Mdob "Çalıkuşu"Nu Sahneleyecek - Son Dakika
Yerel

Mdob "Çalıkuşu"Nu Sahneleyecek

Öğretmenler Günü'ne özel sahnelenecek iki perdelik bale, ücretsiz izlenebilecek

21.11.2013 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Reşat Nuri Güntekin'in aynı adlı eserinden uyarlanan "Çalıkuşu" balesini Öğretmenler Günü'ne özel ücretsiz sahneleyecek.

MDOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde 24 Kasım'da öğretmenlerle buluşacak eseri, devlet sanatçısı Merih Çimenciler sahneye koyacak.

Veli Dede, Saadettin Kaynak ve Rahmi Bey'in müziklerinin kullanıldığı, libretto ve koreografisi Merih Çimenciler'e ait eserin dekor-kostüm ve ışık tasarımını Alexandre Vassiliev, ışık uygulamasını ise Tarı Deniz gerçekleştirecek.

Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Orkestrası ve MDOB'un deneyimli sanatçı kadrosu ile sahnelenecek eserde başlıca rolleri Büşraay, Ender Üçdemir, Ozan Demirbaş, Bleda Özlem, Pınar Humar, Meltem Ayar, Tutku Barın Tümen, Tarkan Günal, Serbülent Biçer, Iraklı Bakhtadze, Ketevan Chkhikvadze ve Hasan Akyol paylaşacak.

Dünya prömiyeri 6 Kasım'da İstanbul'da gerçekleştirilen Çalıkuşu balesinde, küçük yaşta anne ve babasını kaybeden Feride'nin, okul yılları, öğretmen olarak Anadolu'yu dolaşması, hayatı ve Anadolu'nun gerçekleriyle yüzleşmesini anlatılıyor. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mdob 'Çalıkuşu'Nu Sahneleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement