Mebkam'da Yeni Dönem - Son Dakika
Yerel

Mebkam'da Yeni Dönem

Mebkam\'da Yeni Dönem

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, Konevi Araştırma Merkezi’nin (MEBKAM) yeni yönetimini kabul etti.

13.10.2014 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, Konevi Araştırma Merkezi'nin (MEBKAM) yeni yönetimini kabul etti.

MEBKAM'ın yeni yönetim kurulu üyeleri, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'yu ziyaret ederek yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. MEBKAM'ın yeni yönetimine başarılar dileyen Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "MEBKAM'ın çalışmalarının daha iyi yapılabilmesi için mülkiyeti belediyemize ait tarihi bir binayı restore ederek, Konevi Araştırma Merkezi'nin hizmetine sunacağız. Kültürel belediyeciliğin bir gereği olarak bu tür merkezleri açarak, faaliyetleri destekleyerek sadece şehrin imarına değil gönüllerin imarına da destek olacağız" diye konuştu. Başkan Toru, 3. Uluslararası Konevi Sempozyumu için hazırlıklara başlandığını ve bu sempozyumu Konya'da gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Meram Belediyesi Konevi Araştırma Merkezi'nin yeni yönetimi, Başkan Toru'yu ziyaretin ardından yönetim toplantısında yapılacak çalışmaları masaya yatırdı.

YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

Mahmut Sami Şahin başkanlığında oluşturulan Meram Belediyesi Konevi Araştırma Merkezi'nin yeni yönetim kurulu üyeleri, Prof. Dr. Mustafa Demirci, Prof. Dr. Bilal Kuşpınar, Bekir Şahin, Serdar Ceylan, Abdi Kalan ve Hüsamettin Sönmez. Yönetim kurulunun yanı sıra 30 kişilik uzmanlardan oluşan bir danışma kurulu oluşturuldu.

MEBKAM NEDİR?

İlçemizde 13. Yüzyılda yaşamış, dünyaca bilinen ve önemli bir şahsiyet olan Sadreddin-i Konevi Hazretleri'nin hayatını, eserlerini, ilmi ve edebi kişiliğini araştırmak üzere Meram Belediyesi Konevi Araştırma Merkezi kuruldu.

Merkezin amacı; Sadreddin-i Konevi'nin düşüncelerini, çevresindeki şahsiyetleri, Türk ve dünya edebiyat ve kültürlerindeki etkilerini ve konumunu incelemek, araştırmak; bu amaç doğrultusunda çalışmalarda bulunmak, bilimsel, sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirmek, konferanslar, anma törenleri tertiplemek ve yayınlar yapmaktadır. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mebkam'da Yeni Dönem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement