Mecitözü'nde Doğalgaz Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Mecitözü'nde Doğalgaz Heyecanı

Mecitözü\'nde Doğalgaz Heyecanı

Çorum’un Mecitözü ilçesine doğalgaz getirilmesi için çalışma başlatıldı.

27.03.2014 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Mecitözü ilçesine doğalgaz getirilmesi için çalışma başlatıldı.

Bakanlar Kurulu'nda yapılan görüşmelerde sonunda belirli kriterler kapsamında nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelere doğalgaz yatırımı yapılabilmesi karar alınmıştı. Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Mecitözü ilçesinin doğalgaz yatırımı yapılacak ilçeler arasına alınması için girişimde bulunmuştu. Yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlanmasının ardından ilçeye doğalgaz getirilmesi için çalışmalara start verildi.

Bu kapsamda ÇorumGaz AŞ. Genel Müdürü Kasım Kahraman, Alt Yapı ve Operasyon Müdürü Ömer Ağbal ve Ticaret Uzmanı Serhat Gökhan Canbolat, Mecitözü Kaymakamı Cüney Epcim'i ziyaret etti. Ziyarette doğalgaz çalışmaları masaya yatırıldı.

AK Parti Mecitözü Belediye Başkan adayı Yaşar Kabakçı ile oda ve birlik temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantıda bir konuşma yapan ÇorumGaz AŞ. Genel Müdürü Kasım Kahraman, doğalgazın Mecitözü için büyük bir nimet olduğunu belirterek, "Doğalgaz diğer yakıtlara göre daha ekonomik, daha konforlu, daha temiz ve çevrecidir. Mecitözü'nde yaşayanlar doğal gazın gelmesi ile birlikte kömürün isiyle, dumanıyla, külüyle uğraşmayacaklar. Daha konforlu yaşayıp, daha az bir bedel ödeyecekler" dedi.

Alaca ve Osmancık ilçelerine doğal gaz götürülmesi konusunda yapılan girişimler sonucunda 28 Nisan 2013 tarihinde nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçelere doğal gaz götürülmesi konusunda Bakanlar Kurulu Kararı alındığını, bu karar ile nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçelerde elektrik abone sayısının yüzde 60 ı kadar doğalgaz abonesi olması durumunda bu ilçelere doğalgaz götürülmesinin kararlaştırıldığını hatırlatan Kahraman, Bakanlar Kurulu'nun bu kararının ardından istenen kriterleri Türkiye genelinde 8 ilçenin yerine getirdiğine dikkat çekerek, bu ilçelerden 3'ün Çorum'dan olduğunu vurguladı.

Bir ilçeye doğalgaz götürülmesi için öncelikli hedef nüfusun 10 bin olduğunu açıklayan Kahraman, "Mecitözü ilçemiz nüfus bakımından bu kapsamın dışında kalmaktaydı. Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas'ın talebi üzerine Mecitözü'ne doğalgaz getirilmesi konusunda etüt ve proje çalışmaları başlatıldı. Mavi Akım Doğalgaz İletim Hattının Mecitözü'ne 15 kilometre mesafede bulunan Elvan Çelebi'den geçmesi Mecitözü için önemli bir avantajdır. ÇorumGaz'ın yatırım programları Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından onaylanmaktadır. Gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasına müteakip, Alaca, Osmancık ve İskilip ilçelerine doğalgaz verilmesinin ardından Mecitözü'ne de doğalgaz verilecektir" diye konuştu.

ÇorumGaz'ın Mecitözü'nden daha küçük ilçe ve beldelere doğalgaz götürdüğünün altını çizen ÇorumGaz AŞ. Genel Müdürü Kasım Kahraman, "Bu ilçe ve beldelerde doğalgazın yaşam standartlarını nasıl yükselttiğini yakinen gördük. Çorum'umuzun şirin bir ilçesi olan Mecitözü'ne doğalgaz getirilmesini bir sosyal sorumluluk olarak değerlendiriyoruz. Ağırlıklı nüfusunu yaşlıların ve dar gelirlilerin oluşturduğu Mecitözü için doğalgaz büyük bir nimettir. Doğalgaz diğer yakıtlara göre daha ekonomik, daha konforlu, daha temiz ve çevrecidir. Mecitözü'nde yaşayanlar doğal gazın gelmesi ile birlikte kömürün isiyle, dumanıyla, külüyle uğraşmayacaklar. Daha konforlu yaşayıp, daha az bir bedel ödeyecekler. Yalnız doğalgazın getirilebilmesi için, gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını müteakip bizimde Mecitözü'nde yaşayanlardan bir beklentimiz olacaktır. Mecitözü'nde elektrik abone sayısının yüzde ellisi kadar doğalgaz abone talebinin olmasını, Belediye Başkanlığı'nın da yol kaplamalarını üstlenmesini istiyoruz" diye konuştu.

DOĞALGAZ, İLÇEDE GÖÇÜ ÖNLEYECEK

Mecitözü Kaymakamı Cüneyt Epcim ise, Mavi Akım Doğalgaz Boru Hattının Mecitözü'nün çok yakınından geçmesinin, ilçe bir pozitif ayrımcılık unsuru olabileceğini söyledi.

Kaymakam Epcim, doğalgazın Mecitözü'ne gelmesiyle ilçeden kente yaşanan göçü ciddi oranda azaltacağını vurguladı.

Epcim, Mecitözü halkının doğalgaz rahatlığını yaşaması için Kaymakamlık, Belediye, oda ve birliklerle beraber hareket edilerek ÇorumGaz'a bu konuda gerekli desteği sağlayacaklarını sözlerine ekledi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mecitözü'nde Doğalgaz Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement