Mdob 'Seslerle Anadolu'yu Yeniden Sahneleyecek - Son Dakika
Yerel

Mdob 'Seslerle Anadolu'yu Yeniden Sahneleyecek

Mdob \'Seslerle Anadolu\'yu Yeniden Sahneleyecek

Mersin Devlet ve Opera Balesi (MDOB), görsel ve işitsel zenginliğiyle Anadolu’nun kültürel zenginliğini sahneye taşıyan 'Seslerle Anadolu' müzikli oyununu yeniden sahneleyecek.

11.02.2014 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Devlet ve Opera Balesi (MDOB), görsel ve işitsel zenginliğiyle Anadolu'nun kültürel zenginliğini sahneye taşıyan 'Seslerle Anadolu' müzikli oyununu yeniden sahneleyecek.

MDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, MDOB Anadolu'nun farklı yörelerinden derlenmiş türkülerden oluşan 'Seslerle Anadolu' müzikli oyununu 15 Ocak Cumartesi günü saat 14.00'da, Mersin Kültür Merkezi'nde sahneleyecek. İlk gösteriminden bu yana kapalı gişe oynayan eserin araştırma ve metni Şadi Erdoğan'a, dekor tasarımı Tayfun Çebi'ye, kostüm tasarımı Sevda Aksakoğlu'a, ışık tasarımı Tarı Deniz'e ait. Eserin müzikal sorumluluğunu Mehmet Yılmaz yaparken, koreografi asistanı Hasan Akyol, reji asistanı Melih Öztürk. Meddah rolünü Kenan Korbek'in yaptığı eserin solist sanatçılığını, Sevil Erçak, Pınar Olgun Güven, Melahat Yavuz, Başak Yıldız, Gülden Vurandemir, Nihan Evren, Neslihan Ulaş, Ali Ulvi Karaca, Deniz Karausta, Onur Polat, Yusuf Ziya Büyükaslan, Mehmet Erkoç ve Serkan Karagöz yapıyor.

Hacivat ve Karagöz, meddah geleneği, kına gecesi gibi Anadolu'nun önemli kültürel ritüellerini de içerisinde barındıran, Karadeniz türkülerinden İstanbul şarkılarına, Mevlana'ya, Köroğlu'na uzanan oldukça kapsamlı ve zengin repertuvarıyla gösterildiği tüm sahnelerde kapalı gişe oynayan 'Seslerle Anadolu', izleyicisine orkestra, solo, koro, dans ve slayt gösterisiyle görsel ve işitsel bir şölen sunuyor. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mdob 'Seslerle Anadolu'yu Yeniden Sahneleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement