MEB'e Bağlı Özel Öğrenci Yurtları Dernek Kurdu - Son Dakika
Yerel

MEB'e Bağlı Özel Öğrenci Yurtları Dernek Kurdu

MEB\'e Bağlı Özel Öğrenci Yurtları Dernek Kurdu

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı Karabük Özel Öğrenci Yurtları Derneği Başkanı Mehmet Kalem, ruhsatsız öğrenci yurtlarıyla mücadele etmek amacıyla dernek kurduklarını bildirdi.

06.06.2016 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı Karabük Özel Öğrenci Yurtları Derneği Başkanı Mehmet Kalem, ruhsatsız öğrenci yurtlarıyla mücadele etmek amacıyla dernek kurduklarını bildirdi.

Kalem, MEB bağlı diğer yurt temsilcileri ile birlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerinin 16 Mayıs'ta Karabük ve Safranbolu'da Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı özel sektör öğrenci yurtları olarak hizmet verdiklerini söyledi.

Karabük'te bu işleri ruhsatsız yapan diğer kuruluşlarla mücadele edeceklerini belirten Kalem,

"Derneğimizi kurduktan sonra Vali yardımcısı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Safranbolu Kaymakamlığı, Safranbolu Milli Eğitim Müdürlüğü ve Safranbolu Belediye başkanını ziyaret ettik. Bizler bu işi, kanun ve yönetmeliğin emrettiği şekilde yapan kuruluşlarız. Karşımızdaki rakiplerinde aynı bizim gibi aynı şartlarda bu işi yapmasını istiyoruz. Çünkü Karabük, bu mücadeleyi vermezsek kökten kaybedecek. Karabük ve üniversite için buraya dışarıdan gelen misafir öğrenci kardeşlerimiz için bu çalışmaları yapıyoruz. Ruhsatsız yerlerde bu çocuklar güya 'ucuz fiyat' diye çok uygunsuz kötü şartlarda kalıyor. Bu mücadeleyi dernek çatısı altında yapmaya karar verdik." dedi.

Kalem, daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MEB'e Bağlı Özel Öğrenci Yurtları Dernek Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement