Mazot ve Gübre Desteği Başvuruları Başladı - Son Dakika
Yerel

Mazot ve Gübre Desteği Başvuruları Başladı

Mazot ve Gübre Desteği Başvuruları Başladı

MUŞ (İHA) – Muş’un Bulanık ilçesinde mazot, gübre ve toprak analizi desteğinden faydalanmak isteyen çiftçiler için başvurular başladı.

20.11.2015 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUŞ (İHA) – Muş'un Bulanık ilçesinde mazot, gübre ve toprak analizi desteğinden faydalanmak isteyen çiftçiler için başvurular başladı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Naci Zırhlı, Bulanık ilçesinde toplam 5 bin çiftçi olduğunu belirterek, "Mazot, gübre ve hububat desteklemeleri için başvurular başladı. Çiftçilerimizden çok yoğun bir şekilde taleplerin olduğunu gördük. Bunun için Bulanık Gıda, Tarım ve Havyacılık Müdürlüğü olarak tam kadro ile vatandaşların hizmetinde çalışıyoruz" dedi.

Ziraat Mühendisi Mustafa Durmaz ise, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Çiftçi Kayıt Sistemi'ne dahil olan çiftçilere mazot, gübre ve toprak analizi desteklemesinde yararlanmaları için tekrar başvurmaları gerekir. Mazot, gübre ve toprak analizi desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerin, bugünden itibaren 30 Haziran 2016 günü mesai saati bitimine kadar ilçe müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekecek. Bütün çiftçiler müracaatlar konusunda bizzat tapu kimin ismine ise şahsın kendisinin başvurması gerekir. Toprak analizi ve ÇKS kayıtlı olması gerekir" diye konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mazot ve Gübre Desteği Başvuruları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement