Mavikent Konutları'na "Mavi Çarşı" - Son Dakika
Yerel

Mavikent Konutları'na "Mavi Çarşı"

Şahinbey Belediyesi tarafından Mavikent Konutları yanına yaptırılan Mavi Çarşı inşaatında son aşamaya gelindiği bildirildi.

31.12.2014 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahinbey Belediyesi tarafından Mavikent Konutları yanına yaptırılan Mavi Çarşı inşaatında son aşamaya gelindiği bildirildi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, dar gelirli vatandaşlara yönelik yaptırdıkları, 2 bin 340 evin hak sahiplerine teslim edildiği Mavikent Konutları'nı ziyaret etti.

Tahmazoğlu, ziyarette, konutlarda yaşayan insanların rahat alışveriş yapabilmesi ve temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için yaptırılan Mavi Çarşı inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

Mavikent Konutlarında yaklaşık 12 bin kişinin yaşayacağını ifade eden Tahmazoğlu, "Burada yaşayacak nüfus Araban, Karkamış ve Yavuzeli ilçelerinden daha büyük bir nüfusa denk geliyor. Bu mahallenin ihtiyacı olan okul, cami, çarşı gibi kamu alanları tamamlanıyor. İlkokulumuzun inşaatı bitti. Camimizin inşaatı da büyük ölçüde tamamlanarak, alt katı ibadete açıldı" dedi.

Mavikent'te yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçlarının giderilmesi için Mavi Çarşı'yı yaptıklarını ifade eden Tahmazoğlu şunları kaydetti:

"Çarşının son rötuşları yapılıyor. Burada ihtiyaç duyulan her şey bu Osmanlı usulü çarşımızda yer alacak. Burayı sadece bir çarşı olarak değil, güzel bir eser olarak görüyoruz. Çarşımızın ortasında geniş bir avlu olacak ve vatandaşlarımız bu avluda oturarak vakit geçirecek, çay içecek, dinlenecek." - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mavikent Konutları'na 'Mavi Çarşı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement