Meclis Eylem Alanı Değil" - Son Dakika
Politika

Meclis Eylem Alanı Değil"

Meclis Eylem Alanı Değil"

TBMM'nin güvenlikten sorumlu İdare Amiri, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Hakkari'den gelenlerin Meclis'te eylem yapacağına dair bilgi alındığını belirterek, Meclis'in eylem yeri olmadığını bildirdi.

16.08.2016 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MELTEM ÖZTÜRK - TBMM'nin güvenlikten sorumlu İdare Amiri, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Hakkari'den gelenlerin Meclis'te eylem yapacağına dair bilgi alındığını belirterek, Meclis'in eylem yeri olmadığını bildirdi.

Uslu, Meclis'e giriş yasağı konulduğuna dair iddialara ilişkin AA'ya yaptığı açıklamada, Meclis'te Hakkari'den gelen bir grup tarafından eylem yapacağına dair kendilerine istihbari bir bilgi geldiğini söyledi.

"Burası eylem alanı değil" diyen Uslu, 15 Temmuz darbe girişimini hep birlikte yaşadıklarını, burada olabildiğince dikkatli davranmak gerektiğini belirtti.

Uslu, bugün partilerin grup toplantılarının olduğuna işaret ederek, "İdam" diye bağıranlar ile diğer illerden eylem için gelenlerin karşı karşıya bulunmasının arbedeye neden olabileceğini kaydetti.

İstihbari bilgiler olduğu için "Ne zaman sükunet sağlanırsa o zaman alırız" dediklerini dile getiren Uslu, "Nitekim almaya başladılar. Giriş yasağı yok. Beni, HDP'li arkadaşlar aradı, 'Personel de alınmıyor' dedi. Personelin bu saatte dışarıda ne işinin olduğunu sordum. Personel görev yerini terk ediyor, dışarıda kamuda çalışan biri görev yerini terk edip gidemez. 'Alınmadıkları için dışarı gittiler...' Gitmesinler, hangi vekilin danışmanı gidiyor oraya. Kimlikleri tespit edilerek alınıyor." diye konuştu.

Darbe girişimi sonrası güvenlik önlemlerinin de yoğun şekilde devam ettiğini anımsatan Uslu, Meclis'in Ayrancı Kapısı'nı kapattıklarını, burada çalışmaların yapıldığını, mantarların konulduğunu kaydetti.

Uslu, Meclis'in kapanmasından sonra Dikmen Kapı'da da çalışmaların yapılacağını dile getirerek, "Kimse güvenlik tedbirleri almamızı engelleyemez." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Meclis Eylem Alanı Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement