Mazlum-Der Genel Başkanı Ünsal Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Mazlum-Der Genel Başkanı Ünsal Açıklaması

(IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteriler) Türkiye aslında bütün bu olaylardan sonra çok dokunulmaması gereken bir alana girilmemesi gerektiğini fark etti"

13.12.2014 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilere ilişkin, "Türkiye aslında bütün bu olaylardan sonra çok dokunulmaması gereken bir alana girilmemesi gerektiğini fark etti" dedi.

Ünsal, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Burhan Karadeniz Cep Sinema Salonu'nda Mazlum-Der Şubesi'nce düzenlenen "5. Dönem İnsan Hakları Okulu" panelinde yaptığı konuşmada, ifade, örgütlenme, gösteri ve yürüyüş hakkı ile çözüm sürecini değerlendirdi.

Diyarbakır'daki 6-8 Ekim olaylarına tanık olduğunu ifade eden Ünsal, farklı kentlerde 50'ye yakın insanın hayatını kaybettiğini, gösterilerin çığırından çıktığını anlattı.

Muş'ta bir polisin silahıyla bir gencin yaşamını yitirmesinin ardından, olayların bütün bölgeye yayıldığını savunan Ünsal, 30 yıl sonra ilk defa sokağa çıkma yasağının uygulandığını anımsatarak, "Türkiye aslında bütün bu olaylardan sonra çok dokunulmaması gereken bir alana girilmemesi gerektiğini fark etti" dedi.

Ünsal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Daha öncede bölgede yaşanan gösterilerde, ortaya çıkmayan tablonun yani büyük cinnet halinin, yağmaların bu kadar büyük bir şiddette dönüşmesini, yönlendirilme meselesini mutlaka göz önünde bulundurmamız gerekir. O kadar büyük kalabalıklar büyük bir öfkeyle sokağa çıkarsa, biri bir yöne yöneldiği zaman, kimse 'niye oraya yöneliyoruz' demez ve bir bakarsınız ki bir şeyler olmuş bitmiş ve siz aslında onun bir parçası olmuşsunuzdur."

Suriye topraklarındaki Kobani bölgesinde terör örgütü IŞİD'in saldırıları nedeniyle insanların zor durumda kaldığını anlatan Ünsal, "IŞİD, Kobani'nin 300 civarında köyünü işgal ederek ve büyük bir vahşet uygulayarak insanları Türkiye sınırına doğru süpürmekteydi. Kitleler halinde Türkiye'ye sığınan insanlar oldu" diye konuştu.

Panele, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi de katıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mazlum-Der Genel Başkanı Ünsal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement