Mavi Baret Ödülleri Dağıtıldı - Son Dakika
Emlak

Mavi Baret Ödülleri Dağıtıldı

Mavi Baret Ödülleri Dağıtıldı

Türkiye Hazır Beton Birliği 2. Mavi Baret İş Güvenliği Yarışması sonuçlandı.

05.12.2013 13:30  Güncelleme: 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İş kazaları sonucu ölümlerde sadece El Salvador ve Cezayir'i geçemeyen Türkiye'de, Avrupa'ya örnek olacak bir ilke imza atan Türkiye Hazır Beton Birliği, 2. Mavi Baret İş Güvenliği Ödülleri'ni verdi.

THBB'nin, iş kazalarını önlemek, sektörde faaliyet gösteren hazır beton tesislerini iş güvenliği açısından bilgilendirmek, teşvik etmek ve tesislerin yeterliliğini ölçmek amacıyla düzenlediği Mavi Baret İş Güvenliği Yarışması'nda ödül almaya layık görülen tesislere ödülleri 5 Aralık 2013 tarihinde düzenlenen bir törenle takdim edildi.

Çalışma ve İş Kurumu İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun'un da katıldığı yarışmada, Çimsa Tece hazır beton tesisi birinci, Çimsa Aksaray hazır beton tesisi ikinci, Çimsa Pamukova hazır beton tesisi ve Çimsa Misis hazır beton tesisi üçüncü oldu. Dereceye giren ve aynı zamanda Uluslararası Temsil Ödülü sahibi de olan bu tesisler THBB'nin üyesi olduğu ve Yönetim Kurulu'nda yer aldığı Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO)'nin yarışmalarında ülkemizi temsil edecek.

Yarışmada, Akçansa (Betonsa) Büyükçekmece hazır beton tesisi, Akçansa (Betonsa) Kemerburgaz hazır beton tesisi, Akçansa (Betonsa) Samsun hazır beton tesisi, Batıçim (Batı Beton) Urla hazır beton tesisi, KİBSAŞ (Kar Beton) Sancaktepe hazır beton tesisi, Nuh Beton Tüpraş hazır beton tesisi de Mavi Baret İş Güvenliği Ödülü aldılar.

Türkiye'de kaliteli ve standartlara uygun hazır beton üretilmesi ve kullanılması için çeyrek asırdır çalışmalarını sürdüren, 25 yıllık tecrübesiyle sektörüne önemli hizmetler veren THBB, "2. Mavi Baret İş Güvenliği Ödülleri" ile iş sağlığı ve güvenliği açısından Türkiye'nin en başarılı tesislerini tescilledi.

İstanbul'da düzenlenen ödül törenine THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık ve THBB üyelerinin yanı sıra ödül alan firmaların temsilcileri ve basın mensupları katıldı. Törende, yarışmaya katılan firmalardan Batı Beton, Betonsa, Çimsa, Kar Beton ve Nuh Beton ödül aldı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Dünya Çalışma Örgütü'nün (ILO) yaptığı araştırmaya göre Türkiye, iş kazaları konusunda başı çekiyor. İş kazalarında Avrupa'da lider konumundaki Türkiye dünya ölçeğinde de üçüncü sırada yer alıyor. Uluslararası çalışma örgütü verilerine göre Türkiye iş kazaları sonucu ölümlerde sadece El Salvador ve Cezayir'i geçemiyor. Türkiye'de en fazla işçi ölümü ve iş kazalarının üçte biri inşaat sektöründe meydana geliyor. Tüm iş kazalarının yüzde 1,6′sı ölümle sonuçlanırken inşaat sektöründeki iş kazalarının yüzde 4,7′si ölümle sonuçlanıyor. Bu tabloya kayıtsız kalmayan Türkiye Hazır Beton Birliği, Türkiye'deki bütün hazır beton firmalarını Mavi Baret İş Güvenliği Yarışması'nda buluşmaya ve tesislerini denetime açmaya davet etti.

Törende konuşan THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, THBB üyesi tüm hazır beton tesislerinde AB standartlarına uygun üretim yapıldığını, teknik, çevre, iş sağlığı - işçi güvenliği, yasal ve etik kriterleri eksiksiz yerine getirdiğini vurgulayarak;

"THBB üyeliği firmalara ciddi yükümlülükler getirmektedir. Hazır beton sektöründeki firmalar, üyemiz olarak bağımsız ve ciddi bir denetimden geçerek kalitelerini tescil ettirmiş olmaktadır. Yarışmalar düzenleyerek, üyelerimizin, kalite, çevre, iş sağlığı ve iş güvenliği kurallarına uygun üretim konusunda sürekli kendilerini yenileyen, geliştiren ve bu kuralları içselleştiren firmalar olmasını istiyoruz" dedi.

İş kazalarını önlemek insan sağlığına, insan hayatına verilen değerin altını çizmek adına ilk kez 2010 yılında 'Mavi Baret İş Güvenliği Yarışması' düzenlediklerini ifade eden Işık, sözlerine şöyle devam etti;

"Bu yıl, 'Mavi Baret İş Güvenliği Ödülleri Yarışması'nın ikincisini düzenledik. Bu yarışmayı neden yapıyoruz, çünkü inşaat sektörü ağır iş kazalarının çok olduğu bir sektördür ve hazır beton sektörü inşaat sektörünün en temel kollarından biridir. "Ağır ve Tehlikeli İşler Yönetmeliği" kapsamında ve "tehlikeli sınıf" kategorisinde olan hazır beton sektöründe yaklaşık 30 bin kişi çalışıyor. Son yıllarda hızla büyüyen hazır beton sektörü için birçok konuyla birlikte iş güvenliği konusu da önem arz ediyor. Yarışmaya katılan firmalar, işletmelerinin iş güvenliği ve ilgili mevzuat açısından da ne durumda olduklarını görerek, eksikliklerini giderme yolunda da hizmet almış oldular. Yapılan değerlendirmeler neticesinde bugün burada 10 hazır beton tesisi Mavi Baret İş Güvenliği Ödülü aldı. Bugün bu nitelikli ödülü almaya layık görülen tesisleri tebrik ediyor, tüm firmaları tesislerini denetimlerimize açmaya davet ediyorum."

Türkiye'deki bütün tesislerin katılabildiği yarışmada, uzman denetçiler tarafından 2013 yılı Mayıs ve Haziran aylarında denetlenen ve dereceye giren tesisler ödüllerini THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık'ın elinden aldı. denetçilere de teşekkür plaketi takdim edildi.

Avrupa'da ve ülkemizde hazır beton sektöründe bir ilk olan "Mavi Baret İş Güvenliği Yarışması"nda Uluslararası Temsil Ödülü kazanan ilk 4 tesis THBB'nin üyesi olduğu ve Yönetim Kurulu'nda yer aldığı Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO)'ya bildirilecek.

MAVİ BARET İŞ GÜVENLİĞİ ÖDÜLÜ KAZANAN TESİSLER

2. MAVİ BARET İŞ GÜVENLİĞİ YARIŞMASI BİRİNCİSİ & ULUSLARARASI TEMSİL ÖDÜLÜ

Çimsa Çimento San. Tic. A.Ş.

TECE Hazır Beton Tesisi

2. MAVİ BARET İŞ GÜVENLİĞİ YARIŞMASI İKİNCİSİ & ULUSLARARASI TEMSİL ÖDÜLÜ

Çimsa Çimento San. Tic. A.Ş.

AKSARAY Hazır Beton Tesisi

2. MAVİ BARET İŞ GÜVENLİĞİ YARIŞMASI ÜÇÜNCÜSÜ & ULUSLARARASI TEMSİL ÖDÜLÜ

Çimsa Çimento San. Tic. A.Ş.

PAMUKOVA Hazır Beton Tesisi

2. MAVİ BARET İŞ GÜVENLİĞİ YARIŞMASI ÜÇÜNCÜSÜ & ULUSLARARASI TEMSİL ÖDÜLÜ

Çimsa Çimento San. Tic. A.Ş.

MİSİS Hazır Beton Tesisi

2. MAVİ BARET İŞ GÜVENLİĞİ YARIŞMASI ÖDÜLÜ

Akçansa Çimento San. Tic. A.Ş. (Betonsa)

Büyükçekmece Hazır Beton Tesisi

2. MAVİ BARET İŞ GÜVENLİĞİ YARIŞMASI ÖDÜLÜ

Akçansa Çimento San. Tic. A.Ş. (Betonsa)

Kemerburgaz Hazır Beton Tesisi

2. MAVİ BARET İŞ GÜVENLİĞİ YARIŞMASI ÖDÜLÜ

Akçansa Çimento San. Tic. A.Ş. (Betonsa)

Samsun Hazır Beton Tesisi

2. MAVİ BARET İŞ GÜVENLİĞİ YARIŞMASI ÖDÜLÜ

Batıçim Batı Anadolu Çimento San. Tic. A.Ş. (Batı Beton)

Urla Hazır Beton Tesisi

2. MAVİ BARET İŞ GÜVENLİĞİ YARIŞMASI ÖDÜLÜ

KİBSAŞ Karadeniz İnş. ve Beton San. ve Tic. A.Ş. (Kar Beton)

Sancaktepe Hazır Beton Tesisi

2. MAVİ BARET İŞ GÜVENLİĞİ YARIŞMASI ÖDÜLÜ

Nuh Beton A.Ş.

Tüpraş Hazır Beton Tesisi

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Emlak Mavi Baret Ödülleri Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bakan Özhaseki: 'Bittiğinde Zonguldak'ımızın en güzel yerlerinden birisi haline gelecek'
    15:07 Bakan Özhaseki: 'Bittiğinde Zonguldak'ımızın en güzel yerlerinden birisi haline gelecek'

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Lavuar Alanı'nda incelemelerde bulundu. Terakki Mahallesi'nde TOKİ tarafından başlatılan müze ve sosyal tesis inşaatlarının Zonguldak'a yakışacağını belirten Bakan Özhaseki, projenin Zonguldak'ın uğrak yeri olacağını söyledi. Ayrıca, esnafın işlerini sürdürebilmeleri için modern iş yerleri yapılacağını ve kısa sürede projenin tamamlanacağını ifade etti.

  • Hasankeyf Özel İdare binasının yer tespit çalışmaları tamamlandı
    13:27 Hasankeyf Özel İdare binasının yer tespit çalışmaları tamamlandı

    Batman'ın Hasankeyf ilçesinde ihalesi yapılan Hasankeyf Özel İdare binasının yer tespit çalışmaları tamamlandı. Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp'in destekleriyle ihalesi yapılan binanın en kısa sürede yapımına başlanacak. İlçeye kazandırılacak binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür edildi.

  • Gaziantep'te Sanayi İşçileri İçin Konut Projesi İmzalandı
    13:26 Gaziantep'te Sanayi İşçileri İçin Konut Projesi İmzalandı

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı arasında sanayide çalışan işçilerin konut ihtiyacını karşılamak için protokol imzalandı. Protokolle, işçilerin uygun bedel ve ödeme koşullarıyla ev sahibi olmaları hedefleniyor. Ayrıca, proje kapsamında günlük ulaşım için servis trafiği şehir merkezinden kaldırılarak ulaşım rahatlatılacak. Projenin hayata geçirilmesiyle yaklaşık 300 bin işçinin konut sorunu çözülecek.

  • Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi'nde Konut Projesi Tamamlanıyor
    13:02 Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi'nde Konut Projesi Tamamlanıyor

    Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi'nde 2 bin 500 kişinin yaşayacağı konutlarda çalışmaların yarısı tamamlandı. Yapımı tamamlanan daireleri ve örnek daireyi hak sahipleri Başkan Yıldırım ile yerinde inceledi.

  • Keşan'da TOKİ Konutlarının Temeli Atılıyor
    12:57 Keşan'da TOKİ Konutlarının Temeli Atılıyor

    Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, TOKİ konutlarının temelinin yarın atılacağını duyurdu. 293 daire ve 10 iş yerinin yapımına başlanacak olan konutlar, 1 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

  • Ümraniye Belediyesi, Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin örnek dairelerini tanıttı
    12:55 Ümraniye Belediyesi, Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin örnek dairelerini tanıttı

    Ümraniye Belediyesi, Hekimbaşı Mahallesi'nde başlatılan ve tamamlandığında 2 bin 500 kişinin yeni yaşam alanı olacak Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin örnek dairelerini tanıttı. Proje alanındaki örnek daireleri gezdiren Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, projenin yaklaşık 1 yıl içinde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti. Hak sahipleri ise örnek daireleri beğendiklerini ve bir an önce teslim almayı beklediklerini ifade etti.

  • Antalya'da Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı akınıyla yükselen konut kira fiyatları normale döndü
    11:11 Antalya'da Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı akınıyla yükselen konut kira fiyatları normale döndü

    Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Antalya'ya göç eden yabancıların artan konut kira fiyatlarına tepki göstermesiyle birlikte fiyatlar normale döndü. Pandemi döneminde inşaat sektörünün canlanması da fiyatların geri çekilmesine katkı sağladı. Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, fiyatların yavaş yavaş aşağı inmeye başladığını belirtti ve 2024 yılında kira fiyatlarının enflasyona göre ilerleyeceğini söyledi.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü Filosuna 16 Yeni Otobüs Ekledi
    10:34 Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü Filosuna 16 Yeni Otobüs Ekledi

    Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, güvenlik kamera sistemi, alçak tabanlı ve engelli yolcu erişimine uygun 16 solo tip otobüsü filosuna ekledi. EGO Genel Müdürlüğü'nün otobüs sayısı 1879'a yükseldi.

  • Ümraniye Tepeüstü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Tanıtıldı
    10:17 Ümraniye Tepeüstü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Tanıtıldı

    Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Tepeüstü Mahallesi için hazırlanan kentsel dönüşüm projesinin tanıtımını yaptı. Projede yeşil alan, oyun parkı ve otopark gibi sosyal donatı alanları bulunuyor.

  • Eğirdir'de TOKİ çalışmaları devam edecek
    18:20 Eğirdir'de TOKİ çalışmaları devam edecek

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Eğirdir'de yapılan TOKİ çalışmalarının ikinci etabının yapılacağını ve doğalgaz çalışmalarının tamamlanmasıyla çevre düzenlemelerinin yapılacağını söyledi.

  • Eskişehir'de Abartılı Egzoz ve Park İhlali Cezaları
    17:02 Eskişehir'de Abartılı Egzoz ve Park İhlali Cezaları

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, 5 araç sürücüsüne abartılı egzozlu araç kullanmaktan ve 301 araca ise taşıt yolu üzerinde park ihlali yapmaktan toplam 258 bin 515 TL cezai işlem uygulandı.


Advertisement