Mecidiyeköy-Kabataş Metrosu'nun Temeli Atıldı - Son Dakika
Güncel

Mecidiyeköy-Kabataş Metrosu'nun Temeli Atıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, temelini attığı Mecidiyeköy-Beşiktaş-Kabataş Metrosu'nun, 2018 yılının ortalarında hizmete gireceğini bildirdi.

21.05.2015 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, temelini attığı Mecidiyeköy-Beşiktaş- Kabataş Metrosu'nun, 2018 yılının ortalarında hizmete gireceğini bildirdi.

Topbaş, ilk olarak Piyalepaşa Cami Zeminaltı Otoparkı ve Çevre Düzenlemesi'nin temel atma törenine katıldı.

Burada konuşan Topbaş, çevre düzenlemesi ve otopark hakkında bilgi verdi. Topbaş, 49 bin metrekarelik proje alanında 25 bin 500 metrekare meydan, 2 bin 500 metrekare yaya yolu, 7 bin 500 metrekare yeşil alan, 3 bin 500 metrekare aromatik bitki bahçesi olacağını belirterek, proje kapsamında 343 araçlık zeminaltı otoparkı yapılacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Taksim Meydanı düzenlemesinin de başladığını kaydetti.

"İstanbul'un altını demir ağlarla ördük"

Kadir Topbaş daha sonra Mecidiyeköy-Beşiktaş-Kabataş Metrosu'nun temel atma törenine iştirak etti.

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün açıkladığı projeyi eleştiren Topbaş, "Sayın Kılıçdaroğlu önce dünyayı gezsin. Dünya öyle büyük kentlerden oluşmuyor. Bu işler insanların hayal dahi edemeyeceği laflar etmekle olmaz. Millet buna inanmaz" diye konuştu.

Mecidiyeköy-Beşiktaş-Kabataş Metrosu hakkında bilgi veren Topbaş, hattın 455 milyon liraya mal olacağını ve günde 700 bin yolcu taşıyacağını belirtti.

Hattın Bağcılar ve Bahçeşehir'e uzanacağı bilgisini veren Topbaş, "Birileri Bolu Tüneli yapmaya kalkıştı, 17 yıl sürdü. İnşallah 2018 yılının ortalarında bu metroyu hizmete alacağız. Bağcılar-Mecidiyeköy hattının toplam uzunluğu 23 kilometre ve metronun maliyeti 2 milyar 810 milyon lira. Bunu belediye olarak yapıyoruz. Devlete de borcumuz yok. Hazine garantisi olmadan başkan olarak benim imzamla istediğimiz krediyi bulabiliyoruz" dedi.

Kadir Topbaş, "Her yerde metro her yere metro" anlayışıyla İstanbul'un altını demir ağlarla ördüklerini vurgulayarak, "Dünyanın ezberini bozacak tanklarını, topunu, uçaklarını ve uçak gemilerini yapan bir Türkiye'yi birlikte inşa ediyoruz. Dünyanın birçok yerine de ihraç ediyoruz. Ekonomi güçlenmeden bunlar olmaz. Güçlenen bir ekonomiyle müreffeh bir Türkiye mümkün olur" şeklinde konuştu.

Topbaş, konuşmasının ardından çocuklarla butona basarak metronun temelini attı.

Açılışlara Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, AK Parti'nin İstanbul milletvekili adayı Haydar Ali Yıldız ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mecidiyeköy-Kabataş Metrosu'nun Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement