Masum Türker: Tüm Maçların Şifrelerini Kaldıracağız - Son Dakika
Spor

Masum Türker: Tüm Maçların Şifrelerini Kaldıracağız

DSP Genel Başkanı Türker, "Biz iktidara gelirsek maçlar bedavaya yayınlanacak. Böylece bizim gençlerimiz maçları evlerinde, normal yerlerde izleyebilecekler." dedi.

21.05.2015 17:28  Güncelleme: 20:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Kastamonu Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, insanların yoksulluk sınırının altında yaşamaması gerektiğini belirtti. Vatandaşların kimseye avuç açmaması için bazı önlemler alınabileceğini vurgulayan Türker, 4 kişilik bir ailenin geçinebilmesi için en az 2 bin liraya ihtiyaç duyulduğunu anlattı. Türker, ihtiyaç sahibi her aileden bir kişiye iş verilmesi gerektiğini kaydederek, "Demek ki birisini işe alacaklarsa bir evden, onun alacağı ücret bu aileyi geçindirecek. Yani, aç bırakmayacak, yoksulluk sınırında tutacak bir ücrete sahip olması gerekir. Bu da bizim hesabımıza göre 2 bin liradır. Bir ülkede asgari ücret kaç liraysa emekli maaşının o asgari ücretin yüzde 30 fazlası olması gerekir. Asgari emekli maaşı da 2 bin 600 lira olmalıdır" ifadelerini kullandı.

"BİZ MAÇ ŞİFRESİNİ KALDIRACAĞIZ"

Çoğu vatandaşın evinde şifreli yayın olmadığı için maçları meyhanelerde izlediğini dile getiren Türker, bunun önüne geçmeyi planladıklarını anlattı. "Biz, bu maç şifresini kaldıracağız" diyen Masum Türker, şunları söyledi: "Bütün yerel ve ulusal televizyonlar bu maçları bedava yayınlayacaklar, ama aynı saatte. Yayınladıkları saatte aldıkları reklamın belli bir payı hesaplanacak. Hem televizyonların politikasına uygun, ama futbol takımlarının da kaybını önleyecek şekilde futbol havuzuna verilecek. Böylelikle, bizim gençlerimiz maçları evlerinde, normal yerlerde izleyebilecekler. İçki satanlar belki bizi kara listeye alacak. İnsanların kötü alışkanlıklar edinmesine genç yaşta neden olan yerleri maç seyrettirmekten kurtaracağız. İstiyorsa yine seyrettirsin, gitmek isteyen, amigoluk yapmak isteyen yapsın, ama herkese eşit sürede dağıtacağız. Bu, çok önemlidir Türkiye için. Şu anda içki fiyatları arttığı halde içki tüketimi artıyor. İnsanlar, küçük yaştan içkiye ve uyuşturucuya alışabiliyor böyle mekanlarda, bunun önünü keseceğiz."

"DİZİ MALİYETİ YERİNE..."

Digitürk'ün bütün gelirlerinin, TRT'nin yaptırdığı dizilerin toplam maliyetine eşit olduğunu savunan Türker, "Yani para vermesine gerek yok, diziler o kadar reklam almıyor. Halbuki, TRT bunu oynattığı anda, her yerde izlendiği için büyük reklam alacak. Büyük reklam alınca, o reklam pastasının bir bölümünü dizi maliyeti yerine futbol takımlarına versin, hatta bir kısmını da amatör takımlara ayırsınlar" değerlendirmesinde bulundu.

Türker, Isparta 1. sıra milletvekili adaylarının rakı bardağını kullanarak, "Ben oy istiyorum, böyle bir afiş kullanacağım" şeklinde demeç verdiğini hatırlattı. Türker, "DSP'nin ne programında ne ilkelerinde bu şekilde bir yaklaşım ve böyle bir düşünce yoktur. Biz, böylesi bir düşünceyi kabul etmiyoruz" diye konuştu.

Masum Türker: Tüm Maçların Şifrelerini Kaldıracağız
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Masum Türker: Tüm Maçların Şifrelerini Kaldıracağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (31)

  • sallayan solcular: laa bu solcular neden bu kadar cok salliyor 7 5 Yanıtla
  • PÜSKEVİTOOO...: TAYYİP BABAAAAAAAAAAAAAAAAAAA KURBAN OLURUM SANA 3 8 Yanıtla
  • Mustafa: evet oyumuz dspye yanında kola ve patlamış mısır veren varsa oylarımzı ona.... 5 1 Yanıtla
  • sait: rabbim TUM MUSLUMANLARI chp,dsp zihniyetinden korusun.... 2 3 Yanıtla
  • PÜSKEVİTOOO...: MESSİYİDE BİZİM KÖYSPORA GETİRECENMİ.... 4 0 Yanıtla
  • Bayko: Ele şükür bır düşünen çıktı oyum senin 3 1 Yanıtla
  • UMUT: bir mal daha 2 2 Yanıtla
  • Hayal: He he bira 3 1 Yanıtla
  • Kayi boyundan Ertugrul: Senin baban ecevit degilmi bu milleti fakirlige mahkum eden bankalari hortumlatan...hadi baska kapiya.. 2 2 Yanıtla
  • serdar celik: Ak partiye oy veren iyi dusunsun 4eski bakana birsey yapmadi ayrica paralari polis koydu dediler reza zarsap bavulla faizoyle geri aldi paralar madem polisinde reza nasil geri aldi......4eski bakan neden yuce divana gitmedi akp neden bu bakanlari korudu neden neden.... 1 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı
    02:46 Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Trafik denetimlerinde 94 okul servisi, 281 motosiklet ve 7 bin 721 araç kontrol edildi. Toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı.

  • Eski Fenerbahçeli Egemen Korkmaz, İrfan Can Eğribayat'a neden vurduğunu böyle açıkladı: Dayanamadım
    23:45 Eski Fenerbahçeli Egemen Korkmaz, İrfan Can Eğribayat'a neden vurduğunu böyle açıkladı: Dayanamadım

    Fenerbahçe'de geçmişte forma giyen Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz, maç sonrası çıkan olaylara ilişkin açıklama yaptı. Korkmaz, ''Orada Trabzonspor taraftarının yerde tekmelendiğini görünce dayanamadım. Bir taraftara kaç kişi vuruyordu, bu insanlığa sığmaz. Ben de darbe aldım ama önemli değil'' dedi.

  • Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında adı geçen AK Partili vekilden ilk sözler
    23:05 Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında adı geçen AK Partili vekilden ilk sözler

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında adı geçen AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal açıklama yaptı. Yeşildal, ''Yalan olduğu şuradan belli; Hatay'da AK Parti binası yok. Konteynerde hizmet veriyoruz. Seçimi kaybedeceğini düşünenler seçimi manipüle ediyor. İki gündür bu ses kayıtları şehirde konuşuluyordu. Gökhan Zan'la da öncesinde bir temasımız olmadı. Bu iddialarla ilgili de görüşmedim.'' dedi.

  • Türkiye, Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda kadınlarda şampiyon oldu
    22:46 Türkiye, Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda kadınlarda şampiyon oldu

    Antalya'da düzenlenen Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda Türkiye, kadınlarda şampiyonluğu elde etti. Türkiye, topladığı 180 puanla takım halinde birinci oldu. Turnuva serbest stil, kadınlar ve grekoromen stildeki müsabakalarla sona erdi. Grekoromen stilde İran birinci olurken, Türkiye ikinci sırada yer aldı. Serbest stilde ise İran birinci, Türkiye ikinci oldu. Kadınlarda madalya kazanan sporcular da açıklandı.


Advertisement