MEB Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Ergin - Son Dakika
Güncel

MEB Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Ergin

"Eğitim konusunda artık birinci öncelik milli ve manevi değerlerine bağlı, evrensel değerleri özümsemiş bir öğrenci profilinin yetişmesi için eğitim müfredatı ve gerçek bir değerler eğitiminin oluşmasıdır"

15.09.2014 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Uğur Ergin, "Eğitim konusunda artık birinci öncelik milli ve manevi değerlerine bağlı, evrensel değerleri özümsemiş bir öğrenci profilinin yetişmesi için eğitim müfredatı ve gerçek bir değerler eğitiminin oluşmasıdır" dedi.

Edirne'de, 2014-2015 eğitim ve öğretim döneminin başlaması dolayısıyla Trakya Birlik İlköğretim Okulunun bahçesinde düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, Edirne Belediye Bandosu'nun eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Ergin, törendeki konuşmasında, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın selamlarını getirdiğini söyledi. Eğitim alanında yapılan en önemli reformun zorunlu eğitimin 12 yıla çıkartılması olduğunu belirten Ergin, şöyle konuştu:

"Bu uygulama sonunda Türkiye'de ortalama eğitim görme süresi 5,5 yılken 2013 yılında 7,6'ya yükselmiştir. Eğitim konusunda artık birinci öncelik milli ve manevi değerlerine bağlı evrensel değerleri özümsemiş bir öğrenci profilinin yetişmesi için eğitim müfredatı ve gerçek bir değerler eğitiminin oluşmasıdır. 62. hükümet programında bilgi toplumu ayrı bir başlık ve hedef olarak alındı"

"Öğrencilere güzel okullar hazırladık"

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de okulların pırıl pırıl olduğunu ve her türlü aksaklığın giderildiğini söyledi. Yaz tatilinde okullardaki eksikliklerin tamamlandığını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

"Öğrencilere güzel okullar hazırladık. Okulları temiz tutmak sizin göreviniz. Spor Toto Başkanlığından almış olduğumuz bir meblağ parayı da yine okullarımızın müdürlerine göndererek okullarında harcamaları için talimatlar verildi. Biz onarımları tamamladık. Artık bundan sonra yük sizde. Gelecek sizde ve öğretmenlerimizde."

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da bir konuşma yaptı.

Bu arada törende, velilerin güneşten korunmak için çocuklarının kitaplarını başına koyduğu ve bazı öğrencilerin de yorularak yere oturduğu görüldü.

Törenin ardından Vali Şahin, Ergin, Özcan ve beraberindekiler bir sınıfı ziyaret ederek, öğrencilere kitaplarını verdi. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MEB Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Ergin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement