MEB'de Bazı Müdürlerin Görevden Alınması Protesto Edildi - Son Dakika
Yerel

MEB'de Bazı Müdürlerin Görevden Alınması Protesto Edildi

Türk Eğitim Sen Erzurum Şubesi üyeleri, Yönetici Atama Yönetmeliği ile 4 yılını dolduran okul müdürlerinin görevden alınmasını protesto etti.

02.09.2014 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Eğitim-Sen Erzurum Şubesi üyeleri, Yönetici Atama Yönetmeliği ile 4 yılını dolduran okul müdürlerinin görevden alınmasını protesto etti.

Türk Eğitim-Sen Erzurum 1 Nolu Şube Başkanı Müfit Bayraktar, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yasası ve Yönetici Atama Yönetmeliği ile bakanlık tarihindeki en büyük kadrolaşmanın yapıldığını ileri sürdü.

Bayraktar, paralel yapıyı tasfiye etmek için 4 yılını dolduran okul müdürleri, müdür başyardımcıları, müdür yardımcıları, il, ilçe milli eğitim müdürleri, üst düzey yöneticiler olmak üzere 76 bin yöneticinin görevlerine son verildiğini savunarak, şöyle devam etti:

"Şunu söyleyebiliriz ki okulların büyük bir kısmı ise iş bilmez, torpilli, yandaş okul müdürlerine emanet edilecektir. Milli Eğitim Bakanlığı'nda 4 yılını tamamlayan 7 binin üzerinde okul müdürünün neye göre puan verildiği belli olmayan bir değerlendirmeyle görev süreleri uzatılmamıştır. MEB'de müdür kıyımı yaşanmıştır. Hem de öyle bir kıyım ki siyasi görüşü ve ideolojisi iktidara ters düşen, sendikal tercihini yalaka sendikadan yana kullanmayan, yalakalığıyla değil, bilgisi, becerisi, başarısı, tecrübesiyle o koltukları hak eden okul müdürleri birer birer tasfiye edilmiştir. Bu durum yönetici soykırımı olarak MEB tarihine geçecektir."

Bayraktar, değerlendirmelerde ilçe milli eğitim müdürleri ve komisyon üyesi şube müdürlerinin önüne listeler konulduğunu, bu listelerin AK Parti il ve ilçe teşkilatlarıyla malum sendikanın ortaklaşa hazırladığını savundu.

Bu listelerde görev süresi uzatılacak müdürlerin de yer aldığını belirten Bayraktar, "Görev süresi uzatılan okul müdürlerine baktığımızda büyük kısmının yandaş sendika üyesi olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla bu puanlar bir yerlerden alınan emir ve talimatlar doğrultusunda verilmiştir. Puanlamalarda okul müdürlerinin ne mesai arkadaşları ile ilişkileri, ne okula yaptığı katkılar, ne aldığı ödüller ve üstün başarı belgeleri, ne akademik kariyeri, ne de uluslararası  düzeyde yayınlanan makaleleri bunların hiçbirisi dikkate alınmamıştır. Tek kriter yandaşlık olmuştur" ifadelerini kullandı.

Bayraktar, uygulamanın takipçisi olacaklarını, hak kayıplarının giderilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MEB'de Bazı Müdürlerin Görevden Alınması Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement