Matvienko: Merkel'in Açıklamaları Olumlu Bir Sinyal - Son Dakika
Güncel

Matvienko: Merkel'in Açıklamaları Olumlu Bir Sinyal

Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Matvienko, Merkel'in AB'nin Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulamayı teklif etmediğine dair açıklamalarının olumlu olduğunu söyledi.

13.11.2014 10:30  Güncelleme: 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matvienko, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Avrupa Birliği'nin henüz Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulamayı teklif etmediğine dair yaptığı açıklamalarının olumlu bir sinyal olduğunu ve yaptırım baskısını durdurmanın zamanı geldiğini söyledi.

Matvienko, yaptığı açıklamada, Almanya Başbakanı Merkel'in açıklamalarının Rusya'yı izole etme çabalarına son verilmesi gerektiğini gösteren olumlu bir sinyal olduğunu söyledi. Matvienko, Bu yaptırımlar çok anlamsız, hiçbir sonuç vermiyor, aksine krizi tırmandırıyor" diye konuştu. Rusya, Avrupa Birliği ve ABD'nin şu anda dünyada mevcut olan tehditlerle mücadeleye konsantre olmaları gerektiğini belirten Rusya Parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matvienko, şöyle dedi:

"Hiçbir ülke tek başına bunlarla başa çıkamaz. Bu tehdit ve yaptırımlar bu tür ülkelere yakışmıyor. Sadece yeni yaptırımların uygulanmamasını değil, aynı zamanda mevcut yaptırımların kaldırılmasını ve birbirimizin çıkarlarını dikkate alarak gerçek bir diyalog kurulmasını ümit ediyoruz. Yaptırımların faydasız olduğunu ve Rusya'nın prensiplerini, bağımsız dış politikasını değiştirecek güce sahip olmadıklarını, Ukrayna'daki olaylarla hiçbir ilgisi olmadığını anlamaya başladılar. Bu Ukrayna'nın iç krizi ve bu Ukrayna'nın kendi içerisinde çözmesi gereken bir durum." - Moskova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Matvienko: Merkel'in Açıklamaları Olumlu Bir Sinyal - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement