Mecidiye Heyeti Mudanya'da - Son Dakika
Yerel

Mecidiye Heyeti Mudanya'da

Mecidiye Heyeti Mudanya\'da

Osmanlı padişahı Sultan Abdülmecid tarafından 1849 yılında kurulan Romanya’nın Mecidiye şehrinin Belediye Başkanı Marian Iordache ve beraberindeki heyet, Mudanya Belediyesi’ni ziyaret etti.

08.10.2014 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmanlı padişahı Sultan Abdülmecid tarafından 1849 yılında kurulan Romanya'nın Mecidiye şehrinin Belediye Başkanı Marian Iordache ve beraberindeki heyet, Mudanya Belediyesi'ni ziyaret etti.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'dan belediyenin projeleri hakkında bilgi alan Iordache, Mudanya'nın güzelliğine hayran kaldığını söyledi. Mudanya ile kardeş şehir olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Iordache, Mudanya mütarekesinin Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasındaki rolüne dikkat çekti. Iordache, Türkiye'nin Avrupa Birliği hedefini desteklediklerini, ancak yoğun nüfusu ve Müslüman kimliği sebebiyle AB'nin Ankara'ya sıcak bakmadığını belirtti.

Türkyılmaz ise, maksatlarının daha yaşanılabilir bir ilçe olduğunu, özellikle sosyal projelere ağırlık verdiklerini söyledi. Türkyılmaz, mütarekenin Lozan antlaşmasının kapısını araladığını ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasındaki mihenk taşlarından biri olduğunu ifade etti. Türkyılmaz, mütareke kutlamalarının kapanış günü olan 11 Ekim'de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası çok sesli korosunun sahne alacağını Türk Yıldızları'nın da Mudanya semalarında gösteri yapacağını söyledi.

Belediye birimlerini gezen Iordache, Türkyılmaz'a işlemeli Kabe resmi ve çörek hediye etti. Türkyılmaz ise misafir başkana Girit danteli ile işlenmiş kaftan ve tişört takdim etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mecidiye Heyeti Mudanya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement