Mazlumder Üyeleri, Terör Saldırısının Yaşandığı Diyadin'de - Son Dakika
Güncel

Mazlumder Üyeleri, Terör Saldırısının Yaşandığı Diyadin'de

Ağrı'daki terör saldırıs- MAZLUMDER İstanbul Şubesi Denetim Kurulu Üyesi Cüneyt Sarıyaşar'ın açıklaması Ağrı'daki terör saldırısı- MAZLUMDER üyeleri, terör saldırısının yaşandığı Ağrı'nın Diyadin ilçesini ziyaret etti- MAZLUMDER İstanbul Şubesi Denetim Kurulu Üyesi Sarıyaşar: "Farklı kesimlerden farklı açıklamalar yapılmış ve olayın özellikle çözüm sürecine yönelik ciddi kaygıların oluşmasına sebep olduğu görülmüştür" MAZLUMDER üyeleri, terör saldırısının yaşandığı Ağrı'nın Diyadin ilçesi Yukarıtütek köyünde incelemelerde bulundu.

20.04.2015 20:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Ağrı'daki terör saldırıs- MAZLUMDER İstanbul Şubesi Denetim Kurulu Üyesi Cüneyt Sarıyaşar'ın açıklaması Ağrı'daki terör saldırısı- MAZLUMDER üyeleri, terör saldırısının yaşandığı Ağrı'nın Diyadin ilçesini ziyaret etti- MAZLUMDER İstanbul Şubesi Denetim Kurulu Üyesi Sarıyaşar: "Farklı kesimlerden farklı açıklamalar yapılmış ve olayın özellikle çözüm sürecine yönelik ciddi kaygıların oluşmasına sebep olduğu görülmüştür" MAZLUMDER üyeleri, terör saldırısının yaşandığı Ağrı'nın Diyadin ilçesi Yukarıtütek köyünde incelemelerde bulundu.İstanbul Şubesi Denetim Kurulu Üyesi Cüneyt Sarıyaşar, MAZLUMDER Ağrı Şubesi'nde, yaptığı açıklamada, Diyadin ilçesine bağlı Yukarıtütek köyü kırsalında yaşanan olayları yerinde incelemek ve rapor hazırlanması için oluşturulan heyetle 15 Nisan'da bölgeye geldiklerini belirtti.Sarıyaşar, 11 Nisan'da çıkan çatışmada ölümler ve yaralanmalar olduğunu anımsatarak, "Bununla ilgili olarak farklı kesimlerden farklı açıklamalar yapılmış ve olayın özellikle çözüm sürecine yönelik ciddi kaygıların oluşmasına sebep olduğu görülmüştür" dedi.MAZLUMDER Genel Merkezi olarak olayın mahallinde incelemeler yaptıklarını vurgulayan Sarıyaşar, şöyle konuştu: "İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Muş, Van ve Ağrı illeri MAZLUMDER şube temsilcilerinden oluşan heyet, il, ilçe ve olay mahallinde inceleme ve görüşmeler yapmıştır. Tanıklar ve olay mahalli incelemeleri göstermiştir ki komuoyuna yansıyan her yönlü değerlendirmeler ağırlıklı olarak algı içerikli olup hakikatin bütününü yansıtmamaktadır. Heyetimizce aldığımız görüntü, kayıt ve özelikle olay yeri bilgileri hakikatin şahitliği gereği hassasiyetle bir rapora dönüştürülmesi zaman alacağından bugün Ağrı'da çalışmamızla ilgili bu bilgilendirmeye gerek duyulmuştur. Ağrı ili ve Diyadin ilçesinde mülki amirler, yerel yöneticiler, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirilmiş, özellikle Diyadin ilçesinde ve Yukarıtütek köyünde olaya tanıklık eden şahıslarla görüşülmüştür. Ayrıca olay yerinde gerekli irdeleme ve incelemeler yapılmıştır."Sarıyaşar, "Sivil unsurlar olaya nerede ve ne zaman müdahil olmuştur? Herkesçe ifade edilen çadır, aslında olay mahallinin tam olarak neresindedir? Resmi makamların halkın güvenliğini sağlama sorumluluğu ile gerçekleşen operasyonun zamanlama ve yöntemi ne kadar örtüşmüştür? Bu ve benzeri sorular, çatışmanın yapıldığı arazi koşulları ve çatışan tarafların mevzilendikleri noktalar incelendiğinde, toplumda var olan bilgilerin gerçeklerle ne kadar örtüştüğü ve aslında hakikatin bu detaylarda gizli olduğu görülecektir" ifadelerini kullandı.Hakikatin ancak olgularla ortaya çıkacağını dile getiren Sarıyaşar, "Buna adil bir şahitlik zarureti raporumuzun en önemli gayesi olup heyetimizde var olan bilgilerin detaylarını kamuoyu ile en yakın zamanda paylaşacağımızı saygıyla duyururuz" diye konuştu.

Mazlumder Üyeleri, Terör Saldırısının Yaşandığı Diyadin\'de
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mazlumder Üyeleri, Terör Saldırısının Yaşandığı Diyadin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü
    00:23 Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü

    Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bulunan Fatih Sanayi Sitesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangının nedeni henüz belirlenemezken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İş yerinin kepengi kesilerek müdahale edilen yangın, maddi hasara neden oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı
    00:21 Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı

    Burdur'un merkeze bağlı Çendik köyü yakınındaki çeşmeden su dolduran A.D. ile kimliği belirlenemeyen bir kişi arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada bıçakla yaralanan A.D, yakınları tarafından Burdur Devlet Hastanesine götürüldü. Hayati tehlikesi bulunan A.D, Isparta Şehir Hastanesine sevk edildi. Jandarma ekipleri, A.D'yi yaralayan kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    00:18 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı
    00:10 İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı

    Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçimlere 2 gün kala İstanbul için son anket sonucunu açıkladı. Kurum, 1.7 puan önde olduklarını belirterek, '31 Mart'ta Saraçhane'ye geliyoruz, net. Size seçim sonucunu söylüyorum.' dedi.

  • Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı
    00:09 Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kocaeli'de düzenlediği mitingde konuştu. Kocaelili seçmenden, İstanbul'daki yakınlarına oy kullanması için çağrıda bulunmasını isteyen Erdoğan, partisinin Kocaeli'deki yatırımları anlattı ve seçimlere yönelik mesajlar verdi.


Advertisement