Masum Türker, Enver Ağabeyi Anlattı - Son Dakika
Güncel

Masum Türker, Enver Ağabeyi Anlattı

Masum Türker, Enver Ağabeyi Anlattı

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, “Enver Bey; gönlü geniş, insanları seven, riske gönüllü katlanan ve risk alan bir liderdi” dedi.

21.02.2014 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, "Enver Bey; gönlü geniş, insanları seven, riske gönüllü katlanan ve risk alan bir liderdi" dedi.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal'ın babası Agah Aksakal'ın cenaze törenine katılmak üzere Aydın'a gelen DSP Genel Başkanı Masum Türker, 22 Şubat 2013 tarihinde vefat eden İhlas Holding'in kurucusu Enver Ören'i ve 30 yılı aşan arkadaşlıklarını anlattı.

"KİMSE BAŞARACAĞINA İNANMAMIŞTI"

Ölüm yıldönümünde Enver Ören'e tekrar Allah'tan rahmet dileyen DSP Genel Başkanı Masum Türker, Ören ile 30 yılı aşkın bir tanışıklıkları ve arkadaşlıkları olduğunu anımsattı. Enver Ören'in adeta iğneyle kuyu kazarak Türkiye Gazetesi'ni ve Türkiye camiasını ortaya çıkardığını savunan Türker, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye Gazetesi'nin büyüme noktasında olduğu tarihlerde ben Güneş Gazetesi'nin yönetim kurulunda yer alıyordum. O zaman herkes Enver Bey'in bu işi başaramayacağını düşünüyordu. Oysa ben, onun çalışkanlığını, her yere ulaşımını gördüğümde 'Bu gazete daha da büyür daha da kökleşir' demiştim. Çünkü Enver Bey; herkese sevgiyle yaklaşan, herkese gönlünü açan bir kişiydi."

"TÜRKİYE'NİN BÖYLE İNSANLARA İHTİYACI VAR"

Enver Ören'in özel bir sohbetlerinde kendisine "Ben hiçbir zaman devlete ve millete karşı olmam" dediğini anımsatan Türker, sözlerini şöyle tamamladı: "O nedenle, onun gazetecilik anlayışında muhalefetin bile belli bir ölçüsü vardı. Daha çok iyilik üzerine kuruluydu. Gönlü geniş, insanları seven, riske gönüllü katlanan ve risk alan bir liderdi. Onun eserleri daha da büyür. Oğlu Mücahit Bey, küçük yaştan bu konularda yanında yetişti. Onun da babasının gönlü geniş, dostluğu bilen ve dost yapısına da sahip çıkacağını düşünüyorum. Çünkü ben, Enver ile hem iktidardayken hem muhalefetken hem de iktidarda değilken yaşadım. Sevgisini ne iktidardayken daha fazla artırdı ne de iktidar olmadığım zaman azalttı. Türkiye'nin böyle gönlü ışıkla dolu insanlara ihtiyacı var." - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Masum Türker, Enver Ağabeyi Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement