ya adaylığına doğru yaklaşmaktan kaynaklandı diye değerlendirdik, kendisiyle de bu espriyi yaptık, ya da neşesi biraz da bugünlerde, rest çektiği muhalefet yapısıyla diyalog kurma noktasına gelmesine bağladık. Hangisi olursa olsun, hep neşeli olsun ki, bu ülkede kutuplaşma olmasın. Özellikle bunu kendisine söyledik.

"KİMSEDEN BİR DESTEK İSTEMEDİ"

"Bir destek istemedi kimseden. Destek istemediğine göre demek ki, adaylık konusunda yüzde 1 bile olsa, ayın 1'ine kadar açık tutuyor. Ama bu konuda siyasi argümanlara farklı bir bakış geliştirmeye çalışacağını ihsas ettirdi."

"BİZ SİNYAL ALDIK"

Erdoğan'ın ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakan Erdoğan'ın partisinin Cumhurbaşkanı adayının kim olacağına dair bir bilgi verip vermediğine ilişkin bir soru üzerine, "Benim bunu söylemem doğru olmaz. Kendileri bu açıklamayı yapmadan, bizim kalkıp da bunu açıklamamızın doğru olmayacağını düşünüyorum. Evet biz, bir sinyal aldık ama bunu paylaşmamızın doğru olmayacağını düşünüyorum" dedi.


Türker: Başbakan Konuşmasıyla Veda Ettiğini Hissettirdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türker: Başbakan Konuşmasıyla Veda Ettiğini Hissettirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • SARILARIN SÜLO: NE O ÜZÜLDÜNMÜ TÜRKER. 4 3 Yanıtla
  • Yozgatli: Samimi pozlar vermisler begendim 7 0 Yanıtla
  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.


Advertisement