Meclis Başkanı Yılmaz, KKTC'de - Son Dakika
Dünya

Meclis Başkanı Yılmaz, KKTC'de

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla KKTC'de Boğaz Şehitliğinde tören düzenlendi.

19.07.2015 23:23  Güncelleme: 09:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla Boğaz Şehitliği'nde tören düzenlendi. Çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve atışı, İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle başlayan tören, özel defterin imzalanması ile tamamlandı.

Törene; KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ömer Kalyoncu, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri, Ana Muhalefet Partisi DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, bazı bakan ve milletvekilleri, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Boğaz Şehitliği'ndeki özel defteri, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş imzaladı.

AKINCI:  "TOPLUMUZU ULUSLARARASI HUKUKUN BİR PARÇASI YAPMAK, GELECEK KUŞAKLARI BELİRSİZLİKTEN KURTARMAK İÇİN ÇABA HARCIYORUZ"

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Anıt Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Aziz şehitlerimiz; Kıbrıs Türk halkının onuruyla bu topraklarda var olabilmesi için canlarınızı feda ettiniz. Bu fedakarlıklarınız sayesinde, toplumumuzun özgürlük içinde insanca yaşamasının temellerini attınız. Şimdi Kıbrıs'ta adil bir barışın, iki kesimli iki toplumlu federal bir çözümün oluşabilmesi için ciddi bir uğraş veriyoruz. Toplumuzu uluslararası hukukun bir parçası yapmak, gelecek kuşakları belirsizlikten kurtarmak için çaba harcıyoruz. Bu olanağı sizler canınızı vererek yarattınız. Bunun anlamını unutmayacağız. 20 Temmuz 1974 Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 41. yılında sizi bir kez daha minnetle ve saygıyla anıyoruz."

YILMAZ:  "CANINI VATAN TOPRAĞINDAN ÜSTÜN TURAN AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ BİR KEZ DAHA MİNNETLE VE RAHMETLE ANIYORUZ"

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, düşüncelerini Anıt Özel Defteri'ne şöyle ifade etti:

"Azizi şehitlerimiz; özgürlüğünü her şeyin üzerine tutan büyük Türk ulusu ve Kıbrıs Türk halkının vermiş olduğu onurlu yaşam mücadelesinde canlarınızı hiç düşünmeden feda ettiniz. Bu uğurda verdiğiniz mücadelenin 41. yılında bugün Kıbrıs Türk halkı, kendi vatan topraklarının üzerine huzur ve güven içerisinde yaşamaktadır. Gösterdiğiniz kahramanlıkları yüce Türk ulusunun şanlı tarihinde sonsuza dek şerefle hatırlanacak izler bırakmıştır. Bu vesileyle, canını vatan toprağından üstün turan siz aziz şehitlerimizi bir kez daha minnetle ve rahmetle anıyoruz. Ruhlarınız şad olsun."

SAVAŞ: "KIBRIS TÜRK HALKINI HÜR VE BAĞIMSIZ YAŞATMAK EN BÜYÜK AMACIMIZDIR"

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş ise, Anıt Özel Defteri'ne şunları kaydetti:

"Aziz şehitlerimiz; Türk milletinin ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk halkının, haksızlığa, zulme, zorbalığa direnen büyük ve onurlu mücadelesinde yanlarında olmak ve onları hak ettikleri barışa ve özgürlüğe kavuşturmak uğruna kanlarınızı ve canlarınızı feda ederek rütbe ve makamların en yücesine ulaştınız. Sizler; Türk'ün icabında vatan, bayrak ve onuru için bir an bile tereddüt etmeden seve seve ölüme atılacağı gerçeğini bütün dünyaya gösterdiniz. Sizlerin bedelini kanla ödeyerek bize emanet ettiği bu kutsal toprakları sonsuza kadar korumak ve Kıbrıs Türk halkını hür ve bağımsız yaşatmak en büyük amacımızdır. Kahraman Türk evladı, aziz şehitlerimiz; biliniz ki, özgürlük mücadelesiyle tarihe geçen hatıranızı canlı tutmak en temel vazifemiz olacak, uğruna can verdiğiniz değerler kalplerimizde her geçen daha da güçlenerek, sonsuza kadar yaşayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle siz aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor, manevi huzurunuzda saygı ile eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun." - GİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Meclis Başkanı Yılmaz, KKTC'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement