Meclis 'Böcekleri' Araştıracak - Son Dakika
Güncel

Meclis 'Böcekleri' Araştıracak

Meclis \'Böcekleri\' Araştıracak

Meclis'te, yasa dışı dinlemeleri araştırma komisyonu kurulacak.

16.01.2013 17:24  Güncelleme: 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Erdoğan'ın "Ofisimde böcek bulundu, ben de dinlendim" açıklamasının ardından yasadışı dinlemeler Meclis'in gündemine geliyor.

BÖCEKLERİ MECLİS ARAŞTIRACAK

Muhalefet partilerinin yasa dışı dinlemelerle ilgili Meclis Araştırma önergeleri vermesinin ardından AK Parti de aynı yönde araştırma önergesi verme kararı aldı. AK Parti İstanbul Milletvekili Doğan Kubat, gazetecilere yaptığı açıklamada, yasa dışı dinlemelerle ilgili Araştırma Önergesini vereceklerini söyledi.

ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULACAK

Tüm parti grupların isteği nedeniyle önergelerin görüşülerek, Araştırma Komisyonu kurulması bekleniyor.

TBMM'de 23. Dönem'de 2008 yılında, dönemin CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlenmesiyle ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulmuş, çalışmalarını tamamlayan komisyonun raporu Genel Kurul'da görüşülmemişti.

ERDOĞAN DA DİNLENDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geçen ay katıldığı bir televizyon programında evinde dinleme cihazı bulunduğunu söylemişti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, NTV - Star ortak yayınında yasadışı dinlemelerle ilgili önemli açıklamalarda bulunmuş ve "Evimin altındaki ofisimde dinleme cihazı bulundu" demişti.

İşte bu açıklama sonrası AK Parti de harekete geçti. Yasadışı dinlemeleri inceleyecek bir Meclis Komisyonu kurulması için kollar sıvandı. Komisyon, 3 ay boyunca hem yasadışı telefon dinlemelerini hem de ortam dinlemelerini araştıracak, dinlemelerin yasal sınırlarda nasıl yapıldığına ilişkin uzmanlarından bilgi edinecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Meclis 'Böcekleri' Araştıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement