MEB Kanun Yasa Tasarısı - Son Dakika
Yerel

MEB Kanun Yasa Tasarısı

Türk Eğitim Sen Bilecik Şube Başkanı Yel: "MEB kanunu yasa tasarısı, sistemi alt üst etmekle kalmayıp telafisi olmayan zararlara sokacak niteliktedir"

13.02.2014 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Eğitim-Sen Bilecik Şube Başkanı Ömer Yel, MEB kanunu yasa tasarısının, sistemi alt üst etmekle kalmayıp telafisi olmayan zararlara sokacak nitelikte olduğunu savundu.

Yel, Kent Ormanı'nda, Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte yaptığı basın açıklamasında, TBMM'ne sevk edilen MEB kanun yasa tasarısının dershaneleri ihtiyaç olmaktan çıkarmadan dershaneleri kapatmanın eğitim, öğretimde kapatılamaz yaraların açılmasına neden olacağını öne sürdü.

Tasarının kanunlaşması halinde 4 yıl ve üzeri sürelerle okul müdür ve yardımcısı olanların, bu görevlerinin '"hiçbir işleme gerek kalmaksızın" sona ereceğini ileri süren Yel, şunları kaydetti:

"Okul müdür ve yardımcıları bundan sonra sınav sonuçlarına göre görevlendirilmeyecektir. Okul müdürleri İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, müdür başyardımcısı ve yardımcıları da okul, kurum müdürünün inhası ve İl Milli Eğitim Müdürünün teklifi ile Vali tarafından 4 yıllığına görevlendirilecektir. Görev süresi sona eren okul müdür ve müdür yardımcılarının keyfi bir şekilde ya görevleri sona erdirilerek, bu kişiler öğretmenliğe dönecek ya da görevlerine devam edeceklerdir. Bu madde ile birlikte 100 bin okul yöneticisinin görevi sona erdirilecek. Böylece liyakatli, ehil okul müdür ve müdür yardımcıları devri son bulacak." - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MEB Kanun Yasa Tasarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement