Masum Türker: "Parlamento'da Beşinci Parti Olmaya Hazırız" - Son Dakika
Politika

Masum Türker: "Parlamento'da Beşinci Parti Olmaya Hazırız"

Masum Türker: "Parlamento\'da Beşinci Parti Olmaya Hazırız"

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, İzmir’de basın mensupları ile bir araya geldi.

27.10.2015 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, İzmir'de basın mensupları ile bir araya geldi. Yaklaşan 1 Kasım seçimlerinde İzmirlilerden oy isteyen Türker, "Parlamentoda beşinci parti olmaya hazırız" dedi.

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Türker, İzmir Otel Armis'te basın toplantısında gazetecilerle buluştu. Türker, bu hafta sonu Türkiye'nin tekrar seçime gittiğini belirterek şöyle konuştu: "Bu seçimde Türkiye'nin gelecek 50 yıllık kaderini belirleyecek karar alınacak. Koalisyon kurulamaması ve milli iradeyi temsil edenlerin kendi kişisel hedeflerine ulaşmak bağlamında seçime gittik. Gelecek Mayıs ve Haziran'da yeni seçim olacak gibi görünüyor. Her seçim dönemi siyasetin yerini gerginliğe bıraktığı bir dönem oluyor."

"TÜRK IŞID'İ OLDUĞU ORTAYA ÇIKMIŞTIR"

Türkiye'de artık bir Türk IŞID'i olduğunun ortaya çıktığını belirten DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Bunlar bir gün de IŞID'li olmadı. 12 yıllık süre içinde IŞID bilinçli bir şekilde gözetilmiş ve görmemezlikten gelinmiştir. Hükümetimiz sırf IŞID'deki İslam lafı gözükmesin diye DAEŞ gibi farklı isimler koymuşdur. Türkiye'de 4500'e yakın IŞID'li var. 200'ü faal geri kalanı uyuyandır. Örgüt mensupları 1500 dolar ile 10 bin dolar arasında maaş alıyorlar" dedi.

"SİYASET YERİNİ ŞİDDETE BIRAKTI"

Türkiye'de siyasetin yerini şiddete bırakmaya başladığını ifade eden Türker, şunları söyledi:

"Bir taraftan terör örgütleri, çeşitli partilere yapılan saldırılar seçimin adil olmayacağını gösteriyor. CHP önünde silah kullananları kınıyorum ve CHP Genel Başkanına geçmiş olsun diyorum. Seçime gitmemizin tek sorumlusu AK Parti değildir. CHP, 7 Haziran seçimlerinden sonra 35 gün suya gitti su içmeden hep geri geldi. Sormak lazım neden diye. MHP kurulmuş olan oyunu görerek kamuoyunda hep hayır siyaseti yapmış oldu. O zaman Devlet Bahçeli konuşmuş olsaydı böyle olmazdı. Siyasetin kötü tarafı HDP bir etnik parti durumuna getirilmiştir. Eğer Türkiye önümüzdeki yıl seçime giderse, 4 mevcut partiden birinin mezhep partisi haline getirilerek Türkiye'de yatay bölünme olacak. İktidar partisinin kavgacı tutumu, bu işin çok daha hızlı bir şekilde ayrıştırmaya götürüyor. DSP, Türkiye'nin bütünlüğünü milletin birliğini esas alarak ona göre davranarak karar vermesi gerektiğini düşünüyor. 5. Parti bu seçimde ortaya çıkabilir. ya da önümüzdeki seçime hazırlık olacak şekilde kendini tanıtacak olabilir. Yalnız bu dört parti dayatması devam ederse, halkımız siyasi katılımdan vazgeçer duruma gelecektir."

BİZ PARLAMENTODA BEŞİNCİ PARTİ OLMAYA HAZIRIZ"

Parlamento'da 5'inci parti olmaya hazır olduklarını belirten Türker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"7 Haziran'dan bu yana 700'ü aşkın polis, subay, er ve vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaralanmış ve gazi olmuş çok sayıda er, erbaş ve polis var. Bu durum bize 12 Eylül öncesini hatırlatıyor. Bu tehlikeli yöneliş Türkiye'de arzu edilmeyen durum yerini alıyor. Bir medya savaşı haline gelmiş olan bu seçim mücadelesinde halkımız iyi seçim yapmalı. Biz parlamentoda 5.'inci parti olmaya hazırız."

Türkiye'nin her ilçesinde uyuşturucu ticaretinin ilerlediğini anlatan Türker, sözlerini şöyle tamamladı: "Uyuşturucu yapılmayan Türkiye'de il ve ilçe bulamadılar. Uyuşturucu ticareti başını almış gidiyor. Bir ülkede terör cirit atıyorsa, o ülkede en önemli yapılan iş uyuşturucu trafiğinin yönlendirilmesidir. Bizim zamanımızda terör sıfırdı. Bunu sağlamamızın en önemli nedeni kararlı tutumumuz ve siyaseti bu işin dışında tutulmasıydı. Uyuşturucu trafiği kontrol altına alınmıştı. Çünkü uyuşturucu ticareti terörü finans olarak sağlıyor. Bu uyuşturucu trafiğini kontrol edenler medyaya el attı. Bu seçim sonucu parlamentoda beşinci parti çıkmazsa oy kullanan ailelerin çocukları ve torunları tehlike altında olacak." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Masum Türker: 'Parlamento'da Beşinci Parti Olmaya Hazırız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement