MEB'den "Kalfalık Belgesi Dolandırıcılığı" Açıklaması Açıklaması - Son Dakika
Güncel

MEB'den "Kalfalık Belgesi Dolandırıcılığı" Açıklaması Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), işyerlerine giderek "kalfalık ve ustalık" belgesi vaadiyle vatandaşlardan para talep eden dolandırıcılara itibar edilmemesini istedi.

05.03.2015 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), işyerlerine giderek "kalfalık ve ustalık" belgesi vaadiyle vatandaşlardan para talep eden dolandırıcılara itibar edilmemesini istedi.

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı mesleki eğitim merkezlerinde çırak, kalfa ve ustalık eğitimine katılan vatandaşlara başarılı olmaları halinde kalfalık ve ustalık belgeleri verildiği belirtildi.

Açıklamada, "Son günlerde çeşitli illerde vatandaşlarımızdan kendilerine belge verme vaadi ile para alındığı ve daha sonra bu kişilerin kayıplara karıştığı, dolayısıyla bazı vatandaşlarımızın dolandırıldığı Bakanlığımıza bildirilmiştir. İşyerlerine giderek onlara belge vaadiyle para talep eden kişi ya da kişilere itibar edilmemesi gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

Vatandaşların, MEB İletişim Merkezi'nin (MEBİM) "147" No'lu telefonunu arayarak Bakanlıkça sunulan tüm hizmetlerle ilgili bilgi alabileceği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MEB'den 'Kalfalık Belgesi Dolandırıcılığı' Açıklaması Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement