Meclis Başkanlığı İçin Son Tur Oylamaları - Son Dakika
Güncel

Meclis Başkanlığı İçin Son Tur Oylamaları

TBMM Başkanı seçiminde bugün 3. tur oylaması yapıldı ve sayıma geçildi. Bu turda da sonuç alınamazsa yeni Meclis Başkanını 4. tur oylama belirleyecek.

01.07.2015 15:08  Güncelleme: 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda, Meclis Başkanı seçimi için ilk iki tur oylamada adayların yeterli oyu alamaması nedeniyle bugün 3. tur oylama yapıldı ve sayıma geçildi. Oturumu yine geçici Meclis Başkanı Deniz Baykal yönetiyor. 3. turda başkan seçilebilmek için 276 oy gerekli.

Bu turda da sonuç alınamaması durumunda yeni Meclis Başkanını yine bugün yapılacak 4. tur oylama belirleyecek.

TBMM genel kurul salonunda yapılan seçimi ilk iki turda olduğu gibi geçici başkan Deniz Baykal yönetiyor. Baykal oturumu açarken hitap ettiği milletvekillerine, "Bu oylamada en az 276 oy aranacaktır. Bildiğiniz üzere, üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Ve en fazla oy alan aday başkan seçilmiş olacaktır" dedi.

Baykal'ın bilgilendirmesi sonrasında oylamaya geçildi. Milletvekillerinin isimleri il sırasına göre anons edildi.

Oylama sona ermeden önce Baykal, "Oyunu kullanmayan Sayın üye var mı" diye sordu. Sonrasında oylama kupaları kaldırıldı ve sayıma geçildi.

Şu anda 3. tur oylamanın sayımı yapılıyor.

LİDERLERDEN AÇIKLAMA

Oylama öncesi konuşan liderler, önemli mesajlar verdi:

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan: 3. turda da kendi adayımızı destekleyeceğiz. Bahçeli'nin açıklaması hepimizi üzdü. İhsanoğlu'nu desteklememiz söz konusu değil.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Dengir Mir Mehmet Fırat 4. tura kalsın diye çalışıyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Meclis Başkanlığı seçimi için Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek verecek misiniz?" sorusuna "Çatı mı kaldı?" yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, "Adayınızı çeker misiniz?" sorusuna ise "Sanmıyorum" diye yanıt verdi.

BİRİNCİ TURDA 367 ÇIKMADI

Birinci tur oylamada, adaylardan hiçbiri seçilmek için gerekli olan nitelikli çoğunluğa (367) ulaşamadı.

İlk turda TBMM Başkan adayları Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz 256, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal 125, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu 81 ve HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat da 81 oy aldı. İki oy boş çıktı.

İKİNCİ TUR OYLAMA

İkinci tur oylamada da adaylardan hiçbiri seçilmek için gerekli olan nitelikli çoğunluğa ulaşamadı.

İkinci turda TBMM Başkan adayları Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz 256, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal 128, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanolu 80 ve HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat da 80 oy aldı. Bir oy da geçersiz sayıldı.

Bugün yapılacak üçüncü tur oylamada da gerekli çoğunluk sağlanamazsa, yine bugün bu turda en çok oyu alan iki aday arasında dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan aday TBMM Başkanı seçilmiş olacak.

Meclis Başkanlığı İçin Son Tur Oylamaları

Son Dakika Güncel Meclis Başkanlığı İçin Son Tur Oylamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • #İSİMBOŞBIRAKILAMAZ: oh be demokratik ülkede olduğumuzu hatırladık millet olarak.. Eski Türkiye! olsa AKP bi aday belirler ona mecbur kalırdık şimdi belki yine AKP adayı 1. olacak ama eskisi gibi çantada keklik değil..! 12 10 Yanıtla
  • Gizli: İsmet Yılmaz TBMM Başkanı olur. 12 5 Yanıtla
  • yul: Burda en donek bahcelidir akp nin koltuk degnegidir 14 2 Yanıtla
  • ANLAYIN ARTIK: KOALİYON ÇOK BİTİK BİR SİSTEM , BAKIN BİR MECLİS BAŞKANI SEÇİLEMİYOR.ESKİDEN CUHUR BAŞKANI SECİLEMEDİ DİYE ASKER MUHTIRA VERMİŞTİ.YANİ PARLEMENTER SİSTEM İÇİ BOŞ VE ZAMAN KAYBI BİR SİSTEM. EN İYİSİ ŞERİAT ONU AMORTE EDEMEZ AMA MALESEF BAŞKANLIK SİSTEMİ.BAKINIZ ORTALIK BÖYLE KİTLENİYOR MALESEF. 3 13 Yanıtla
  • MASAL: GELIYORUZ FORZA AKP. 8 7 Yanıtla
  • Ferhat: Oh oh hayırlı olsun meclis bakanlığımız durun daha ya tek başına iktidarı vereceksiniz yada opera bakanlığıyla idare edeceksiniz 7 7 Yanıtla
  • SAMİMİ: Tablo harika:) biri tayype yol açtı sonra kaset korkusuna 10 yıl saklandı.birine baron dendi siyasetten uzaklaştı.biri Atatürk ün sürdüğü ailenin intitikam tetikçisi, neferi gibi çıktı geldi. 10 3 Yanıtla
  • MASAL: GELIYORUZ FORZA AKP. 8 5 Yanıtla
  • halil: bahceli armrıkalilarla 2.5 saat göruşuyor ama milledin secdiği cumhurbaşkanınıla göruşmuyor yesınler senınıgibi gof millıyedciyı hadi anca gidesin amrıkaya yurru 9 2 Yanıtla
  • EMİN BATMAN: ŞİMDİDEN SÖYLÜYORUM MECLİS BAŞKANLIĞI ; AKP: 265 chp; 185 geçersiz 70 ERKEN SEÇİM ARALIK 2015 7 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İzmir Çiğli'de Metal Kaplama Fabrikasında Çıkan Yangın Plastik Fabrikasına da Sıçradı
    06:59 İzmir Çiğli'de Metal Kaplama Fabrikasında Çıkan Yangın Plastik Fabrikasına da Sıçradı

    İzmir Çiğli'de bulunan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi ve yangına müdahale çalışmaları devam ediyor.

  • Maltepe'de restoran yangını: İş yeri alev alev yandı
    06:58 Maltepe'de restoran yangını: İş yeri alev alev yandı

    Maltepe Zümrütevler Karaca Caddesi'nde bulunan Kebapçı Özcan isimli restoranda çıkan yangın, ocak altında unutulan kömürlerin tutuşması sonucu hızla yayıldı. Yangın, cep telefonu kameraları tarafından kaydedildi ve iş yeri kullanılamaz hale geldi. Yangın sırasında bir araç da zarar gördü. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü ve polis ekipleri güvenlik önlemleri aldı. Yangında can kaybı veya yaralanma olmazken, binada maddi hasar meydana geldi.

  • Maltepe'de restoranda çıkan yangın cep telefonu kameralarınca kaydedildi
    06:56 Maltepe'de restoranda çıkan yangın cep telefonu kameralarınca kaydedildi

    Maltepe Zümrütevler Karaca Caddesi'nde bulunan Kebapçı Özcan isimli restoranda ocak altında unutulan kömürlerin tutuşması sonucu çıkan yangın, cep telefonu kameralarınca kaydedildi. Yangına itfaiye ekipleri müdahale etti ve yangın söndürüldü. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, iş yeri kullanılamaz hale geldi ve çevredeki bir araç da zarar gördü. Olay yerine polis ekipleri ve olay yeri inceleme ekibi sevk edildi.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Tokat merkezli 2 depremden sonra Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt'ta eğitime ara verildi
    06:47 Tokat merkezli 2 depremden sonra Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt'ta eğitime ara verildi

    Tokat merkezli 2 depremin merkez üssü olan Sulusaray ile depremden etkilenen Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde eğitime ara verildi. Tokat Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerindeki okullarda eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verileceği belirtildi.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    06:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.


Advertisement