Mavi Sularda "Mega" Tatil - Son Dakika
Kültür Sanat

Mavi Sularda "Mega" Tatil

-Yatlardan görüntü -Koylardan detay görüntüler -Arif Yılmaz ile röportaj - Dünyanın birçok ülkesinden mega yatlarıyla Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen misafirler, Ege'nin serin sularında "5 yıldızlı otel konforunda" tatil yapıyor İMEAK-DTO Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yılmaz: "Bu yatlara burada gezecek, konaklayacak, ıssız koy imkanı sağlamamız lazım. Böyle devam ettirdiğimiz sürece Bodrum bir cazibe merkezi olacak" "Bir yatın limana yanaşması, oradan kumanya alması, çöpünü çıkarması, yakıtını alması ve birtakım ihtiyaçlarını görmesi bile çok yüksek miktarlar tutuyor.

23.07.2016 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

-Yatlardan görüntü

-Koylardan detay görüntüler

- Arif Yılmaz ile röportaj - Dünyanın birçok ülkesinden mega yatlarıyla Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen misafirler, Ege'nin serin sularında "5 yıldızlı otel konforunda" tatil yapıyor

İMEAK-DTO Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yılmaz:

"Bu yatlara burada gezecek, konaklayacak, ıssız koy imkanı sağlamamız lazım. Böyle devam ettirdiğimiz sürece Bodrum bir cazibe merkezi olacak"

"Bir yatın limana yanaşması, oradan kumanya alması, çöpünü çıkarması, yakıtını alması ve birtakım ihtiyaçlarını görmesi bile çok yüksek miktarlar tutuyor. Bizim bu çizgimizi korumamız lazım"

ALİ BALLI - Otel konforunu aratmayan mega lüks yatlarıyla Türkiye'nin gözde tatil merkezi Bodrum'a gelen yerli ve yabancı misafirler, Ege'nin maviyle yeşilin buluştuğu koylarında tatil yapıyor.

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen tatilciler, mega yatlarını Bodrum'un bakir koylarına demirledi. Yalıçiftlik başta olmak üzere, Bitez, Gümüşlük, Gündoğan, Göltürkbükü ve Torba açıklarındaki koylara kiraladıkları ya da sahip oldukları mega yatlarla gelen tatilciler, Bodrum'un keyfini çıkartıyor.

Otel konforunu aratmayacak şekilde dizayn edilen ve fiyatları milyon dolarlarla ölçülen mega yatlar, mavi sularda heybetli duruşlarıyla dikkati çekiyor.

İstanbul Marmara Ege Akdeniz Karadeniz (İMEAK) Deniz Ticaret Odası (DTO) Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arif Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki yat trafiğinin Ramazan Bayramı'ndan bu yana rekor düzeye ulaştığını söyledi.

Bayram öncesinin durgun geçtiğini, ancak bayramda yaşanan yoğunlukla güzel bir sezon geçirmeye başladıklarını ifade eden Yılmaz, "Bol miktarda mega yat, sularımızı ziyaret ediyor. Mega yat konusunda Bodrum bir numaralı tercih diyebiliriz." dedi.

Çoğunlukla Rusya, Ukrayna ve Suudi Arabistan'dan iş adamlarının mega yatlarıyla Bodrum'a geldiğini aktaran Yılmaz, geçen yıl yabancılara ait 6 bin 412, Türklere ait 603 teknenin Bodrum'a demirlediğini bildirdi.

Yılmaz, mega yatların son yıllarda Bodrum'a uğramadan geçmediklerini vurgulayarak, "Bunun da sebebi, her türlü lojistik ihtiyacın Bodrum'da olması. Bunun da yanı sıra tamir, bakım her türlü ihtiyaçlarını burada hem çok rahat halledebiliyorlar hem de çok rahat eğleniyorlar. Bu imkanların yanı sıra el değmemiş koyları da ziyaret etmelerinin de bize çok ciddi faydası var."sözlerine yer verdi.

"Yapılaşma olmayan koylar Muğla'da"

Güney Ege'de yapılaşmanın olmadığı koyların Muğla'da yer aldığını, bu durum devam ettiği sürece mega yatların burayı ziyaretinin süreceğini belirten Yılmaz, şöyle dedi:

"Önemli olan, bizim koylarımızı bu şekilde korumamız. Bu insanlar bu bölgeyi bunun için tercih ediyorlar. Bu bölgede hiçbir yapılaşmanın olmadığı doğal koylar var. Gemi yanaşma iskelelerimiz, helikopter pistlerimiz var. Bir mega yatın bulabileceği her türlü imkan var."

Yatların, katma değer olarak da faydaları olduğunu vurgulayan Yılmaz, şu değerlendirmede bulundu:

"Bir yatın limana yanaşması, oradan kumanya alması, çöpünü çıkarması, yakıtını alması ve birtakım ihtiyaçlarını görmesi bile çok yüksek miktarlar tutuyor. Bizim bu çizgimizi korumamız lazım. Bu yatlara burada gezecek, konaklayacak ıssız koy imkanı sağlamamız lazım. Böyle devam ettirdiğimiz sürece Bodrum bir cazibe merkezi olacak."

Yılmaz, ilçede mega yatları ağırlayabilecek 3 büyük marina ile bir de uluslararası gemi yanaşma iskelesi bulunduğunu bildirdi. Yeterli sayıda helikopter pisti ile ikmal için yakın havaalanı olduğuna değinen Yılmaz, "Bu imkanlarla el değmemiş koyların da olması, yat trafiğini buraya çekecek ve ciddi oranda katma değer sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Mavi Sularda "Mega" Tatil
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Mavi Sularda 'Mega' Tatil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement