Meclis Başkanlığı Seçiminin Ardından - Son Dakika
Politika

Meclis Başkanlığı Seçiminin Ardından

ANKARA (İHA) – MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, “AKP’ye bir hizmet meselesi varsa, AKP’yle en büyük hizmeti bu yolla Cumhuriyet Halk Partisi yapmıştır” dedi.

02.07.2015 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA (İHA) – MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, "AKP'ye bir hizmet meselesi varsa, AKP'yle en büyük hizmeti bu yolla Cumhuriyet Halk Partisi yapmıştır" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı seçiminin ardından tartışmalar devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, başkanlık konusunda tutumlarının açık ve net olduğunu belirterek, "Adayımız olan Sayın Deniz Baykal hem Sayın Başbakanı hem Devlet Bahçeli'yi hem Demirtaş ve diğer başkanı ziyaret etti. Basit aritmetik mantığı ile kimin ne tavır ortaya koyduğu ortaya çıkıyor. İsmet Yılmaz'a hayırlı olmasını diliyorum. Umarım daha önceki dönemlerde sergilendiği gibi, vesayet anlayışı altında Meclis yönetimi olmaz. Bu son derece önemli" ifadelerini kulandı.

MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya ise, CHP'nin tabanından oluşabilecek tepkileri azaltma yoluna gittiğini söyleyerek, "AKP'ye koltuk değneği olarak Milliyetçi Hareket Partisi'nin hizmet ettiğini söyleyenlerin 2003 yılında bir partinin genel başkanıyken başbakan olamayan bir şahsiyeti bir anayasa değişikliğiyle birlikte önünü açarak, secim iptali yapıp oradan milletvekili seçtirerek Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı yolunu açtığını herkes biliyor. Artık ortada bir koltuk değneği durumu varsa, AKP'ye bir hizmet meselesi varsa, AKP'yle en büyük hizmeti bu yolla Cumhuriyet Halk Partisi yapmıştır" dedi.

Karakaya, üçüncü tur yapılmadan saatler önce Bahçeli'nin adaylarının dördüncü tura kalması halinde geçersiz oy kullanacaklarını söylediğini hatırlatarak, "Cumhuriyet Halk Partisi adayının Cumhurbaşkanı ile görüşerek aday olarak çıkması durumunda, eğer gizli bir anlaşma yoktu idi ise, Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayının kazanma şansı sıfır olmuştu. Milliyetçi Hareket Partisi'ni suçlayan kendilerine gelen eleştirileri kapatmak için Milliyetçi Hareket Partisi üzerine yoğunlaşanlar, Peki hala Milliyetçi Hareket Partisi adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na yönelebilirlerdi" şeklinde konuştu.

HDP ile bir oluşum içinde olmayacaklarını ifade ettiklerini söyleyen Karakaya, "Ekmeleddin İhsanoğlu kalmış olsaydı, Adalet ve Kalkınma Partisi içinden muhafazakar kesimden oy gelme ihtimali vardı. Ekmeleddin bey bu kesimin içinden gelen, bu kesimlerle yakın ve iyi oylan bir şahsiyet" diye konuştu.

Halkların Demokratik Partisi Mardin milletvekili Mithat Sancar ise, "Baştan beri AKP ile belli konularda hiç uzlaşmaya varmayacağını söyleyen parti, Meclis Başkanlığı gibi ilk sınavda AK Parti adayının seçilmesini sağlayacak manevra yapmış olması açık bir tutarsızlıktır, kendilerinin bu güne kadar yaptıkları açıklamalarla uyuşmayan bir tutumdur. MHP bugüne kadar bir tek konuda tutarlı davranmış konuda, bize saldırma konusunda. Gerilim politikası izliyor. Tek odaklandığı nokta, seçim başarımızın MHP'de epeyce bir sarsıntı yarattığı görülüyor" şeklinde konuştu.

CHP'nin MHP'ye yönelik koltuk değneği sözünün hatırlatılması üzerine Sancar, "Böyle bir suçlama daha önce MHP tarafından Kılıçdaoğlu'na yöneltildiği için, tam zamanında iade edilmesini mümkün kılan durum oluştu. Böyle saldırırsanız CHP'ye, siz gelip bir koltuğu AKP'ye ikram ederseniz alacağınız cevabın bu olmasını normal karşılamanız lazım. MHP bu cevabı kendi davet etti" ifadelerini kullandı.

Sancar, Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın 'var olan senaryoya çomak soktuk' değdiğini belirterek, "Ben tabi MHP'nin başkanlık seçimindeki tavrıyla nereye çomak soktuğunu, neye çomak soktuğunu ve bu çomağı niye soktuğunu anlamadım. AKP-CHP koalisyonunu engellemek için yaptıklarını söylüyorlarsa, o görüşmeleri engellemek istiyorlarsa, buna gerek yoktu. AKP ile koalisyon yapmak istiyorlarsa, bunu zaten ilan etmeleri yeterliydi. Meclis Başkanlığı seçimi de, koalisyon görüşmelerinin bir parçası olurdu. MHP'nin kendi tutumunu açıklayamamasının yarattığı sıkıntılarıdır. MHP'nin inandırıcılığını kaybetmekten kaynaklanan bir tür telaşlı ifadelerdir" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Meclis Başkanlığı Seçiminin Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement