Mecc Palyatif Bakım Kursu" Düzenlenecek - Son Dakika
Yaşam

Mecc Palyatif Bakım Kursu" Düzenlenecek

Ortadoğu Kanser Konsorsiyumu (MECC), Hacettepe Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı Kanser Dairesi Başkanlığı ile ortaklaşa “MECC Palyatif Bakım Kursu” düzenleyecek.

13.07.2014 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ortadoğu Kanser Konsorsiyumu (MECC), Hacettepe Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı Kanser Dairesi Başkanlığı ile ortaklaşa "MECC Palyatif Bakım Kursu" düzenleyecek.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "MECC, Hacettepe Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı Kanser Dairesi Başkanlığı ile ortaklaşa 14-17 Temmuz 2014 tarihleri arasında "MECC Palyatif Bakım Kursu" düzenlenecek. 4 gün sürecek kursta katılımcılara, Hacettepe Onkoloji Enstitüsü ve ABD'den uzman akademisyenler tarafından uygulamalı olarak palyatif bakım eğitimi verilecek. Sağlık Bakanlığı, Hacettepe Üniversitesi ve MECC'ten yetkililerin katılacağı kursta İran'dan 28, Irak'tan 32 hemşire ve pediatrik onkoloğa eğitim verilecektir" denildi.

Konuya ilişkin açıklamada şunlar kaydedildi:

"Palyatif bakım, yaşamı tehdit eden hastalıklardan kaynaklanan problemler ile karşılaşan hasta ve yakınlarının yaşam kalitesini, başta ağrı olmak üzere tüm fiziksel, psikososyal ve ruhsal problemlerinin erken tespit edilip etkili değerlendirmeler yapılarak önlenmesi veya giderilmesi yolları ile arttıran bir yaklaşımdır." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Mecc Palyatif Bakım Kursu' Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement