Meclis'e 3 Vekil Gönderen Dernekten Coşkulu Kutlama - Son Dakika
Güncel

Meclis'e 3 Vekil Gönderen Dernekten Coşkulu Kutlama

Meclis\'e 3 Vekil Gönderen Dernekten Coşkulu Kutlama

Bursa’daki Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık ve Osmangazi’ye bağlı Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği (DAĞ-DER) üyeleri, meclise gönderdikleri 3 milletvekiliyle beraber davul zurna eşliğinde oyun oynadı.

04.11.2015 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'daki Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık ve Osmangazi'ye bağlı Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği (DAĞ-DER) üyeleri, meclise gönderdikleri 3 milletvekiliyle beraber davul zurna eşliğinde oyun oynadı.

Bursa'da faaliyet gösteren DAĞ-DER, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti, CHP ve MHP'den olmak üzere 3 milletvekilini meclise gönderdi. Dernek üyesi olan vekillerden Osman Mesten AK Parti'den 11. sıra milletvekili seçilirken, Erkan Aydın CHP'den 4. sıra, Kadir Koçdemir ise MHP'den 2. sıra milletvekili olarak Ankara'ya gitti. Bu duruma en çok sevinen de Bursa'nın dağ köylüleri yani DAĞ-DER üyeleri oldu. Bunu kutlamak için ise DAĞ-DER'in, Bursa merkez Osmangazi ilçesindeki dernek binasında toplanan 'dağlılar', buraya gelen milletvekilleriyle beraber davul-zurna eşliğinde oynadı.

CHP Bursa milletvekili ve DAĞ-DER eski başkanı Erkan Aydın, dağ yöresinin öncelikli sorununun yol konusu olduğunu ifade ederek, "Artık iktidar milletvekilimiz de var. Biz takipçisi olacağız. O da gerekli bakanlıklara baskıyı uygulayıp, hep birlikte ilk öncelikli sorunumuz olan yolun çözülmesini sağlayacak" dedi.

AK Parti milletvekili Osman Mestan ise DAĞ-DER'in bu durumundan çok memnun olduğunu ifade ederek, "Bu seçimlerde AK Parti 11, CHP 5, MHP 2, DAĞ-DER ise 3 milletvekili çıkarmıştır" diye konuştu.

DAĞ-DER Başkanı Prof. Dr. Ali Kaya ise bu coşkulu ortamın bile muhalefetiyle iktidarıyla birlikte çalışacaklarının bir göstergesi olduğunu söyledi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Meclis'e 3 Vekil Gönderen Dernekten Coşkulu Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement