Matlı Pazarlama Direktörü Yasemin Eren Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Matlı Pazarlama Direktörü Yasemin Eren Açıklaması

Matlı Pazarlama Direktörü Yasemin Eren Açıklaması

Türkiye’nin yemcisi olarak ülke genelindeki 6 fabrikasında yılda 2 milyon ton hayvan yemi üretim kapasitesine sahip Matlı AŞ, hayvan besleyen kadınların eğitimine ve aile ekonomisi içerisinde gelir düzeylerinin artmasına da yardımcı oluyor.

06.03.2015 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin yemcisi olarak ülke genelindeki 6 fabrikasında yılda 2 milyon ton hayvan yemi üretim kapasitesine sahip Matlı AŞ, hayvan besleyen kadınların eğitimine ve aile ekonomisi içerisinde gelir düzeylerinin artmasına da yardımcı oluyor.

Türkiye'nin en büyük 207. şirketi olarak kadın üreticilere özel önem verdiklerini belirten ve bütün bunları dört aşamalı planlama ile gerçekleştirdiklerini ifade eden Matlı A.Ş. Pazarlama Direktörü Yasemin Eren, "Türkiye'deki hayvancılıkla uğraşan kadınları eğitmek üzere ülkemizin dört bir tarafında köy köy dolaşıyoruz. 2014 yılında 43 köy ziyaret edilerek 1552 kadınımıza birebir ulaştık. İkinci olarak kadın yetiştiricilerimizi Karacabey'de kurulu Ömer Matlı Akademi Ar-Ge Çiftliğimizde uygulamalı eğitime alıyoruz. Üçüncü olarak tarım ve hayvancılık üzerine uzmanlaşmış tematik tv kanallarında eğitim programları düzenliyoruz. Son olarak Hayvancılık Akademisi isimli bilgi paylaşım portalı ile de sosyal medya sayesinde kadınlarımıza ulaşıyoruz" dedi.

Tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyette bulunan kadın üreticilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlayan Yasemin Eren, Matlı Grubu'nun kurucusunun adını taşıyan Ömer Matlı Akademi'de ve ona bağlı Hayvani Üretim Eğitim ve Araştırma Merkezi'nde sürdürdükleri eğitim çalışmaları hakkında bilgi verirken de, Matlı Grubu bünyesindeki pazarlama departmanında tamamı kadın yöneticiler ile birlikte çalıştığını da sözlerine ekledi.

Eren, "Türkiye'deki hayvan bakım ve beslemenin yüzde 80'inin kadınlar üzerinde olduğu için biz de pazarlama departmanı olarak ziraat mühendisi ve veteriner hekim olarak kadın marka yöneticilerimizle birlikte sahada aktiviteler yapıyoruz. Bu kapsamda, geçen sene 1552 kadın besiciye eğitimler verdik. Halen devam eden bu eğitimlerimiz ile kadın yetiştiricilerimizin her yıl bir buzağı alarak verimli bir üretim yapmaları ve süt sığırcılığında hayvan başına elde edilen süt miktarını artırmaya yönelik bilgi paylaşımları ile verimli ve karlı hayvan yetiştiriciliği sayesinde aile ekonomilerine katkı sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

Açıklamasının sonunda, Matlı A.Ş.'nin bu projesinin hayvancılık sektöründe sadece kadınlara yönelik bir ilk olduğunu dile getiren Yasemin Eren, "Kurucumuz Ömer Matlı ve bugünkü Yönetim Kurulu Başkanımız Özer Matlı'nın vizyonerliği sonucu, kadınlarımız daha bilinçli ve karlı bir şekilde yetiştiriciliklerine devam ediyorlar. İnanıyorum ki bu da emektar Türk kadın yetiştiricilerine önemli bir hizmettir" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Matlı Pazarlama Direktörü Yasemin Eren Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bahamalar bayraklı kruvaziyer Bodrum'a geldi
    11:43 Bahamalar bayraklı kruvaziyer Bodrum'a geldi

    Kuşadası Limanı'ndan gelen Bahamalar bayraklı 'Star Legend' isimli kruvaziyer, Muğla'nın Bodrum ilçesine ulaştı. Gemide bulunan 180 yolcu ve 199 personel, pasaport işlemlerinin ardından turistik ilçeyi gezdi. Turistler, Paşatarlası ve Kumbahçe sahilinde alışveriş yaparak güzel havanın tadını çıkardı. Geminin akşam saatlerinde ise Rodos Limanı'na hareket edeceği belirtildi.

  • Ücretli Çalışan Sayısı Şubat Ayında Arttı
    11:36 Ücretli Çalışan Sayısı Şubat Ayında Arttı

    TÜİK'in açıkladığı verilere göre, şubat döneminde ücretli çalışan sayısı yıllık olarak yüzde 4,1 artış gösterdi. Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerindeki ücretli çalışan sayısı ise aylık olarak yüzde 0,6 arttı.

  • Manisa'da su kullanım bedeli düşürüldü
    11:35 Manisa'da su kullanım bedeli düşürüldü

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, hanelerde kullanılan şebeke suyunun ilk 2 tonunu 1 liradan fiyatlandırma kararı aldı. Sonraki kullanım kademelerinde ise yüzde 30 indirim yapılacak. Ayrıca aboneliklerde uygulanan kartlı su sayacı zorunluluğu da kaldırıldı.

  • Yapay Zeka Destekli Teknolojilerle Rüzgar Santrallerinde Canlıların Korunması Sağlanıyor
    11:28 Yapay Zeka Destekli Teknolojilerle Rüzgar Santrallerinde Canlıların Korunması Sağlanıyor

    Yapay zeka destekli teknolojilerle, rüzgar santrallerinin çalışması esnasında santrale yaklaşan kuş, yarasa gibi canlıların hareket kayıtları tutularak, tekrarlanan durumlarda santralin devre dışı bırakılması ile olası güç kayıpları ve hasarlar engelleniyor, canlı ekosistemi korunuyor.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu: OYAK nema oranı gerçek enflasyon rakamlarına göre belirlenmeli
    11:27 CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu: OYAK nema oranı gerçek enflasyon rakamlarına göre belirlenmeli

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, 2024 OYAK Genel Kurulunda açıklanacak nema oranının gerçek enflasyon rakamlarına göre belirlenmesi gerektiğini belirtti. Bağcıoğlu, OYAK yönetim organlarında temsilde adalet ilkesi ve liyakat ilkelerine uygun şekilde tüm statülerin temsil edilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Kırşehir'de Biçerdöver Sürücüleri ve Sahipleri İstişare Toplantısında Buluştu
    11:24 Kırşehir'de Biçerdöver Sürücüleri ve Sahipleri İstişare Toplantısında Buluştu

    Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, biçerdöver sürücüleri ve sahiplerini bir araya getiren bir istişare toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, biçerdöver işinin tarımsal üretimde önemli bir araç olduğunu vurguladı. İl Müdürü Mustafa İlmeç ise biçerdövercilerin karşılaştıkları sorunları değerlendirdiklerini ve çözüm üreteceklerini belirtti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de çoban haritası dağıttı
    11:19 Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de çoban haritası dağıttı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'nin Yazır ve İmecik Mahallelerinde çoban haritası dağıtarak yayla ve kırsal hayvancılığı desteklemeyi amaçlıyor. Çoban haritaları ile hayvancılığın asırlık rotaları koruma altına alınırken, hayvanların daha iyi şartlarda barınması ve sağlıklı gelişimi için çalışmalar yapılacak.

  • Yünsa, 2023 yılında 544,2 milyon TL net kar elde etti
    11:09 Yünsa, 2023 yılında 544,2 milyon TL net kar elde etti

    Yünsa, Türkiye Muhasebe Standardı 29 (TMS 29) dahil geçen yıl 544,2 milyon TL net kar elde etti. Şirket, 2023 yılında kuvvetli satış kanalı portföyü, etkin fiyatlama politikaları ve yüksek marka bilinilirliği ile güçlü bir performans sergiledi. Yünsa'nın 2023 yılı brüt karı, TMS 29 uygulanmış sonuçlara göre 635,8 milyon TL'ye ulaşırken, brüt kar marjı ise bir önceki döneme göre 1 puan artışla yüzde 29 oldu. Şirketin 2023 yılında yarattığı faiz, amortisman ve vergi öncesi karı (FAVÖK) enflasyon muhasebesi standartları uygulandıktan sonra, 522,1 milyon TL'ye ulaşırken, FAVÖK marjı ise 2022 yılına göre 2 puan artarak yüzde 24'e geldi. Yünsa'nın sürdürülebilirlik anlayışıyla gerçekleştirdiği yatırımlar da dikkat çekti. Şirket, atık pet şişelerin geri dönüştürülmesiyle üretilen özel elyaf karışımlı kumaş kullanım oranını artırdı ve 10 milyondan fazla pet şişenin kumaşa dönüştürülmesini sağladı.


Advertisement