Mdob 'Madam Butterfly' Operasını Yeniden Sahneleyecek - Son Dakika
Yerel

Mdob 'Madam Butterfly' Operasını Yeniden Sahneleyecek

Mdob \'Madam Butterfly\' Operasını Yeniden Sahneleyecek

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), İtalyan besteci Giacomo Puccini’nin Madam Butterfly operasını yeniden sahneleyecek.

13.12.2013 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), İtalyan besteci Giacomo Puccini'nin Madam Butterfly operasını yeniden sahneleyecek.

MDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Amerikalı yazar Luther Long'un aynı adlı kısa öyküsünden operaya uyarlanan, librettosunu Illica ve Giacosu'nun yazdığı Puccini'nin 'Madama Butterfly' operasını MDOB şeflerinden Vladimir Lungu yönetiminde 17 Aralık 2013 Salı günü saat 20.00'da, Mersin Kültür Merkezi'nde yeniden sahneleyecek. Aytaç Manizade'nin rejisiyle Melih Öztürk'ün sahneye koyduğu eserin dekor ve kostüm tasarımı İsmail Dede'ye, ışık tasarımı Tarı Deniz'e ait. Eserin koro şefi Serhat Kaya. 'Madama Butterfly' operasında başlıca rolleri ise Sevinç Bilgin, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Bülent Bezdüz, Andrei Yevtushenko, Mustafa Özer, Serkan Karagöz, Hasan Berk, Levent Yetkin, Yusuf Ziya Büyükaslan, Ercüment Şirin, Gülçin Altaş, Melahat Yavuz, Itır Gözde Tuyan ile Nihan Evren paylaşıyor.

Dünya opera edebiyatının en önemli eserlerinden Madam Butterfly'ın konusu Japonya'nın Nagazaki kentinde geçer. Amerikalı Subay Pinkerton 1891 yılında geldiği Nagazaki'de Geyşa tellallığı yapan Goro'nun teklifiyle Madam Butterfly ile tanışır. Madam Butterfly Pinkerton'un olağanüstü nezaketi karşısında etkilenir ve ona aşık olur. Pinkerton'un vaadettikleriyle umuda kapılan Butterfly evlilik töreni yapmış, kendisini Amerikalı olarak takdim etmeye başlamış, dinini dahi değiştirmiştir. Oysa ki, ne Japon gelenekleri ne de Amerikan ordu geleneği böyle bir şeye izin vermektedir. Amerika'ya dönen Pinterkon yıllarca geri dönmez. Bu arada hamile olan Butterfly, senelece ve sabırla Pinkerton'u beklemiştir. Amerika'da yeniden evlenen Pinkerton, Butterfly'ın yanında üç yaşına gelen oğlunu almak için Nagazaki'ye döner. Aşığının kendisine yaptığı ihaneti gören Butterfly ise ailesinden kalma geleneksel hançer ile intihar eder. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mdob 'Madam Butterfly' Operasını Yeniden Sahneleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement