Mayın Kurbanları Anılıyor - Son Dakika
Yerel

Mayın Kurbanları Anılıyor

Mayın Kurbanları Anılıyor

6 yıl önce mayın faciasında hayatlarını kaybeden Salih, Sıddık ve Sadi Özdemir kardeşler ile Sedat Özevin'in mezarları her gün dolup taşıyor.

03.08.2016 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mayın kurbanlarının mezarları doldu, taştı…

Batman'da bir mayın patlaması sonucu yaşamını yitiren insan hakları savunucuları Salih, Sıddık ve Sadi Özdemir kardeşler ile Sedat Özevin, yaşamlarını yitirişlerinin 6. yılında mezarları başında anıldı.

Batman bağlı Meymuniyê köyünde, 1 Ağustos 2010 tarihinde mayın patlaması sonucu yaşamlarını yitiren Salih Özdemir, Sıdık Özdemir, Sadi Özdemir kardeşler ile onlarla birlikte hayatını kaybeden Av. Sedat Özevin unutulmadı. Yaşamını yitiren her 4 isim yitirilişlerinin altıncı yılında mezarları başında anıldı.

Anmaya ailelerinin yanı sıra HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanı Sabri Özdemir, Belediye Eşbaşkan Vekili Hürriyet Kaytar, Belediye Eş Başkan Yardımcıları Semra Güneş, Aziz Aksin, M. Ali Nasıroğlu, Nasır Taş, DBP İlçe ve Belde Belediye Eş Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, DBP, HDP, KJA, Barış Anneleri, MEYDA-DER, İHD Batman Şube Yöneticileri ve yüzlerce yurttaş katıldı.

Kitle ilk olarak Batman Asri Mezarlığı'nda bulunan Sedat Özevin'in mezarını ziyaret etti. Ardından ise Salih, Sıdık ve Sadi Özdemir kardeşlerinin mezarlarının bulunduğu Meymuniyê Köy Mezarlığı'na gidildi. Yaşamını yitirenler için dualar edildi. Mezarı başlarında yapılan konuşmalar ardından mezarlıklarına karanfiller bıraktı.

"HAYATINI KAYBEDENLERİN ACISINI İÇİMİZDE YAŞIYORUZ"

Yaşanan çatışmalı sürecin ve hayatını kaybedenlerin acısını yaşadıklarını söyleyen görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanı Sabri Özdemir, ''Öncekilerin söylediği bir söz vardır: Ateş, düştüğü yeri yakar. Yaşamını yitiren dört kardeşimizin acısı ilk günkü gibi içimizde yaşıyor. Bugün yaşanan çatışmalı süreçte hayatını kaybeden insanların acısını da içimizde yaşıyoruz ve üzgünüz'' şeklinde konuştu.

Öte yandan Anma da konuşan Avukat Sedat Özevin'in kardeşi Barış Özevin, ''Her yıl buraya gelip bu sessiz sevgiyi yaşamak bize güç veriyor. Bu gücü yanıma alarak şunu söylemek istiyorum: Çözüm süreci bittiğinden beri ölenleri sayamaz olduk. Her yerden felaket ve ölüm haberleri geliyor. Biz yaramızın kabuk sarmasını istiyoruz ve bunun için de daha önceki süreç yalan da olsa bir oyalamaca da olsa iki sene boyunca kimsenin kanı akmadığı için sürecin tekrar başlaması tek isteğimizdir'' ifadelerini kullandı.


Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Mayın Kurbanları Anılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement