Mavi Marmara"Yı Tiyatroyla Anlattılar - Son Dakika
Yerel

Mavi Marmara"Yı Tiyatroyla Anlattılar

Gazze halkı için yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara gemisi, Kahramanmaraş'ta tiyatroyla anlatıldı.

03.01.2015 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazze halkı için yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerince gerçekleştirilen saldırı sırdasında 9 Türk vatandaşının hayatını kaybetmesi, Kahramanmaraş'ta tiyatroyla anlatıldı.

Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş 1 Nolu Şubesi tarafından Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, İstanbul "Tiyatro Pencere" grubu, Mavi Marmara'nın Türkiye'den çıkışı ile saldırıya uğradığı süreci oyunlarıyla izleyenlere aktardı.

Bir çok milletten ve dinden aktivistler, gazeteciler, sanatçılar ve gönüllülerin İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargoyu kırmak için yola çıkan Mavi Marmara gemisinin canlandırıldığı tiyatroda, İsrail askerinin gemi ve helikopterle düzenlediği operasyonda 9 Türk vatandaşını şehit etmesi, 50'den fazla yolcuyu da yaralaması canlandırıldı.

Duygusal anların yaşandığı tiyatroda, hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

"Kazanan İslam dünyasıdır"

Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Abdulaziz Aydın, burada yaptığı konuşmada, İsrail'in Mavi Marmara'yı durdurmuş görünse de aslında İslam dünyasını harekete geçirdiğini söyledi.

Mavi Marmara'nın bölge ülkelerinde yarattığı siyasi ve jeopolitik etkilerin bugün halen devam ettiğini vurgulayan Aydın, "İleriki yıllarda bunların siyasi tarihini yazanlar, 3 1 Mayıs 2010 gecesinin Türkiye'nin dünya siyasetine yeniden bir aktör olarak dönüşünün önemli bir anı olarak zikredeceklerdir" dedi.

Tarihe geçecek olanın yalnızca Türk Devleti'nin siyasi kararlılığı olmadığını vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"Türkiye'deki sivil toplumun mazlumlarla dayanışma adına sergilediği yürekli ve erdemli eylem, bu uğurda verdiği şehitlerde ileride herkes tarafından saygıyla yad edilecektir. Dahası Mavi Marmara'nın insanın nasırlaşmış vicdanında açtığı merhamet kapısı, eninde sonunda Filistin halkının özgürlük ve bağımsızlığına giden yolu sonuna kadar açacaktır. Mavi Marmara'da kazanan İslam dünyasıdır. Aslında kimlerin haktan ve adaletten yana olduğunu gösteren tarihi bir tanıklıktır."

Programa, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Tüten, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mavi Marmara'Yı Tiyatroyla Anlattılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement