Mazlumder İnsan Hakları Gecesi - Son Dakika
Güncel

Mazlumder İnsan Hakları Gecesi

Mazlumder İnsan Hakları Gecesi

Suriyeli İslam Alimi Cevdet Said, "Recep Tayyip Erdoğan 'Dünya beşten büyüktür' diyen tek devlet adamı. Bu söz, Kur'an'ın ruhuna uyan önemli ve kıymetli bir söz." dedi.

10.12.2016 23:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriyeli İslam Alimi Cevdet Said, "Recep Tayyip Erdoğan 'Dünya beşten büyüktür' diyen tek devlet adamı. Bu söz, Kur'an'ın ruhuna uyan önemli ve kıymetli bir söz." dedi.

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (Mazlumder) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen İnsan Hakları Gecesi Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapıldı.

Suriyeli İslam Alimi Cevdet Said'in onur konuğu olarak katıldığı programda, Örgütlü Mücadele Ödülü, Bireysel Mücadele Ödülü, Fikret Özdemir Vefa Ödülü ve Av. Aydın Durmuş Genç Hukukçu Ödülü olmak üzere 4 dalda insan hakları ödülleri verildi.

Cevdet Said, programda yaptığı konuşmada, Türkiye'yi, Mısır'da geçirdiği çocukluk günlerinden beri takip ettiğini dile getirdi.

"Dedem 150 yıl önce Rusların zulmünden kaçarak Şam yöresine sığınmıştı. 1,5 asır sonra ben onun torunu olarak aynı göçü yeniden yaşadım, köyümüz yıkıldığı için ailemle birlikte Türkiye'ye hicret etmek zorunda kaldım" diyen Said, Türkiye'nin Osmanlı bekası bir ülke olduğunu ve dünya mazlumlarının bu ülkeden çok şey beklediğini söyledi.

Osmanlı'nın son dönem düşünürlerinden Celal Nuri'nin, Osmanlı Devleti yıkılmadan 10 sene önce yazdığı bir kitabında; "Biz şu anda çöküş sürecindeyiz ama ileride torunlarımızdan birileri çıkacak bu emaneti ihya edecek ve bütün dünyada bunu temsil edecek" diye yazdığını aktaran Said, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da bu vasfı gördüğünü belirtti.

Said, "Recep Tayyip Erdoğan 'Dünya beşten büyüktür' diyen tek devlet adamı. Bu söz, Kur'an'ın ruhuna uyan önemli ve kıymetli bir söz." dedi.

Kur'an-ı Kerim'in veto hakkını kabul etmediğini dile getiren Said, veto hakkının olduğu yerde eşitlik ve adaletten asla söz edilemeyeceğini kaydetti.

Mazlumder İstanbul Şubesi Başkanı Ramazan Beyhan da Mazlumder olarak yıllardır insan hakları için mücadele ettiklerini belirterek, bu görevi yaparken zalimlerin de mazlumların da kimliklerine asla bakmadıklarını vurguladı.

Program, ödül töreninin ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mazlumder İnsan Hakları Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement