Meclis Alt Komisyonu Yarın Kırıkkale Cezaevine Gidecek - Son Dakika
Politika

Meclis Alt Komisyonu Yarın Kırıkkale Cezaevine Gidecek

TBMM Cezaevi Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, CHP'li milletvekillerinin gidilen her cezaevinde mutlaka, PKK ve DHKP-C gibi terör örgütü mensuplarıyla görüşmek istediğini belirterek, "Terör örgütü mensuplarını komisyon faaliyetlerinin dışında da ziyaret ediyorlar ama bu ziyaretlerini savunamıyorlar.

15.06.2016 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

COŞKUN ERGÜL - TBMM Cezaevi Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, CHP'li milletvekillerinin gidilen her cezaevinde mutlaka, PKK ve DHKP-C gibi terör örgütü mensuplarıyla görüşmek istediğini belirterek, "Terör örgütü mensuplarını komisyon faaliyetlerinin dışında da ziyaret ediyorlar ama bu ziyaretlerini savunamıyorlar." dedi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki Cezaevi Alt Komisyonu, yarın Kırıkkale Cezaevini ziyaret ederek, incelemelerde bulunacak.

Ziyarete, İnsan Hakları Komisyon Başkanvekili, AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, Komisyon Başkanvekili, CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan ile HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan da katılacak.

Metiner, ziyarete ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu ziyaretin alt komisyonun rutin bir çalışması olduğunu belirterek, cezaevi koşullarını yerinde inceleyeceklerini ifade etti.

"Cezaevlerini düzenli bir şekilde yerinde görmemiz, gözlemlememiz gerekiyor." diyen Mehmet Metiner, ziyaret kapsamında, cezaevi savcısı ve müdürü ile de görüşerek, bilgi alacaklarını bildirdi.

Rastgele seçtikleri koğuşlarda tutuklu ve hükümlülerle görüşeceklerini anlatan Metiner, "CHP'lilerin cezaevlerinde terör örgütü mensuplarını ziyaret etmesi" tartışması ve sonrasında yaşananlar hakkında da açıklamalarda bulundu.

CHP'li milletvekillerinin gidilen her cezaevinde mutlaka PKK ve DHKP-C gibi sol, sosyalist terör örgütü mensupları ile görüşmek istediklerini vurgulayan Metiner, şunları söyledi:

"Çok da anlam veremediğim bir şekilde bunda ısrarcı oluyorlar. Rutin faaliyetlerimizin dışında bir davranış sergiliyorlar. 'Şu kişi de var, niye gidip görmüyoruz, şununla ilgili bize dilekçe gelmişti, onun koğuşuna da gidelim' gibisinden bazen emrivakiler de yapıyorlar. Bütün taleplere her zaman açık olmamız mümkün değil. Sonuçta millet adına yasal bir faaliyet yapıyoruz. Tutuklu ve hükümlülerle koğuşlarda görüşüyoruz. Orada hangi örgüt mensuplarının yaşayıp yaşamadığı bizi ilgilendirmez ama CHP ve HDP'li üyelerde gözle görülür bir biçimde terör örgütleri ile görüşme eğilimini gözlemledim."

"Sayın Cumhurbaşkanımızın dile getirdiği, Adalet Bakanlığımızın altını çizdiği husus, CHP'lilerin Meclis komisyonlarının dışında da münhasıran terör örgütü mensuplarını ziyaret etme istekleri ile alakalıdır, CHP'nin kurumsal kimlikleriyle ya da bireysel yaptıkları ziyaretlerle alakalıdır." ifadelerini kullanan Metiner, sözlerine şöyle devam etti:

" Ben CHP'yi anlamakta güçlük çekiyorum. Bir yandan terör örgütü mensuplarını komisyon faaliyetlerinin dışında da ziyaret ediyorlar ama öbür yandan da bu ziyaretlerini savunamıyorlar. Bu ziyaretlerini savunmak için Meclis komisyonumuzu, beni referans gösteriyorlar, bu da çok ilkesel ve dürüst bir davranış değil."

"Cezaevi ziyaretlerini polemik konusu yapmak ahlaki değil"

Mehmet Metiner, alt komisyonun cezaevi ziyaretlerini politik mülahazalarla polemik konusu yapmanın gayri insani ve ahlaki olduğunu vurguladı.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın, "Biz, AK Parti'nin görüşmekten imtina ettiği Salih Mirzabeyoğlu ve Cübbeli Ahmet Hoca ile de görüştük." sözlerinin anımsatılması üzerine, Metiner, "Veli Ağbaba konuşmayı ve şovu çok seviyor, entellektüel birikimi yok. Salih Mirzabeyoğlu'nu cezaevinde defalarca ziyaret ettim ama ben reklamdan hoşlanan bir insan değilim." diye konuştu.

Mehmet Metiner, cezaevinde ziyaret ettikleri kişilerin reklamını ve bunun üzerinden siyaset yapmadıklarını bildirdi.

"Veli Ağbaba, yaptığı ziyaretleri bizim üzerimizden aklamaya, paklamaya çalışmasın." diyen Metiner, "Kendi yaptıkları eylemin haklı ve meşru olduğuna inanıyorlarsa bunun arkasında dursunlar, bizi referans göstermesinler. CHP'liler terör örgütü mensuplarını ziyaret etmekle de kalmıyor, onların ağzıyla Hükümet ve devleti suçluyorlar. Bu açık bir biçimde teröre yandaşlık yapmaktır, örgüt mensuplarını korumak ve kollamaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Meclis Alt Komisyonu Yarın Kırıkkale Cezaevine Gidecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'de 33 kaçak göçmen yakalandı, 1 şüpheli gözaltına alındı
    13:11 Çanakkale'de 33 kaçak göçmen yakalandı, 1 şüpheli gözaltına alındı

    Çanakkale'de polis ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Afganistan uyruklu 33 kaçak göçmen yakalanırken, bir nakliyeci şüpheli ise gözaltına alındı. Operasyonda ayrıca 1 araç, 13 can yeleği, 33 bin TL ve 200 dolar ele geçirildi. Yakalanan kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

  • Çanakkale'de 230 personel ve 80 ekip ile denetimler gerçekleştirildi
    13:09 Çanakkale'de 230 personel ve 80 ekip ile denetimler gerçekleştirildi

    Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, 159 okul çevresi, 49 park/bahçe ve mesire alanı, 10 metruk bina ve çevresi, 31 büfe/bakkal vb. iş yeri, 18 kahvehane/kıraathane, 3 oyun salonu, 17 internet salonu, 5 iddia bayi, 13 içkili umuma açık istirahat ve eğlence yeri kontrol edildi. Denetimlerde 905 kişinin UYAP/GBT sorgusu yapıldı, 2 aranan şahıs yakalandı ve 265 araç kontrol edildi.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin İlk Toplantısı 18 Nisan'da Gerçekleşecek
    13:06 Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin İlk Toplantısı 18 Nisan'da Gerçekleşecek

    Başkanlık divanı, encümen ve komisyon üyelikleri için seçim yapılacak olan Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin ilk toplantısı 18 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilecek. Toplantıda ayrıca belediyenin 2023 yılına ilişkin faaliyet raporu da görüşülecek.

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam'ın insanlığa gönderilmiş en büyük nimet olduğunu söyledi
    13:04 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam'ın insanlığa gönderilmiş en büyük nimet olduğunu söyledi

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'nın Venedik şehrinde düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, İslam'ın insanlığa gönderilmiş en büyük nimet olduğunu ve bu nimetin kıymetinin bilinmesi gerektiğini belirtti. Erbaş, ayrıca Müslümanların dürüstlüğe önem vermesi gerektiğini vurgulayarak, İslam'ın barış dini olduğunu ve bu dini gönüllere ulaştırmanın önemli olduğunu ifade etti.

  • İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor
    13:04 İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor

    İngiltere'de hükümet, yeni neslin sigaraya erişimini yasaklayacak bir tasarıyı parlamentoya sunuyor. 1 Ocak 2009'dan sonra doğanlara sigara satışının yasaklanması planlanıyor. Ancak yasa, iktidardaki Muhafazakar Parti içinde tartışmalara neden oluyor. Yasanın ana muhalefetteki İşçi Partisi ve Liberal Demokrat Parti vekillerinin oylarıyla geçmesi bekleniyor. Yasa, sigara içmeyi değil, sigara ürünlerinin satışını yasaklamayı içeriyor. Bu adımla binlerce hayatın kurtarılması ve sağlık sisteminin üzerindeki baskının azalması hedefleniyor.

  • İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor
    13:04 İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor

    İngiltere'de hükümet, yeni neslin sigaraya erişimini yasaklayacak bir tasarıyı parlamentoya sunuyor. 1 Ocak 2009'dan sonra doğanlara sigara satışının yasaklanması planlanıyor. Ancak yasa, iktidardaki Muhafazakar Parti içinde tartışmalara neden oluyor. Yasanın ana muhalefetteki İşçi Partisi ve Liberal Demokrat Parti vekillerinin oylarıyla geçmesi bekleniyor. Yasa, sigara ürünlerinin satışını yasaklamayı içeriyor ve elektronik sigaraları da daha az cazip hale getirmeyi amaçlıyor. Yapılan araştırmalar, 18 yaşın altındaki çocukların elektronik sigara deneme oranının yasak olmasına rağmen yüksek olduğunu gösteriyor. Yasağın bu sene sonuna doğru yasalaşması bekleniyor.


Advertisement