Matruşka Oyun İçinde Oyun" Bozüyüklü Seyircisi ile Buluştu - Son Dakika
Yerel

Matruşka Oyun İçinde Oyun" Bozüyüklü Seyircisi ile Buluştu

Matruşka Oyun İçinde Oyun" Bozüyüklü Seyircisi ile Buluştu

AK Parti Bozüyük Gençlik Kolları üyeleri tarafından Metristepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte “Matruşka Oyun İçinde Oyun” adlı tiyatro oyunu seyircisi ile buluştu.

25.02.2017 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Bozüyük Gençlik Kolları üyeleri tarafından Metristepe Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte "Matruşka Oyun İçinde Oyun" adlı tiyatro oyunu seyircisi ile buluştu.

Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze ülkemizde yaşanan siyasi olayları, askeri darbeleri ve bürokrasi tarafından siyasilere yapılan baskılar, ülkenin ilerlemesi ve gelişmesi için verilen demokrasi mücadelesinin anlatıldığı oyuna, Bozüyük Garnizon Komutanı Binbaşı Alper Koç, Bozüyük Belediye Başkan Yardımcıları Ali Avcıoğlu ve Mustafa Yürükcü, Bozüyük Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, Bozüyük AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülcan Bayraktar, Bozüyük AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Kadir Ünal ve çok sayıda tiyatro sever katıldı. İlgi ile izlenen oyunda; rahmetli Başbakan Adnan Menderes'in asılma süreci, okullarda yaşanan türban skandalları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Belediye Başkanı olarak görev yaptığı sırada okuduğu bir şiir yüzünden görevden alınması, hapishane süreci ve ülkede meydana gelen tüm trajik olaylar anlatıldı.

Oyunun bitiminde sahneye çıkan AK Parti Gençlik Kolları İlçe Başkanı Kadir Ünal, "İnsanoğlu olarak zaaflarımızdan birisi de unutkanlık. Bu akşam izlediğimiz bu güzel oyunda bile unutulmuşlukların unutulanların ne kadar çok olduğunu görmekteyiz. Şairin dediği gibi tarih tekerrürden ibarettir ama ders alınmazsa maalesef ülke olarak senelerce uyutulmanın, güçlü liderlere, halkın içinden gelmiş, halktan olan, kısaca milli duruşu olan liderlerimize sahip çıkamamış ve bunun ülke olarak ekonomisinden tutun da psikolojik sorunlara kadar nelere mal olduğunu varın siz hesaplayın. Bu aksam burada oynanan oyununda anlatılanların hepsinin gerçek olaylar olması bile bizim şuan da referandumda neden evet diyeceğimizin açık bir göstergesidir. Ben bu aksam bizi yalnız bırakmayan başta Bozüyüklü genç kardeşlerim, üniversiteli, liseli kardeşlerim ve tüm Bozüyük halkına teşekkürü bir borç bilirim. Bu akşamı bu güzel oyunla süslememize en büyük katkıyı sağlayan Belediye Başkanım Sayın Fatih Bakıcı'ya, gençlerin abisine, Bozüyük'ün mimarına, gençlere her konuda destek veren gönül insanına ayrıca teşekkür ederim" dedi.

Ardından konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Ali Avcıoğlu da, izleyenlere hitaben kısa bir konuşma yaparak, "Gelinen bu süreçte tarihte karşılaştığımız bu dramatik olayları tekrar yaşamamak için halkın iradesinin her şeyin üzerinde olduğunu göstermek için önümüzdeki aylarda yapılacak olan referandumda herkesin elini kalbine koyarak üzerine düşeni yapmasını rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ardından tiyatro ekibini başarılı performansları için tebrik eden Başkan Yardımcısı Avcıoğlu, sanatçılara plaketlerini takdim etti. Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli de, tiyatro sanatçılarına teşekkür ederek, el işi toprak vazolar hediye etti. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Matruşka Oyun İçinde Oyun' Bozüyüklü Seyircisi ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement