Mavi Kapaklar Sandalye Oldu - Son Dakika
Yerel

Mavi Kapaklar Sandalye Oldu

Mavi Kapaklar Sandalye Oldu

Ağrı Engelliler Derneği Başkanı Sadullah Çabaş'ın mavi kapak hayalleri gerçek oldu.

23.10.2013 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı Engelliler Derneği Başkanı Sadullah Çabaş'ın mavi kapak hayalleri gerçek oldu. Karabağlar Belediyesi ve Karabağlar Kent Konseyi, Ağrı'da 15 adet kişiye özel tekerlekli sandalye ve görme engelliler için 12 adet beyaz baston dağıttı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Nezahet Çeçen Konferans Salonu'nda yapılan dağıtım törenine Ağrı Vali Yardımcısı Rasim Belge, Ağrı Belediye Başkan Vekili Şevket Aktaş, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahri Bayıroğlu, Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmetşafi Erim, Ağrı Engelliler Derneği Başkanı Sadullah Çabaş, protokol üyeleri, engelli aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Ağrı Engelliler Derneği Başkanı Sadullah Çabaş, "İzmir'den sesimizi duyarak şehrimize gelen Uğur Yelekli ve ekibine çok teşekkür ederiz. Dileriz ülkenin en doğusunda imkansızlıklar içinde yaşayan biz engellilere destekler artar" dedi

İZMİR'DEN AĞRI'YA DOSTLUK ELİ;

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Uğur Yelekli, İzmir'de 10 yıldır yaptıkları çalışmalarla engelli alanında önemli bir farkındalık yaşattıklarının altını çizdi.

İzmir'de ve İzmir'in bütün ilçelerindeki engelli dostlara yetişmek için uğraştığını belirten Yelekli, "Ağrı'dan bir ses duyduk. Sadullah başkanımızın buradaki çabasını gördük ve durumdan vazife çıkardık. Buraya İzmir'den Ağrı'ya dostluk elimizi uzatmaya geldik. Yaptıkları çalışmalarda dezavantajlı gruplara öncelik veriyoruz. Bizler, İzmir'de kendini engelli, yaşlı, genç, kadın, çocuk başta olmak üzere bütün dezavantajlı grupların hizmetine adamış bir avuç insanız. Hiçbir politik söyleme girmeden çok açık söylemeliyiz ki, biz her türlü imkandan yararlananları değil, yararlanamayan bu insanlarımızı öncelik olarak kabul ediyoruz. Çünkü mutlu, huzurlu ve gülümseyen bir toplum acı çeken, yokluk içinde olan insanlara el uzatmakla olur. İzmir'de özellikle son 10 yıl içinde yaptıklarımız, kentimizde ve bütün Türkiye'de bir farkındalık yaşattı. Televizyonda Ağrılı kardeşlerimizin çığlığını duyduğumuzda da yapılacak tek şey atlayıp buraya gelmekti. Sizin, özlemlerinize, dertlerinize ortak olabilmekti. Bunun için buradayız. Karabağlar'dan tüm İzmir'e yaydığımız dayanışma ruhunu buraya da taşımak istedik. 'İzmir Ağrı El Ele' şiarıyla daha güzel dostluk ve dayanışma örnekleri sergileyeceğimize inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

KİŞİYE ÖZEL SANDALYE;

Engellilere yönelik yapılan çalışmaların asla şekilsel olmaması gerektiğine vurgu yapan Yelekli, "Yapılan desteklerin, uzatılan yardım elinin hiçbir zaman şekilsel olmasından yana değiliz. Bizler ihtiyaç sahibi engelli kardeşlerimizin gerçekten hayatını kolaylaştıracak bir anlayışla hareket ediyoruz. Tekerlekli sandalyeler engelli bireyin giysisidir; ayakkabısıdır. Bu bağlamda ölçümle en doğru sandalye elde edilmelidir. İşte Ağrı'da bunu yapmaya geldik. Sadece sandalye değil; kişiye özel sandalyeler teslim ediyoruz" dedi.

"ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ"

Ağrı Vali Yardımcısı Rasim Belge ise, yapılan etkinliğin örnek bir dayanışma olduğunu söyledi. Belge, "Son yıllarda engellilere yönelik yapılan çalışmalarda bazı ilerlemeler kaydedilmişse de biz bunların eksik olduğunun farkındayız. Bu konuda hem atanmışların hem seçilmişlerin bu durumdan üzerine düşen görevi çıkaracağını biliyoruz. Biz de kentimizdeki eksiklikleri görüyoruz. Bu eksiklikleri gidereceğimizin de sözünü veriyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Karabağlar Belediyesi Engelli Danışma Merkezi Görevlisi Metin Çınar, kişiye özel tekerlekli sandalyelerin kullanımı ile ilgili konuklara bilgi verirken, Yelekli ve ekibi tekerlekli sandalye teslim edilecek engellilerin tek tek ölçümlerini aldı. Daha sonra 15 adet kişiye özel tekerlekli sandalye ve görme engelliler için 12 adet beyaz baston dağıtıldı. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mavi Kapaklar Sandalye Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement