Mavikent'te Bin Konut Sahibinin Kurası Çekilirken, Aileler Gözyaşlarına Hakim Olamadı - Son Dakika
Güncel

Mavikent'te Bin Konut Sahibinin Kurası Çekilirken, Aileler Gözyaşlarına Hakim Olamadı

Mavikent\'te Bin Konut Sahibinin Kurası Çekilirken, Aileler Gözyaşlarına Hakim Olamadı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediyesi tarafından, dar gelirli ailelerin ev sahibi olması amacı ile yapılan Mavikent'te ikinci bin konutun hak sahiplerinin çekiliş törenine katıldı.

26.10.2013 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediyesi tarafından, dar gelirli ailelerin ev sahibi olması amacı ile yapılan Mavikent'te ikinci bin konutun hak sahiplerinin çekiliş törenine katıldı. Bakan Şahin ve diğer protokol üyeleri Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte noter huzurunda ilk dar gelirli aileleri kura ile belirledi.

Şahinbey Belediyesi'nin aylık 400 TL taksitle dar gelirli ailelerin ev sahibi olduğu Mavikent Konutları kura çekilişi, Karataş'taki Şahinbey Spor Salonu'nda yapıldı. 12 bin 225 kişinin başvurduğu kura töreninde bin aile evlerine kavuştu. İsimlerin okunmasıyla büyük bir mutluluk yaşayan aileler, sevinç gözyaşları döktü. Ev sahibi olan aileler, sevinçlerini aile fertlerine sarılarak yaşadı.

Şahinbey Belediyesi Mavikent konutları kura çekilişine; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Milli Eğitim eski Bakanı Vehbi Dinçerler, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak, Mehmet Sarı, Ali Şahin, Halil Mazıcıoğlu, Nejat Koçer, Şahinbey İlçe Kaymakamı Uğur Turan ve Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Osman Toprak ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Bakan Fatma Şahin her alanda verilen sözlerin artık yerine getirildiğini ifade ederek, "6 ay önce bu salonda sizlere bir söz verdik. Buradan çıkan arkadaşlarımıza 'üzülmeyin değerli başkanımız 6 ay sonra yine bu kurayı çekecek' dedik. Sayın Başbakanımızdan aldığımız talimat, yönetim şeklimiz, verdiğin sözün arkasında durmak, ne aldanan ne de aldatan olmaktı. İşte 6 ay sonra bugün burada bunu yapıyorsak en büyük göstergedir diye düşünüyorum. 11 yıl oldu sizlerin bize verdiği güçle Başbakanımızın liderliğinde bir söz verdik. Üşüyen çocuğun elini ısıtacağız, üşüyen yürekleri ısıtacağız, gönüllere dokunacağız. İnsan odaklı çalışacağız dedik. Şairin 10 yıl önce hayal diye söylediği 'ne sen ben farkı olsun ne zengin fakir farkı olsun kış günü herkesin evi barkı olsun' sözlerini kendi siyasetimizin bir parçası yaptık. Merkeze insanı koyduk. İnsanımızı seviyoruz, insanımızın bölgesi ne olursa olsun cinsiyeti, yaşı ne olursa olsun veya engelli engelsiz olusun eşrefi mahlukat olarak doğan her canlı yaşamın en iyisini hak ediyor. En iyi evlerde yaşamalı, en iyi okullara gitmeli, en iyi sağlık imkanlarına ulaşmak zorunda. Bütün insanımız aynıdır ve biraz fırsat eşitliği verdiğinizde insanlarımız mucizeler yapabiliyor. İşte biz 10 yıldan beri anaların duasıyla ülkemizdeki hayalleri, hedefe, hedefleri gerçeklere dönüştürdük ve çok şey yaptık. Bugün 11 yılın sonunda alnımız ak, başımız dik, yaptıklarımızın hesabını vermek ve yapacaklarımızı anlatmak üzere huzurlarınızdaysak sizlerle beraber bir tarih yazıyoruz" dedi.

Bakan Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun ufuk ve vizyonundan da övgüyle bahsederek, "Sayın Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu söyledi, ufuk ve vizyon başka bir şey. Her defasında kura çekiliyor ve ev çıkmayan kardeşlerimiz üzülüyor. Bu insanlarımıza empati yapıyorum, onların yerine kendimi koyuyorum, kiracı olan birinin ev sahibi olması kadar doğru bir hayal ve hedef yoktur. Artık biz Başkanımız Tahmazoğlu kura çekmeden işi bitireceğiz diyor, biz de herkesin bu salondan mutlu ve huzurlu ayrılmasını istiyoruz. Bunu hep birlikte başaracağız. 6 ay önce ben de bütün gücümle şehrimin hizmetkarı olduğumu söylemiştim. Bin konut için hemen yeni vize verdik ve onayladık. Şimdi yerlerini ve mekanlarını belirliyoruz. Şu ana kadar bütün Türkiye'de 600 bin sosyal konut yapıldı. 42 milyon metrekare yeşil alan yapıldı. Okulu, camisi, alışveriş merkezi ve spor merkezleri ile bu şehir en büyük örnektir. Şehre nereden girerseniz girin gri bulutlar ile giriyordunuz. Şehrin her tarafından çarpık kentleşme ve şehrin her tarafından bir odanın içerisinde mutfak, yatak odası, çalışma odası, misafir odası, lavabonun olduğu yaşam alanları vardı. Bu böyle devam edemez ve etmemeli. İşte biz bu çalışmaları çok daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz ve halkımızın hayır duasını aldığımız sürece, garibin gurebanın, fakirin fukaranın kimsesizlerin kimi oldukça yüce Mevla da yolumuzu açık ediyor. Hep birlikte bu güzellikleri yaşıyoruz" diye konuştu.

Bakan Şahin Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun çıraklık ve kalfalık döneminde önemli başarılara imza attığına işaret ederek, "Belediye başkanlığı zor iştir ve herkes belediye başkanlığı yapamaz. Parayı, bilgiyi ve insanı yöneteceksiniz ve hayır duası alacaksınız. Melih Gökçek Başkanımızın çok güzel bir sözü var ve diyor ki esas diyor büyük işleri ben ikinci dönem yaptım. Başkan Tahmazoğlu ise bunu ilk döneminde bunları yaptı ikinci döneminde neler yapacak onları da hep birlikte göreceğiz" şeklinde konuştu.

Törende konuşan Vali Erdal Ata ise, Başkan Tahmazoğlu'nun her alanda başarılı hizmetlere imza attığını ifade ederek, "Belediye başkanımızın yaptığı hizmetleri kendisinden dinledikten sonra doğrusu söyleyecek söz bulamıyorum. Ben il valisi olarak belediye başkanımızı tebrik ediyorum ve bu başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum. Türkiye'de çağdaş ve modern belediyeciliği, sosyal belediyeciliğin nasıl yapılması gerektiğinin en güzel örneğini Şahinbey ilçesinde verdiği için Başkan Mehmet Tahmazoğlu gerçekten her tebriği hak ediyor. Şahinbey Belediyemizde parklar, bahçeler, kentsel dönüşüm, kültür merkezleri, spor tesisleri, eğitim alanları ve okulların tamir, bakımı gibi aklınıza gelebilecek her alanda Şahinbey Belediyemizin faaliyetlerini görebiliyoruz. Bugün burada bin tane dar gelirli ailemiz konut sahibi olacak ama belediye başkanımızın kendisine koyduğu hedefler çok daha yüksek. Zaman zaman bir araya geldiğimizde konuşuyoruz ve kentsel dönüşüm konusunda Şahinbey Belediyesi Türkiye'de örnek gösterilen bir belediyedir. Ama konutların yüzde 70-80'i gecekondu olan bir yerde kentsel dönüşüm projesini uygulamak da gerçekten çok zor olmasına rağmen Başkan Tahmazoğlu bu çalışmaları başarıyla yürütüyor. Bizler de yapılan bu kentsel dönüşüm alanlarında okul ihtiyacının karşılanması için 2014 yılında arsası bitmiş olanların hemen inşaatına başlayıp yıl sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim eski Bakanı Vehbi Dinçerler de Şahinbey Belediyesi'nin özellikle akıllı ve başarılı çalışmalarını kutlamak için törene katıldığını belirterek, "Şahinbey ilçesinde yapılanları duyup görünce dua ettim ve bir kere daha dua ediyorum. Buradaki belediyelerimizin, Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, başarılı çalışmaları örnek projeleri, Türkiye'nin diğer il ve ilçe belediyelerine çok güzel örnek olmuş. Başkan Tahmazoğlu'nun verdiği ölçüler tam olarak halkın tabanını gösteriyor. Yani gariban, çaresiz ve sıkıntılı insanları anlatıyor. Şimdi soruyorum çaresizlerin ve garibanların sahibi kimdir? Tabii ki önce Allah ama sonra devlettir, hükümettir ve onun arkasından da yerel yönetimlerdir. İşte bugün Şahinbey Belediyesi'ni görüyoruz. Şimdi sahipsizlere ve garibanlara hizmet eden, sahip çıkan her emeği hepimizin takdir edip yüceltmesi gerekiyor. Ben Başkan Tahmazoğlu'na inşallah bundan sonra 5 bin evin kurasını çekersiniz dedim, o dedi ki 20 bin yapacağız. Bundan daha güzel bir vaat olur mu? İşte bu vaadin gerçekleşmesi için burada bulunan valimize, milletvekillerimize ve özellikle de çok değerli Bakanımız Fatma Şahin'e çok büyük görevler düşüyor. Zaten emeklerini esirgemiyorlar, sonuna kadar da destekliyorlar ve bu desteklerin devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.

TAHMAZOĞLU: "EVSİZ VATANDAŞIMIZ KALMASIN DİYE 20 BİN KONUT BİRDEN YAPACAĞIZ"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, Şahinbey Belediyesi'nin 4,5 yıl önce 92 milyon TL bütçesinin olduğunu ve bu bütçenin bir buçuk katı borçla göreve başladıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"İşçimize, müteahhitlere ve devlete borcumuz vardı. İlk olarak bütçemizi düzelttik. 2 yıl içerisinde borcumuzun tamamını ödedik. 4 yılda bütçemizi 7 kat arttırarak, 637 milyon 350 bin TL'ye çıkardık. Bu şunu ifade ediyor. Türkiye'de tüm il ve ilçe belediyeleri ile 16 büyükşehirin 10 tanesinden daha büyük bir bütçeyi ifade ediyor. Bu bütçemizin yüzde seksenini yatırım bütçesi olarak kullanıyoruz. Bütçesini yatırıma en fazla ayıran belediyeyiz. Bunları sizlerin desteğiyle yapıyoruz. Yine yüzde sekseni çarpık yapılaşmanın olduğu ilçemizde Türkiye'nin en kapsamlı kentsel dönüşüm çalışmasını yapıyoruz. 5 bölgede yaptığımız kentsel dönüşümde 278 milyon TL'lik kamulaştırma yaptık. 2 bin 610 evin yıkımını gerçekleştirdik. Yaptığımız çalışmalarla Türkiye'de enleri geliştirmeye çalışıyoruz. Belediye olarak 5 bin konut birden yapıyoruz. 40 yıllık bir sorun olan şehir içindeki oto tamircilerimizi şehir dışına taşımak adına 1001 işyeri olan Şahinbey Sanayi Sitemizi bu yıl içinde tamamlıyoruz. Burada esnafımızı işyeri sahibi yapmak adına bakanlarımızın desteğiyle yönetmelikte değişiklik yaptırarak yüzde 20'si peşin geri kalanı 10 yıl vadeli olarak işyeri sahibi olmalarını sağlıyoruz. 371 yeni park yaptık. Türkiye'nin en büyük parkı olan 1 milyon 700 bin metrekare büyüklüğünde Yeşilvadi Parkı'nı yapıyoruz. Yanı sıra 12 kilometrelik 50 metre genişliğinde yol inşa ediyoruz. Burada 35 bin konutluk projemiz devam ediyor. Tarih Şahinbey'de canlanıyor dedik. 7 kilometrelik sokak sağlıklaştırma ve cephe yenileme çalışması yapıyoruz."

Başkan Tahmazoğlu, eğitime de önem verdiklerini ifade ederek, şöyle devam etti: "Şahinbey Belediyemiz bünyesindeki gençlik merkezi ve sosyal tesislerimiz 150 bin kişilik kursiyer sayısı ile Türkiye'nin en büyük kampüsü durumunda. Şu anda 61 sosyal tesisimizde 30 ayrı branşta 34 bin 600 kursiyerimiz eğitim almaktadır. Burada toplanmamızın sebebi hiç aklında ve hayalinde ev sahibi olmayı dahi düşünemeyen vatandaşlarımızın ev sahibi olmasını sağlamaktır. İlk olarak Serinevler'de 250 vatandaşımızı aylık 250 TL taksitle ev sahibi yaptık. 3 bin 500 vatandaşımız başvuru yaptı. Baktık talep fazla Mavikent konutlarımızda bundan 6 ay önce bin ailemizi konut sahibi yaptık. Orada sizleri konut sahibi yapmaya devam edeceğiz diye bir söz vermiştik. Bugün bu sözümüzü tuttuk bin ailemizi daha ev sahibi yapıyoruz. Talep çok fazla olduğu için böyle gitmesin diye, şu anda 20 bin kişilik bir konut projesi üzerinde çalışıyoruz. Böylelikle belki de kura çekmeden her isteyeni ev sahibi yapmak istiyoruz. Amacımız hiç kimseyi boş çevirmemektir. Başbakanımızın desteğiyle yaptığımız tüm bu çalışmalarımızda yanımızda ve destekçimiz olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Şahin'e, valimize ve milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mavikent'te Bin Konut Sahibinin Kurası Çekilirken, Aileler Gözyaşlarına Hakim Olamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hakkari'de okul müdürleri değerlendirme toplantısı düzenlendi
    15:34 Hakkari'de okul müdürleri değerlendirme toplantısı düzenlendi

    Hakkari Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz başkanlığında, okul müdürleri değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda, okullardaki çalışmalar değerlendirilirken, Hakkari'nin eğitim kalitesini artırmak için yapılan yatırımlar ve öğrencilerin başarılarına katkı sağlamak amacıyla yöneticilere ve öğretmenlere teşekkür edildi.

  • Muş'ta Besiciler, 40 Bin Lira Maaş Vermelerine Rağmen Çoban Bulamıyor
    15:34 Muş'ta Besiciler, 40 Bin Lira Maaş Vermelerine Rağmen Çoban Bulamıyor

    Muş'ta havaların ısınmasıyla birlikte hayvanlarını meralara çıkarmaya başlayan besiciler, 40 bin lira maaş vermelerine rağmen çoban bulamıyor. Gençlerin kırsal bölgelerden şehirlere göç etmeyi tercih etmeleri, Muş'un besicilik anlamında iş gücü eksikliğine yol açıyor. Besiciler, çoban bulma sorununun etkili bir şekilde ele alınması gerektiğini belirtiyor.

  • Bosna Hersek'teki Ahmiçi Katliamı'nın kurbanları için anma töreni düzenlendi
    15:33 Bosna Hersek'teki Ahmiçi Katliamı'nın kurbanları için anma töreni düzenlendi

    Bosna Hersek'in Vitez şehri yakınında bulunan Ahmiçi köyünde 16 Nisan 1993'te Hırvat Savunma Konseyi (HVO) birliklerince katledilen 116 Boşnak sivil düzenlenen törenle anıldı.

  • MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç: Bu benim için ayrı bir gurur ve onur vesilesi
    15:33 MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç: Bu benim için ayrı bir gurur ve onur vesilesi

    MHP Grup Başkanvekili ve Nevşehir Milletvekili Filiz Kılıç, partisinin ilk kadın Grup Başkanvekili olduğunu belirterek, bu durumun kendisi için ayrı bir gurur ve onur kaynağı olduğunu söyledi. Kılıç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin güvenini kazanmanın kendisini gururlandırdığını ve sorumluluğunun büyük olduğunu ifade etti. Türk siyasetinde kadın temsilinin önemine vurgu yapan Kılıç, partisinin politikaları doğrultusunda daha etkin bir rol alacağını ve başarılı olacağını belirtti.

  • Melikgazi Belediyesi ve Hayırsever İş Birliğiyle Cami ve Kur'an Kursu Yapımı Tamamlanıyor
    15:32 Melikgazi Belediyesi ve Hayırsever İş Birliğiyle Cami ve Kur'an Kursu Yapımı Tamamlanıyor

    Melikgazi Belediyesi ve hayırsever iş birliğiyle Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde yapımı devam eden Adem Tanç Camii ve Hatice Tanç Kur'an Kursu'nun yapım çalışmalarında sona gelindi. Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu yapım çalışmalarını yakından inceledi.

  • Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, personel ile bayramlaştı
    15:31 Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, personel ile bayramlaştı

    Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi'nde çalışan personel ile bayramlaştı. Başkan Kurt, personelin bayramını kutlayarak yeni dönemdeki hedeflerini paylaştı.

  • Edirne'de turistik gezi treni seferlerine başladı
    15:29 Edirne'de turistik gezi treni seferlerine başladı

    Edirne Valisi Yunus Sezer, turistik gezi treniyle şehir turu attı. Sezer, turistik gezi trenlerinin trafiği rahatlatacağını ve turistlerin tarihi yapıları gezebileceğini belirtti. Deneme amacıyla başlatılan seferlerde dijital rehberler de kullanılacak.

  • DAP Bölge Kalkınma İdaresi'nden yapılan açıklamada, proje başvuruları artık ELİS ile çevrimiçi yapılacak
    15:29 DAP Bölge Kalkınma İdaresi'nden yapılan açıklamada, proje başvuruları artık ELİS ile çevrimiçi yapılacak

    DAP Bölge Kalkınma İdaresi hinterlandında bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının resmi yazı ile gönderilen proje teklif başvuruları artık ELİS sistemi ile çevrimiçi yapılacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından oluşturulan ELİS adlı proje kabulü ve izlenmesine ilişkin sistemle, Bölge Kalkınma İdarelerine yapılan elektronik müracaatlar ilgili BKİ Başkanlıklarına iletilmiş olacak. Sistem üzerinden gönderilmeyen projeler değerlendirmeye alınmayacak. DAP Bölge Kalkınma İdaresi'nden yapılan açıklamada, proje çağrı süreçleri https://www.dap.gov.tr/ adresi ve idarenin sosyal medya hesaplarından ilan edileceği belirtildi.

  • İzmir Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal'dan işçi çıkarma açıklaması
    15:27 İzmir Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal'dan işçi çıkarma açıklaması

    İzmir Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, işçi çıkarma iddialarıyla ilgili açıklama yaparak tasarruf tedbirleriyle mali disiplini sağlamayı ve projeleri hayata geçirmeyi öncelik olarak belirtti.

  • DAP İdaresi, Tarım Meslek Liselerinin İdarecileriyle Toplantı Yaptı
    15:26 DAP İdaresi, Tarım Meslek Liselerinin İdarecileriyle Toplantı Yaptı

    DAP İdaresi, tarım meslek liselerinde okuyan öğrencilerin bilinçli üretim yapmalarını sağlamak amacıyla idarecilerle bir toplantı düzenledi. Toplantıda, liselerin altyapısının iyileştirilmesi için çalışmaların başlatıldığı ve eksikliklerin giderilmesi için destek sağlanacağı belirtildi.

  • Yeni Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, ilk nikahını kıydı
    15:23 Yeni Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, ilk nikahını kıydı

    Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, seçildikten sonra ilk nikahını kıydı. Nikah töreninde konuşan Akbıyık, genç çifte mutluluklar diledi.


Advertisement