Mavi Bayraklı Plajlar Denetimden Yüz Akı ile Çıktı - Son Dakika
Yerel

Mavi Bayraklı Plajlar Denetimden Yüz Akı ile Çıktı

Mavi Bayraklı Plajlar Denetimden Yüz Akı ile Çıktı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından halkın hizmetine sunulan ve Mavi Bayrak almaya hak kazanan plajlar yetkililer tarafından denetlendi.

27.06.2015 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından halkın hizmetine sunulan ve Mavi Bayrak almaya hak kazanan plajlar yetkililer tarafından denetlendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli'ye kazandırılan Mavi Bayraklı plajlarımızdan Karamürsel Altınkemer Halk Plajı ve Kandıra Cebeci halk plajı Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından koordine edilen Mavi Bayrak projesi kapsamında denetime tabi tutuldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen plajlarda temiz, bakımlı güvenli ve sürdürülebilir bir çevrenin örneği olan Mavi Bayraklı plajlar vatandaşlarımızın huzur içinde plajı kullanmalarına sebep oluyor. Turizm ve çevre sektörlerini bir araya getiren ve saygın bir eko etiket olan mavi bayrak gerekli çevre yönetimini temsil ediyor.

Mavi bayrağın dalgalandığı plajlar sezon boyunca ekipler tarafından düzenli olarak denetim altında tutuluyor. Sahiller Türkiye Çevre Eğitim Vakfı uzmanları tarafından ulusal ve uluslararası düzeyde kontrol ediliyor. Denetim altında tutulan Mavi bayraklı sahillerde ekipler eksik gördüğü noktalarda yetkilileri uyarıyor ve bu uyarıların dikkate alınıp alınmadığını kontrol ediyor. Herhangi bir aksilik halinde ise hiçbir süre tanımaksızın Mavi Bayrak Sahillerden geri alınabiliyor.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı yetkilileri tarafından yapılan denetimler kapsamında plajların halk güvenliğine ve sağlığına olan etkilerine bakıldı. Plajların temizliğinden ve düzeninden memnun kalan yetkililer ulusal ve uluslararası düzeyde istenen kriterlere uygun olduğunu belirttiler. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mavi Bayraklı Plajlar Denetimden Yüz Akı ile Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement